« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-01-24 16:43:16
Temat: kalmaryWitajcie
Moja mam na swoje dolegliwości ma wypijać wodę, po obgotowywaniu przez 5
min. w niej kalmarów.
Nigdy dotąd nie jadałyśmy takich "smakołyków", ale przez dwa miesiące
bedziemy mieli po 1,5 kg obgotowanych kalamrów tygodniowo, a ponieważ nie są
tanie to trzebaby je jakoś wykorzystać. ( przy okazji ile płacicie za kg
mrożonych kalamarów bo może ja słono przepłaciłam)
Mam pytanie czy są one wogóle zjadliwe i do czego podobne w smaku? No i
prosze o jakieś sprawdzone przepisy z kalamarami w roli głównej
pozdrawiam
magi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-01-24 17:00:55
Temat: Re: kalmary> prosze o jakieś sprawdzone przepisy z kalamarami w roli głównej
mrożone kalmary tylko raz jadlem w Polsce i .... nigdy więcej:(
Kalmary to swieże tylko w np. Chorwacji - poezja - u nich to sie zwie:
"lignje na żaru" i smakuje bosko
JR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-01-24 18:31:07
Temat: Re: kalmary
Użytkownik "magi" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:dr5lf4$msg$1@news.wp.pl...
> Witajcie
> Moja mam na swoje dolegliwości ma wypijać wodę, po obgotowywaniu przez 5
> min. w niej kalmarów.
> Nigdy dotąd nie jadałyśmy takich "smakołyków", ale przez dwa miesiące
> bedziemy mieli po 1,5 kg obgotowanych kalamrów tygodniowo, a ponieważ nie
są
> tanie to trzebaby je jakoś wykorzystać. ( przy okazji ile płacicie za kg
> mrożonych kalamarów bo może ja słono przepłaciłam)
> Mam pytanie czy są one wogóle zjadliwe i do czego podobne w smaku? No i
> prosze o jakieś sprawdzone przepisy z kalamarami w roli głównej
>
mozna je obgotowac i smazyc w ciescie.
PS
ciekawa jestem na co pomaga woda z kalmarow?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-01-24 18:59:46
Temat: Re: kalmary
Użytkownik "Kasik" <p...@f...fuj> napisał w wiadomości
news:dr5r25$2cn1$1@node1.news.atman.pl...
>
> Użytkownik "magi" <m...@w...net> napisał w wiadomości
> news:dr5lf4$msg$1@news.wp.pl...
> > Witajcie
> > Moja mam na swoje dolegliwości ma wypijać wodę, po obgotowywaniu przez 5
> > min. w niej kalmarów.
> > Nigdy dotąd nie jadałyśmy takich "smakołyków", ale przez dwa miesiące
> > bedziemy mieli po 1,5 kg obgotowanych kalamrów tygodniowo, a ponieważ
nie
> są
> > tanie to trzebaby je jakoś wykorzystać. ( przy okazji ile płacicie za kg
> > mrożonych kalamarów bo może ja słono przepłaciłam)
> > Mam pytanie czy są one wogóle zjadliwe i do czego podobne w smaku? No i
> > prosze o jakieś sprawdzone przepisy z kalamarami w roli głównej
> >
>
> mozna je obgotowac i smazyc w ciescie.
>
po obgotowaniu można pokroic w paseczki i dalej postępować jak w przypadku
flaczków..na rosołek dodac zasmazke przyprawy...
a jak jest ta tuba ugotowana to można ja nadziać jaka pasta rybną...a potem
pokroic w plastry..bardzo ciekawy efekt na talerzu..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-01-24 19:03:27
Temat: Re: kalmaryKasik napisal(a):
> ciekawa jestem na co pomaga woda z kalmarow?
Na potencję :p
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-01-24 20:17:16
Temat: Re: kalmaryDnia Tue, 24 Jan 2006 17:43:16 +0100, magi <m...@w...net>
napisał:
> Witajcie
> Moja mam na swoje dolegliwo?ci ma wypijaae wod?, po obgotowywaniu przez 5
> min. w niej kalmarów.
> Nigdy dot?d nie jada?y?my takich "smako?yków", ale przez dwa miesi?ce
> bedziemy mieli po 1,5 kg obgotowanych kalamrów tygodniowo, a poniewa?
Zdecydowanie skuteczniejsza jest woda po obgotowaniu łęcin z ziemniaka.
No i tańsza zdecydowanie, łęcin nie żal wyrzucić.
G
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-01-24 23:26:43
Temat: Re: kalmary@nn napisał(a):
> Kasik napisal(a):
>
>
>>ciekawa jestem na co pomaga woda z kalmarow?
>
> Na potencję :p
> Ania
ja rozumiem szparag czy seler naciowy ale ze kalmar kojarzy sie Pani z
potencja...
pozdrawiam
Mars
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-01-24 23:57:01
Temat: Re: kalmaryMarsjasz napisal(a):
>> Na potencję :p
>> Ania
> ja rozumiem szparag czy seler naciowy ale ze kalmar kojarzy sie Pani z
> potencja...
Mi się wszystko kojarzy :P
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-01-25 08:16:40
Temat: Re: kalmary
>
> mrożone kalmary tylko raz jadlem w Polsce i .... nigdy więcej:(
> Kalmary to swieże tylko w np. Chorwacji - poezja - u nich to sie zwie:
> "lignje na żaru" i smakuje bosko
>
> JR
Potwierdzam w 100% . Ech, aby do czerwca a potem przez trzy tygodnie hulaj
dusza a raczej kubki smakowe.
Anet co to najlepsze morskie "stwory" jadła właśnie w Chorwacji
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-01-25 08:51:09
Temat: Re: kalmary
Użytkownik "Golo" <k...@t...pl> napisał w wiadomości
news:op.s3wfy2jtribdzh@krzys...
> Dnia Tue, 24 Jan 2006 17:43:16 +0100, magi <m...@w...net>
> napisał:
>
> > Witajcie
> > Moja mam na swoje dolegliwo?ci ma wypijaa wode, po obgotowywaniu przez 5
> > min. w niej kalmarów.
> > Nigdy dot?d nie jada3y?my takich "smako3yków", ale przez dwa miesi?ce
> > bedziemy mieli po 1,5 kg obgotowanych kalamrów tygodniowo, a poniewa?
>
> Zdecydowanie skuteczniejsza jest woda po obgotowaniu łęcin z ziemniaka.
> No i tańsza zdecydowanie, łęcin nie żal wyrzucić.
> G
A to aby nie trujace jest??
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |