« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-03-08 12:58:37
Temat: jak przygotować jabłka do pierogówJak kroicie jabłka do pierogów, zawsze mam z tym problem, albo za duże
kawałki, że nie mogę zlepić albo za małe kawałki, że ich nie widać.
Macie jakiś patent na to krojenie ?
--
Pozdrawiam
Jędrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-03-08 13:47:55
Temat: Re: jak przygotować jabłka do pierogówJędrek napisał(a):
> Jak kroicie jabłka do pierogów, zawsze mam z tym problem, albo za duże
> kawałki, że nie mogę zlepić albo za małe kawałki, że ich nie widać.
>
> Macie jakiś patent na to krojenie ?
>
jablka z pierogami ???
hmmm
racuchy to rozumiem ale jablek w zyciu nie probowalem...
interesujace...
Marsjasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-03-08 13:50:37
Temat: Re: jak przygotować jabłka do pierogówMarsjasz napisał(a):
> Jędrek napisał(a):
>> Jak kroicie jabłka do pierogów, zawsze mam z tym problem, albo za duże
>> kawałki, że nie mogę zlepić albo za małe kawałki, że ich nie widać.
>>
>> Macie jakiś patent na to krojenie ?
>>
> jablka z pierogami ???
Raczej pierogi z jabłkami ;)
> hmmm
> racuchy to rozumiem ale jablek w zyciu nie probowalem...
Ja też, ale wyobrażam sobie, że całkiem niezłe mogą być. Tyle, że nie
rozumiem, co może szkodzić, że są za drobno pokrojone?
--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-03-08 13:50:43
Temat: Re: jak przygotować jabłka do pierogówMarsjasz napisał(a):
> jablka z pierogami ???
> hmmm
> racuchy to rozumiem ale jablek w zyciu nie probowalem...
> interesujace...
> Marsjasz
jablek nie probowales???
polecam ;)
dogma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-03-08 13:52:23
Temat: Re: jak przygotować jabłka do pierogówJędrek napisał(a):
> Jak kroicie jabłka do pierogów, zawsze mam z tym problem, albo za duże
> kawałki, że nie mogę zlepić albo za małe kawałki, że ich nie widać.
>
> Macie jakiś patent na to krojenie ?
>
ja jakos nie mialam okazji pierogow z jablkami konsumowac...
ale tak mi wpadlo do glowy, moze mus z jablek zrobic, troche gesciejszy
i pakowac...hmmm...+ oczywiscie cynamon
pozdrawiam
dogma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-03-08 13:53:29
Temat: Re: jak przygotować jabłka do pierogówMarsjasz napisał(a):
> Jędrek napisał(a):
>
>> Jak kroicie jabłka do pierogów, zawsze mam z tym problem, albo za duże
>> kawałki, że nie mogę zlepić albo za małe kawałki, że ich nie widać.
>>
>> Macie jakiś patent na to krojenie ?
>>
> jablka z pierogami ???
> hmmm
> racuchy to rozumiem ale jablek w zyciu nie probowalem...
> interesujace...
> Marsjasz
jablek w pierogach oczywiscie...;)
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-03-08 14:35:42
Temat: Re: jak przygotować jabłka do pierogówJędrek napisał(a):
> Jak kroicie jabłka do pierogów, zawsze mam z tym problem, albo za duże
> kawałki, że nie mogę zlepić albo za małe kawałki, że ich nie widać.
>
> Macie jakiś patent na to krojenie ?
>
Kroje w kostke, lekko podsmazam, do tego rodzynki, cynamon, troche cukru
jesli jablka sa kwasne i gotowe:-)
pozdrawiam
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-03-08 14:42:57
Temat: Re: jak przygotować jabłka do pierogów
>>
>
> Kroje w kostke, lekko podsmazam, do tego rodzynki, cynamon, troche cukru
> jesli jablka sa kwasne i gotowe:-)
>
> pozdrawiam
> Joanna
kurcze tyle razy robilem i nie wpadlem na ten prosty pomysl zeby pokroic w
kostke,
dzieki za pomoc :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-03-08 14:55:09
Temat: Re: jak przygotować jabłka do pierogów
Ja kroję w kostkę, posypuje cukrem, na chwile do mikrofali. A potem ładować
w ciasto i jest ok. Cynamon można dodać jak ktoś lubi.
Anet co ruskie woli i to w dużej ilości
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |