« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-04 12:07:52
Temat: jogurty a żelatynaWitam!
Chciałabym się dowiedzieć czy w jogurcie naturalnym Bakoma jest żelatyna,
gdyż jogurt ten w porównaniu z innymi jogurtami naturalnymi ma "twardą"
konsystencję bezpośrednio po otwarciu kubeczka.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-04 12:18:08
Temat: jogurty a żelatynaW składzie nie ma żelatyny, ale mnie zastanawia skąd taka konsystencja
jogurtu?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-04 12:22:16
Temat: Re: jogurty a żelatyna
Le jeudi 4 aoűt 2005 ŕ 14:07:52, dans <dct0en$qee$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
> Witam!
> Chciałabym się dowiedzieć czy w jogurcie naturalnym Bakoma jest żelatyna,
> gdyż jogurt ten w porównaniu z innymi jogurtami naturalnymi ma "twardą"
> konsystencję bezpośrednio po otwarciu kubeczka.
A Bakoma nie pisze na opakowaniu jakie skladniki zawiera jej jogurt ?
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-04 12:24:58
Temat: Re: jogurty a żelatynaUżytkownik <n...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dct120$3s$1@inews.gazeta.pl...
> W składzie nie ma żelatyny, ale mnie zastanawia skąd taka konsystencja
> jogurtu?
normalny, zdrowy, prawidlowy skrzep :) mleko zaszczepiono kulturami i
gotowe.
a nie mieszano z roznymi innymi badziewiami. jak nastawisz mleko na kwasne i
zostawisz w spokoju, to tez slicznie sie zsiadzie, tak do krojenia lyzka...
--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby3/030327/3/4/1/+0
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-08-04 12:39:26
Temat: Re: jogurty a żelatyna
Użytkownik "nowa16" <n...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dct0en$qee$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
>
> Chciałabym się dowiedzieć czy w jogurcie naturalnym Bakoma jest żelatyna,
Witam!
nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze niedawno były zagęszczane żelatyną.
przed aferą z żelatyną Bakoma się chełpiła tym, że zagęszcza żelatyną a nie
mlekiem w proszku jak np. Danone.
jakiś czas temu (dwa miesiące) wyszło, że Bakoma bierze żelatynę z jakiegoś
niepewnego źródła. może teraz zaniechali?
musiałabym, sprawdzić u rodziców czy na starszych kubeczkach była wymieniona
jako składnik.
pozdrawiam
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-08-04 12:40:04
Temat: Re: jogurty a żelatynaEwa (siostra Ani) N. napisał(a):
> Tak na powaznie, gestosc jogurtu reguluje sie iloscia bialka w mleku.
> Wystarczy dodac mleko w proszku i bakterie jogurtowe beda z czego
> mialy "zagescic" jogurt. Sprawdz czy nie ma mleka w proszku w
> skladzie, albo "protein mlecznych" (bo rozmaicie to nazywaja).
ma mleko w proszku ale to nie do konca to..
mnie tez te bakomy zastanawialy, one nie sa geste,
a maja bardziej postac/konsystencje galaretki stad
ta lamiglowka.
-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-08-04 12:42:11
Temat: Re: jogurty a żelatynadorota napisał(a):
> musiałabym, sprawdzić u rodziców czy na starszych kubeczkach była wymieniona
> jako składnik.
teraz w kazdym razie nie widnieje w skladzie na opakowaniu ale
konsystencja dalej galaretkowa.
-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-08-04 12:43:49
Temat: Re: jogurty a żelatyna
Le jeudi 4 aoűt 2005 ŕ 14:18:08, dans <dct120$3s$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
> W składzie nie ma żelatyny,
hmm... to dlaczego sie pytasz czy jest ? :)
> ale mnie zastanawia skąd taka konsystencja
> jogurtu?
Jadalam juz greckie jogurty tak geste ze mozna sie by bylo zapytac czy
w nich nie bylo dodatku gipsu :D
Tak na powaznie, gestosc jogurtu reguluje sie iloscia bialka w mleku.
Wystarczy dodac mleko w proszku i bakterie jogurtowe beda z czego
mialy "zagescic" jogurt. Sprawdz czy nie ma mleka w proszku w
skladzie, albo "protein mlecznych" (bo rozmaicie to nazywaja).
Ewci
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-08-04 13:22:01
Temat: Re: jogurty a żelatyna
Le jeudi 4 aoűt 2005 ŕ 14:40:04, dans <dct2e3$hf2$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> ma mleko w proszku ale to nie do konca to..
> mnie tez te bakomy zastanawialy, one nie sa geste,
> a maja bardziej postac/konsystencje galaretki stad
> ta lamiglowka.
No to ja juz nie bede sie wypowiadac, Bakome widzialam tylko na
obrazkach na sieci.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-08-04 17:40:41
Temat: Re: jogurty a żelatynaUżytkownik "Chesky" <c...@N...net.pl> napisał w wiadomości
news:dct2e3$hf2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> ma mleko w proszku ale to nie do konca to..
> mnie tez te bakomy zastanawialy, one nie sa geste,
> a maja bardziej postac/konsystencje galaretki stad
> ta lamiglowka.
wydawalo mi sie, ze dosc jasno napisalam skad ta konsystencja.......
--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby2/030327/3/4/1/+1
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |