Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jakie zioła?

Grupy

Szukaj w grupach

 

jakie zioła?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-16 06:43:03

Temat: Re: jakie zioła?
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:q78pevo7sdn7tkb14ge3brdonbanp4oqpm@4ax.com...

> miete tez mroze i tez wyglada okropnie a smakuje dobrze.....

Jak mrozisz miete, Krysiu, listki cale, czy rozdrabniasz jakos? Sporo mi
uroslo, przewaznie suszylam, ale zapach nie ten.

Dorota

> Pierz
> K.T. - starannie opakowana


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-06-16 06:54:19

Temat: Re: jakie zioła?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> miete tez mroze i tez wyglada okropnie a smakuje dobrze.....
>
>Jak mrozisz miete, Krysiu, listki cale, czy rozdrabniasz jakos? Sporo mi
>uroslo, przewaznie suszylam, ale zapach nie ten.
>
>Dorota
>
>> Pierz
>> K.T. - starannie opakowana
>


w formie galezi, znaczy nozyczkami odcinam galazki, w bukiecik i
do zamrazarki, ale chyba warto zaeksperymentowac te "mokra
metode"

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-16 06:56:28

Temat: Re: jakie zioła?
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:bci8fr$2rr$1@nemesis.news.tpi.pl...


> a co do tego koperku i pietruszki.. to koperek siekany jest na drobno (lub
> troche grubszy np jak chcemy zima zupe koperkowa) chowamy do pudeleczek i
do
> zamrazarki

Robie identycznie, jak Ty, zielsko przed zamrozeniem dokladnie osuszam, co
by sie nie sklejalo. Grubsze lodygi kopru tez mroze, w zimie zuzywam do
wszelkich wywarow. Tak samo traktuje liscie selera i mam wiosne na talerzu
zima:)

Dorota

> Marta



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-16 07:08:16

Temat: Re: jakie zioła?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> a co do tego koperku i pietruszki.. to koperek siekany jest na drobno (lub
>> troche grubszy np jak chcemy zima zupe koperkowa) chowamy do pudeleczek i
>do
>> zamrazarki
>
>Robie identycznie, jak Ty, zielsko przed zamrozeniem dokladnie osuszam, co
>by sie nie sklejalo. Grubsze lodygi kopru tez mroze, w zimie zuzywam do
>wszelkich wywarow. Tak samo traktuje liscie selera i mam wiosne na talerzu
>zima:)
>
>Dorota
>
>> Marta
>
>
no wiec coraz bardziej mi chodzi po glowie, ze moja Mama to
solila te rozne rzeczy, bomi w oczach stoi taki malusi sloiczek a
w nim liscie selerowe...rownie dpobrze mogla to byc bardzo
ziolowa i aromatyczna solona wloszczyzna, ktora, wiem, ze Mama
robila, bo nawet mialam od Niej troche...tyle, ze wloszczyzna z
mieta to jakos dziwnie brzmi ;)))))

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-16 07:11:43

Temat: Re: jakie zioła?
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:saqqevsua0lnm72fllstnka8qp5rvbp3ri@4ax.com...

> w formie galezi, znaczy nozyczkami odcinam galazki, w bukiecik i
> do zamrazarki, ale chyba warto zaeksperymentowac te "mokra
> metode"

To ja ja( jou) zmasakruje, miete, znaczy sie, w jakims ustrojstwie, polacze
z woda i te farfocle do woreczkow na lod. Powinno wyjsc, jak nalezy.

Dorota

> Pierz
> K.T. - starannie opakowana


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

test...
budyń...
jaki to Tokaj?
cukinia(P)
cukinia(P)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »