| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-21 09:53:01
Temat: koreczkiWitam;
Czy któraś z Grupowiczek ma jakiś ciekawy przepis na przyrządzenie
koreczków?
Pozdrawiam - Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-21 10:16:55
Temat: Re: koreczki
Użytkownik "Paulina" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a52g52$i60$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> Witam;
> Czy któraś z Grupowiczek
[ciach]
dyskryminacja plciowa!!!!!
--
Deuter
d...@p...onet.pl
GG: 366894
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 10:24:10
Temat: Odp: koreczki
Użytkownik Deuter <d...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a52hff$ike$...@n...onet.pl...
>
> dyskryminacja plciowa!!!!!
A jakie skladniki?
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 10:34:31
Temat: Re: koreczki
Użytkownik Paulina <m...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a52g52$i60$...@o...ict.pwr.wroc.pl...
> Witam;
> Czy któraś z Grupowiczek ma jakiś ciekawy przepis na przyrządzenie
> koreczków?
>
> Pozdrawiam - Paulinka
>
>
>
Wklejam:
Koreczki można robić praktycznie ze wszystkiego. Najszybsze to chyba<br/>
takie typu kawałek kabanosa + oliwka, kostka szynki + kawałek
ananasa,<br/>
mały pomidorek + kostka fety, winogrono + ostry żółty ser, oliwka
nadziana<br/>
kawałkiem ostrej papryki + kostka sera, itd. Można też robić koreczki
na<br/>
kawałkach chleba -- np. posmarowaną dość grubą warstwą pasztetu czy
pasty<br/>
kanapkowej, i czymś udekorowane, korniszonkiem, oliwką, kaparem,
kawałkiem<br/>
papryki, połówką miniaturowego pomidorka, itd.<br/>
Anetek
Inne:
pumpernikiel posmarowac masłem +plaster sera+pumpernikiel +masło +plaster
sera i szynka+ozdoba w postaci oliwki, grzybka, korniszonka, papryczki,
pomidorka koktajlowego
chlebek bez skórki jakiś ciemny miękki + pasta z tuńczyka albo makreli +
korniszonek
Koreczki można robić ze wszytskiego, mogą być z warzyw, mogą być z ow3oców
na długich patykach, np.
winogronko, kawałek ananasa, truskawka, kawałek brzoskwini, kawałek jabłka,
jak Ci fantazją podpowie
mogą być z samych warzyw:
oliwka, cebulka marynowana, korniszonek maleńki, pieczarka marynowana,
kawałek papryczki - takie do półmicha wędlin najlepiej
mogą być koreczki na krakersach
krakers okrągły albo prostokątny +ser topiony z tubki albo z w sprayu, żeby
zrobić ładny kleksik, powtykać w to ozdobnie plasterki oliwek, kawałki
zwinięte szyneczki itp.
A w ogóle to koreczki pięknie wyglądają wbite w coś, np w połówkę arbuza, w
tę zieloną skórę, albo w melona :)
jeszcze koreczki typu: chlebek + śledzik matrynowany + cebulka :)
Nawet z parówkami dobrymi można robić koreczki, byle fantazji starczyło
:-)))
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 10:44:08
Temat: Re: koreczki - podziękowanieDziękuję ślicznie za podpowiedzi.
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 22:10:12
Temat: Re: koreczki - podziękowanieWitaj.
Mozna takze odkroic skorke od chleba tostowego, a kromke rozwalkowac dosc
mocno. Powstaly placek posmarowac pasta (np serowa), pasztetem, itp. Zawinac
w rulonik przciac na pol, spiac wykalaczka i dodac oliwke, kawalek ostrej
papryki, zabek marynowanego czosnku, pikle... itp.
------------------------------------
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-22 01:12:15
Temat: Re: koreczkiwykalaczka (dluga bambusowa okolo10cm)
pomidorek "cherry" (wisniowy maly),
listek bazyli,
mala kulka "Boconcini" (serek wloski),
oliwka zielona (bez pestki),
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-02 14:19:41
Temat: Re: koreczki> A w ogóle to koreczki pięknie wyglądają wbite w coś, np w połówkę arbuza,
w
> tę zieloną skórę, albo w melona :)
zdecydowanie taniej w glowke kapusty - i tez ladnie wyglada:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |