Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak smażyc rybę

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak smażyc rybę

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-27 18:06:33

Temat: Re: jak smażyc rybę
Od: <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Filet ryby przyprawiony maczam w mace potem w jajku i potem z mace jeszcze
> raz, smaze na oleju na patelni teflonowej i nigdy mi sie nie spala i nie
> przypala. Ogien jest srednio-maly, bo ryba szybko sie smazy. Jak spodnia
> strona jest zlota, przewracam na druga.
> Potem daje rybstwo jeszcze do zaroodpornego naczynia i do pieca. Aha,
> rybstwo jest leciutko podlane woda. Jest wtedy pulchne, w ogole nie suche i
> bardzo smaczne. W tym piekarniku rybstwo siedzi jakies 15-20 min w malej
> temp.
> Mapet
>
> --
> "Primum non stresere..."

A czy filety rozmrażasz? A świeżą rybe też obtaczasz w mące i jajku? I czy
lejesz dużo oleju na patelnie? Słyszałam coś o głębokim smazeniu.
Pozdrowienia
Henia


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-28 11:24:01

Temat: Re: jak smażyc rybę
Od: "Mapet\(ka\)" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> A czy filety rozmrażasz? A świeżą rybe też obtaczasz w mące i jajku? I czy
> lejesz dużo oleju na patelnie? Słyszałam coś o głębokim smazeniu.

Filety obowiazkowo rozmrazam. I jak dotad robilam tylko filety, nie zdazylo
mi sie "zywej" rybki preparowac. Jedyny nie-filet to byl losos i pieklam go
w folii w piekarniku. Tluszczu daje raczej malo, tak, zeby po prostu
patelnia nie byla sucha. Rozprowadzam ten tluszczyk po patelni. Jak jest za
duzo tluszczu, to ryba to pije.
Mapecik
--
"Primum non stresere..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-28 16:12:07

Temat: Re: jak smażyc rybę
Od: <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

>> Filety obowiazkowo rozmrazam. I jak dotad robilam tylko filety, nie zdazylo
> mi sie "zywej" rybki preparowac. Jedyny nie-filet to byl losos i pieklam go
> w folii w piekarniku. Tluszczu daje raczej malo, tak, zeby po prostu
> patelnia nie byla sucha. Rozprowadzam ten tluszczyk po patelni. Jak jest za
> duzo tluszczu, to ryba to pije.
> Mapecik

Dziękuje wszystkim za podpowiedzi.
Spróbuję zmienić patelnie i spróbuje tak panierować jak Mapecik
Pozdrowienia
Henia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[OT] na Jerzego
Jak przygotowac szpinak ?
[OT] wyciela jak Sapijaszce z sygnaturki ;)
poncz- pomocy
Koktajl truskawkowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »