« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-06 10:12:25
Temat: kiszona papryka===
Próbnie zakisiłem 3kg. Wyszła wspaniała. Teraz będę kisił 15kg z
przeznaczeniem do pasteryzacji.
Robi się bardzo prosto, a efekt przeszedł moje oczekiwania. Szkoda, że
kiszona papryka jast tak mało u nas znana. Polecam.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-06 10:14:48
Temat: Re: kiszona papryka
waldek wrote:
> ===
> Próbnie zakisiłem 3kg. Wyszła wspaniała.
a jak kisiles ? (bo google podaje rozne wersje)
wiku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-06 10:20:43
Temat: Re: kiszona paprykaIn article <chhd70$2tk$1@inews.gazeta.pl>,
"waldek" <A...@o...pl> wrote:
> ===
> Próbnie zakisiłem 3kg. Wyszła wspaniała. Teraz będę kisił 15kg z
> przeznaczeniem do pasteryzacji.
Masz możliwość pasteryzowania produktów?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-06 12:16:21
Temat: Re: kiszona papryka
Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
news:chhd70$2tk$1@inews.gazeta.pl...
> ===
> Próbnie zakisiłem 3kg. Wyszła wspaniała. Teraz będę kisił 15kg z
> przeznaczeniem do pasteryzacji.
> Robi się bardzo prosto, a efekt przeszedł moje oczekiwania. Szkoda, że
> kiszona papryka jast tak mało u nas znana. Polecam.
>
Spooko ja już pare lat tak robie..:))
ale najlepsza do kiszenia jest ta ostatnia papryka zielona pod koniec sezonu
;))
mozna ja bardzo tanio kupić..:))
Jakie przyprawy stosujesz??
czy coś jeszcze oprócz czosnku??
Marek
Cukinia sie swietnie kisi..
a w tym roku chce spróbować zakisić zielone pomidory..znalazłem przepis...
M.W>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-06 14:11:39
Temat: Re: kiszona paprykawiku wrote:
> waldek wrote:
>
>> ===
>> Próbnie zakisiłem 3kg. Wyszła wspaniała.
>
> a jak kisiles ? (bo google podaje rozne wersje)
>
> wiku
===
Wyguglałem kilka przepisów i z każdego wziąłem to, co najlepsze :-)
Podstawą był ten przepis:
http://kuchnia.verusinter.net/przepis.php?NUMER=4421
Tyle, że wymieszałem wszystkie kolory papryk i dodałem do tego kilka
czuszek.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-06 14:20:15
Temat: Re: kiszona papryka
Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
news:chhr7m$3ld$1@inews.gazeta.pl...
> wiku wrote:
> > waldek wrote:
> >
> >> ===
> >> Próbnie zakisiłem 3kg. Wyszła wspaniała.
> >
> > a jak kisiles ? (bo google podaje rozne wersje)
> >
> > wiku
> ===
> Wyguglałem kilka przepisów i z każdego wziąłem to, co najlepsze :-)
> Podstawą był ten przepis:
>
> http://kuchnia.verusinter.net/przepis.php?NUMER=4421
>
> Tyle, że wymieszałem wszystkie kolory papryk i dodałem do tego kilka
> czuszek.
>
A nie rozleciała sie ta papryka??
bo mnie jakos wszystkie inne kolory poza zieloną sie rozlatuja...
a zielona jest jędrna i chrupiąca...oczywiście nie kisze papryki razem z
ogórkami tylko samą..
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-06 14:21:38
Temat: Re: kiszona paprykaWladyslaw Los wrote:
>> Próbnie zakisiłem 3kg. Wyszła wspaniała. Teraz będę kisił 15kg z
>> przeznaczeniem do pasteryzacji.
>
> Masz możliwość pasteryzowania produktów?
===
Tak.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-06 14:40:06
Temat: Re: kiszona paprykaIn article <chhrqf$659$1@inews.gazeta.pl>,
"waldek" <A...@o...pl> wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
>
> >> Próbnie zakisiłem 3kg. Wyszła wspaniała. Teraz będę kisił 15kg z
> >> przeznaczeniem do pasteryzacji.
> >
> > Masz możliwość pasteryzowania produktów?
> ===
> Tak.
A jak to robisz?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-06 15:05:22
Temat: Re: kiszona paprykaM.W. wrote:
> A nie rozleciała sie ta papryka??
>
> bo mnie jakos wszystkie inne kolory poza zieloną sie rozlatuja...
> a zielona jest jędrna i chrupiąca...oczywiście nie kisze papryki
> razem z ogórkami tylko samą..
===
Nic się nie rozleciało. Jest jędrna i nie wykazuje żadnych skłonności do
rozpadu. Kisiła się przez trzy dni w kuchni, potem powędrowała do lodówki.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-06 15:08:48
Temat: Re: kiszona paprykaWladyslaw Los wrote:
> In article <chhrqf$659$1@inews.gazeta.pl>,
> "waldek" <A...@o...pl> wrote:
>
>> Wladyslaw Los wrote:
>>
>>>> Próbnie zakisiłem 3kg. Wyszła wspaniała. Teraz będę kisił 15kg z
>>>> przeznaczeniem do pasteryzacji.
>>>
>>> Masz możliwość pasteryzowania produktów?
>> ===
>> Tak.
>
>
> A jak to robisz?
===
Otwieram "Kuchnię polską" na rozdziale "przetwórstwo", szukam podpunktu
"pasteryzacja" i lecę dokładnie i po kolei według opisu i wskazówek.
Z pewnością masz tą książkę, więc oszczędź mi przepisywania.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |