« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-05-15 07:23:30
Temat: jaka śmietana do beszameluWitam,
Chcę zrobić szparagi zapiekane z sosem beszamelowym. Na koniec robienia
sosu chciałam dodać trochę śmietany. Ale jaka to powinna być śmietana?
Słodka, czy homogenizowana?
Pozdrawiam
Asikk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-05-15 07:26:34
Temat: Re: jaka śmietana do beszameluBo zupa była za słona więc, Asikk nasmarował/a:
> Chcę zrobić szparagi zapiekane z sosem beszamelowym. Na koniec robienia
> sosu chciałam dodać trochę śmietany. Ale jaka to powinna być śmietana?
> Słodka, czy homogenizowana?
A co daje dodanie smietany ?
--
*| __ _ ___ __ |*
*| / / / ___/ __/ Łukasz Jagiełło - lcf<at>pg<dot>gda<dot>pl |*
*| / /_ / /__/ _/ I'm raving till the sweat drops has |*
*| /____/\___/_/ fallen down off me...I'm raving, I'm raving |*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-05-15 07:29:53
Temat: Re: jaka śmietana do beszamelu
> Chcę zrobić szparagi zapiekane z sosem beszamelowym. Na koniec robienia
> sosu chciałam dodać trochę śmietany. Ale jaka to powinna być śmietana?
> Słodka, czy homogenizowana?
hey,
słodka czy kwaśna wszystkie moga być homogenizowane to tylko fizyczny
etap
produkcji. A wogle to dziś chyba wszystkie są homogenizowane.
Zamiast śmietany proponował bym dodać surowe żółtka jak sos lekko
przestygnie.
Będzie się lepiej rumienił i nabierze kremowego smaku.
Pozdro
Romer ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-05-15 07:30:15
Temat: Re: jaka śmietana do beszameluAsikk napisał(a):
> Chcę zrobić szparagi zapiekane z sosem beszamelowym. Na koniec robienia
> sosu chciałam dodać trochę śmietany. Ale jaka to powinna być śmietana?
> Słodka, czy homogenizowana?
Najlepsza słodka 30%.
--
BBjk
http://bajarka.fotolog.pl/ (goryczka wiosenna, czyli głowa do góry)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-05-15 09:27:30
Temat: Re: jaka śmietana do beszameluŁukasz 'LCF' Jagiełło pisze:
> Bo zupa była za słona więc, Asikk nasmarował/a:
>
>> Chcę zrobić szparagi zapiekane z sosem beszamelowym. Na koniec robienia
>> sosu chciałam dodać trochę śmietany. Ale jaka to powinna być śmietana?
>> Słodka, czy homogenizowana?
>>
>
> A co daje dodanie smietany ?
>
>
Bardziej kremowy smak.
Pozdrawiam
Asikk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-05-15 15:23:18
Temat: Re: jaka śmietana do beszameluUżytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:f2bna7$opo$1@inews.gazeta.pl...
> Asikk napisał(a):
> Najlepsza słodka 30%.
szczegolnie dla watroby
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-05-15 15:47:58
Temat: Re: jaka śmietana do beszameludarkblue napisał(a):
>> Najlepsza słodka 30%.
>
> szczegolnie dla watroby
A to gadamy tu o diecie wątrobianej, jakakolwiek ona by była, czy siedzi
ci coś na wątrobie, że się wstrzykujesz w wątek wątrobowo?
--
BBjk
http://bajarka.fotolog.pl/ (goryczka wiosenna, czyli głowa do góry)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-05-15 17:42:26
Temat: Re: jaka śmietana do beszamelu>
> > Chcę zrobić szparagi zapiekane z sosem beszamelowym. Na koniec robienia
> > sosu chciałam dodać trochę śmietany. Ale jaka to powinna być śmietana?
> > Słodka, czy homogenizowana?
>
> hey,
>
> słodka czy kwaśna wszystkie moga być homogenizowane to tylko fizyczny
> etap
> produkcji. A wogle to dziś chyba wszystkie są homogenizowane.
>
> Zamiast śmietany proponował bym dodać surowe żółtka jak sos lekko
> przestygnie.
> Będzie się lepiej rumienił i nabierze kremowego smaku.
>
> Pozdro
> Romer ;)
>
>
Hej no co wy? do beszamelu do daje sie mleka a nie śmietany,a żółtka to do
Holenderskiego.Cieniutkim strumyczkiem do smarzącego się masełka z mąką
jedną reką,a drugą cały czas mieszać trzepadełkiem.
pozdrufka Krzysiek.B
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-05-15 18:12:09
Temat: Re: jaka śmietana do beszameluIn article <1...@o...googlegroups.com
>,
Romer <f...@i...pl> wrote:
> > Chcę zrobić szparagi zapiekane z sosem beszamelowym. Na koniec robienia
> > sosu chciałam dodać trochę śmietany. Ale jaka to powinna być śmietana?
> > Słodka, czy homogenizowana?
>
> hey,
>
> słodka czy kwaśna wszystkie moga być homogenizowane to tylko fizyczny
> etap
> produkcji. A wogle to dziś chyba wszystkie są homogenizowane.
>
> Zamiast śmietany proponował bym dodać surowe żółtka jak sos lekko
> przestygnie.
> Będzie się lepiej rumienił i nabierze kremowego smaku.
Ale nie będzie już beszamelowy.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-05-15 18:13:20
Temat: Re: jaka śmietana do beszameluIn article <7...@n...onet.pl>,
k...@p...onet.pl wrote:
> >
> > > Chcę zrobić szparagi zapiekane z sosem beszamelowym. Na koniec robienia
> > > sosu chciałam dodać trochę śmietany. Ale jaka to powinna być śmietana?
> > > Słodka, czy homogenizowana?
> >
> > hey,
> >
> > słodka czy kwaśna wszystkie moga być homogenizowane to tylko fizyczny
> > etap
> > produkcji. A wogle to dziś chyba wszystkie są homogenizowane.
> >
> > Zamiast śmietany proponował bym dodać surowe żółtka jak sos lekko
> > przestygnie.
> > Będzie się lepiej rumienił i nabierze kremowego smaku.
> >
> > Pozdro
> > Romer ;)
> >
> >
> Hej no co wy? do beszamelu do daje sie mleka a nie śmietany
Oryginalny sos beszamelowy był ze śmietany. Wielokrotbie już o tym tu
pisałem.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |