| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-09 14:40:51
Temat: kaimak znacznie szybszy - nie wypróbowanyZnalazłam w notatkach kaimak do kruchych babeczekz programu Pana Roberta
Makłowicza.
Jeśli komuś brakło czasu, a chce zaryzykować, podaje:
15 dkg mleka w proszku
37 dkg cukru kryształu
2 łyżki masła
wanilia
woda
Cukier z mlekiem lekko zmoczyć, zagotować, dodać masło.
I to by było na tyle, życzę udanych wypieków.
Zora
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-09 16:22:50
Temat: Re: kaimak znacznie szybszy - nie wypróbowanyUżytkownik "Zora" <z...@g...pl> napisał w wiadomości
news:2d08.000012bb.4076b5f1@newsgate.onet.pl...
> Znalazłam w notatkach kaimak do kruchych babeczekz programu Pana Roberta
> Makłowicza.
> Jeśli komuś brakło czasu, a chce zaryzykować, podaje:
>
> 15 dkg mleka w proszku
> 37 dkg cukru kryształu
> 2 łyżki masła
> wanilia
> woda
>
> Cukier z mlekiem lekko zmoczyć, zagotować, dodać masło.
>
> I to by było na tyle, życzę udanych wypieków.
> Zora
Hejka
Nie wiem czy szybsze, ale chyba jeszcze prostsze :):
Puszka mleka skondensowanego, slodzonego. Gotowac puszke na malym ogniu przez
1,5 (max 4) godziny, pilnujac, zeby caly czas byla w naczyniu woda, siegajaca
powyzej polowy puszki. Nie pamietam czy puszka powinna miec w gornym wieczku dwa
otwory czy mozna bez nich gotowac i nic sie nie stanie...
Potem wystarczy tylko puszke otworzyc i smarowac zawartoscia co tam chcemy :)
Smacznego
sirh
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-09 21:10:20
Temat: Re: kaimak znacznie szybszy - nie wypróbowany
Użytkownik "sirhana" <s...@o...poczta.pl> napisał w wiadomości
news:c56ihv$27i7$1@mamut1.aster.pl...
>
> Hejka
> Nie wiem czy szybsze, ale chyba jeszcze prostsze :):
> Puszka mleka skondensowanego, slodzonego. Gotowac puszke na malym ogniu
przez
> 1,5 (max 4) godziny, pilnujac, zeby caly czas byla w naczyniu woda,
siegajaca
> powyzej polowy puszki. Nie pamietam czy puszka powinna miec w gornym
wieczku dwa
> otwory czy mozna bez nich gotowac i nic sie nie stanie...
Zamknieta i pokryta w calosci woda.
> Potem wystarczy tylko puszke otworzyc i smarowac zawartoscia co tam chcemy
:)
> Smacznego
Dokladnie
Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |