| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-16 06:43:03
Temat: Re: jakie zioła?
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:q78pevo7sdn7tkb14ge3brdonbanp4oqpm@4ax.com...
> miete tez mroze i tez wyglada okropnie a smakuje dobrze.....
Jak mrozisz miete, Krysiu, listki cale, czy rozdrabniasz jakos? Sporo mi
uroslo, przewaznie suszylam, ale zapach nie ten.
Dorota
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-16 06:54:19
Temat: Re: jakie zioła?
>
>> miete tez mroze i tez wyglada okropnie a smakuje dobrze.....
>
>Jak mrozisz miete, Krysiu, listki cale, czy rozdrabniasz jakos? Sporo mi
>uroslo, przewaznie suszylam, ale zapach nie ten.
>
>Dorota
>
>> Pierz
>> K.T. - starannie opakowana
>
w formie galezi, znaczy nozyczkami odcinam galazki, w bukiecik i
do zamrazarki, ale chyba warto zaeksperymentowac te "mokra
metode"
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-16 06:56:28
Temat: Re: jakie zioła?
Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:bci8fr$2rr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> a co do tego koperku i pietruszki.. to koperek siekany jest na drobno (lub
> troche grubszy np jak chcemy zima zupe koperkowa) chowamy do pudeleczek i
do
> zamrazarki
Robie identycznie, jak Ty, zielsko przed zamrozeniem dokladnie osuszam, co
by sie nie sklejalo. Grubsze lodygi kopru tez mroze, w zimie zuzywam do
wszelkich wywarow. Tak samo traktuje liscie selera i mam wiosne na talerzu
zima:)
Dorota
> Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-16 07:08:16
Temat: Re: jakie zioła?
>
>> a co do tego koperku i pietruszki.. to koperek siekany jest na drobno (lub
>> troche grubszy np jak chcemy zima zupe koperkowa) chowamy do pudeleczek i
>do
>> zamrazarki
>
>Robie identycznie, jak Ty, zielsko przed zamrozeniem dokladnie osuszam, co
>by sie nie sklejalo. Grubsze lodygi kopru tez mroze, w zimie zuzywam do
>wszelkich wywarow. Tak samo traktuje liscie selera i mam wiosne na talerzu
>zima:)
>
>Dorota
>
>> Marta
>
>
no wiec coraz bardziej mi chodzi po glowie, ze moja Mama to
solila te rozne rzeczy, bomi w oczach stoi taki malusi sloiczek a
w nim liscie selerowe...rownie dpobrze mogla to byc bardzo
ziolowa i aromatyczna solona wloszczyzna, ktora, wiem, ze Mama
robila, bo nawet mialam od Niej troche...tyle, ze wloszczyzna z
mieta to jakos dziwnie brzmi ;)))))
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-16 07:11:43
Temat: Re: jakie zioła?
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:saqqevsua0lnm72fllstnka8qp5rvbp3ri@4ax.com...
> w formie galezi, znaczy nozyczkami odcinam galazki, w bukiecik i
> do zamrazarki, ale chyba warto zaeksperymentowac te "mokra
> metode"
To ja ja( jou) zmasakruje, miete, znaczy sie, w jakims ustrojstwie, polacze
z woda i te farfocle do woreczkow na lod. Powinno wyjsc, jak nalezy.
Dorota
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |