Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia klopoty z duszeniem miecha

Grupy

Szukaj w grupach

 

klopoty z duszeniem miecha

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-27 18:47:30

Temat: klopoty z duszeniem miecha
Od: "starsza" <s...@w...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam Wszystkich!

Po znacznej przerwie w przygotowaniu
zrazów, gulaszy, paprykarzy i inszych
duszonych wołowin i wieprzowin, wróciłam
do tego pomysłu i kolejny raz nic mi z tego
nie wyszło. Dawniej robiłam to całkowicie
rutynowo i nie zastanawiałam się co i jak
i wychodziło.... teraz klapa... suche... bez
smaku.... sos jest ok, a mieso do kitu.

Czy Ktoś mógłby mi pomóc w ustaleniu
krytycznych punktów tego duszenia?

starsza, chturą wściekłość na siebie dusi,
bo spiempszyła kolejny raz fajne mięso

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-27 22:27:29

Temat: Re: klopoty z duszeniem miecha
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Czy Ktoś mógłby mi pomóc w ustaleniu
> krytycznych punktów tego duszenia?
====
Wystarczy próbować co jakiś czas (po kawałeczku, aby wszystkiego nie wyżreć
:-).

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-27 23:22:15

Temat: Re: klopoty z duszeniem miecha
Od: "starsza" <s...@w...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1og7h$hmv$1@inews.gazeta.pl...
> > Czy Ktoś mógłby mi pomóc w ustaleniu
> > krytycznych punktów tego duszenia?
> ====
> Wystarczy próbować co jakiś czas (po kawałeczku, aby wszystkiego nie
wyżreć
> :-).
hmmm... brzmi dość sadystycznie....
ale jak ciągle suche i twarde to co dalej?

starsza, chtura i tak skarmi tego nieudanego,
ale to tak na przyszłość by kciała wiedzieć.....

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-27 23:59:58

Temat: Re: klopoty z duszeniem miecha
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > Wystarczy próbować co jakiś czas (po kawałeczku, aby wszystkiego nie
> wyżreć
> > :-).
> hmmm... brzmi dość sadystycznie....
> ale jak ciągle suche i twarde to co dalej?
====
Uwielbiam taki sadyzm.
A jak suche i twarde, to albo mięcho ze starego, żylastego woła, albo zbyt
dużo tłuszczu, a za mało wody i ogień zbyt wielki.
Najpierw trzeba obsmażyć dla smaku. Potem dolać kilka łyżek wody i dusić pod
przykryciem w *gęstym* sosie, ale uzupełniać go systematycznie gorącą wodą,
w miarę odparowywania. I ma tylko delikatnie pykać, a nie hajcować się.

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 15:10:26

Temat: Re: klopoty z duszeniem miecha
Od: "starsza" <s...@w...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:c1olku$2jd$1@inews.gazeta.pl...

> A jak suche i twarde, to albo mięcho ze starego, żylastego woła,

chyba nie... dobra 'zrazówka wołowa'

> Najpierw trzeba obsmażyć dla smaku.

obsmażone na złoto....

> Potem dolać kilka łyżek wody i dusić pod
> przykryciem w *gęstym* sosie, ale uzupełniać go systematycznie gorącą
wodą,
> w miarę odparowywania.

no to więcej niż kilka łyżek... to może być
tutaj piesek pogrzeban....

> I ma tylko delikatnie pykać, a nie hajcować się.

i hajcowało..... to kłopot z przestawieniem się
z kuchni gazowej na elekpstryczną.....

Ale dzięki! chyba skumałam, gdzie piempsze...
Choć dziś widziałam w TVP pana Okrasę,
który wrzucał obsmażone zrazy do gara z wodą....
luzem tam te zrazy pływały...... dziwne....

Pozdrawiam Waldku!

starsza, chtura bedzie mniej nawadniac i
wolniej podgrzewać

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-29 15:32:37

Temat: Re: klopoty z duszeniem miecha
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Choć dziś widziałam w TVP pana Okrasę,
> który wrzucał obsmażone zrazy do gara z wodą....
> luzem tam te zrazy pływały...... dziwne....
====
Też to widziałem. Brrr.

waldek
====


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

biały sos do lasagne
krewetki ?
Jak piec mięso.
Przekaska na weekend
Ciasta

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »