From: "jedrus" <b...@s...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8rcma1$pcg$1@sunsite.icm.edu.pl>
Subject: Re: jajecznica
Date: Tue, 3 Oct 2000 15:57:59 +0200
Lines: 33
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
NNTP-Posting-Host: sortie.univ.waw.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: sortie.univ.waw.pl
Message-ID: <39d9e5d3$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 3 Oct 2000 15:57:39 +0200, sortie.univ.waw.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl!sortie.univ.waw.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34883
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Marcin Maszybrocki" <m...@p...katowice.pl> napisał w
wiadomości news:8rcma1$pcg$1@sunsite.icm.edu.pl...
> tylko dobra. a robiłem już rooooozne dziwne z grzybkami, grznakami,
> ziemniaczkami, serem (pleśniowe i zwykłe) jogurtem, szczypiorkiem,
> papryczką.
>
> trochę się tym przejadłem i szukam pomysłu
To zrob teraz normalna jezeli tamte sie przejadly:-)))
Ja dzisiaj cwiczylem taka:
Boczek krojony w kostke na patelnie, potem cebulka
krojona w poltalarki tez na patelne, troszke soli,
pokrywka i b.maly ogien - niech sie szkli.
W tym czasie "trzepie" 3 jajka z niewielka iloscia mleka
( moze nie wiecej niz 50g ), soli i pieprzu do smaku.
Po tej czynnosci drobno siekam koperek. Jak juz
wszystko gotowe zdejmuje pokrywke, podkrecam gaz
i posypuje boczek z cebulka maka. Gdy zaczyna sie
tak dobrze smazyc ( nie nalezy dopuscic do
zarumienienia cabulki ) zalewam to zoztrzepanymi jajami
i gdy zacznie sie scinac wsypuje koperek.
Ja lubie taka nie do konca scieta , wiec uwazam coby we
wlasciwym momencie zakrecic gaz.
polecam
jedrus
|