Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia koreczki

Grupy

Szukaj w grupach

 

koreczki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-21 09:53:01

Temat: koreczki
Od: "Paulina" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam;
Czy któraś z Grupowiczek ma jakiś ciekawy przepis na przyrządzenie
koreczków?

Pozdrawiam - Paulinka



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-21 10:16:55

Temat: Re: koreczki
Od: "Deuter" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Paulina" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a52g52$i60$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> Witam;
> Czy któraś z Grupowiczek
[ciach]

dyskryminacja plciowa!!!!!
--
Deuter
d...@p...onet.pl
GG: 366894


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-21 10:24:10

Temat: Odp: koreczki
Od: "Asiunia" <j...@p...gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Deuter <d...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a52hff$ike$...@n...onet.pl...
>
> dyskryminacja plciowa!!!!!

A jakie skladniki?
Asia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-21 10:34:31

Temat: Re: koreczki
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Paulina <m...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a52g52$i60$...@o...ict.pwr.wroc.pl...
> Witam;
> Czy któraś z Grupowiczek ma jakiś ciekawy przepis na przyrządzenie
> koreczków?
>
> Pozdrawiam - Paulinka
>
>
>
Wklejam:

Koreczki można robić praktycznie ze wszystkiego. Najszybsze to chyba<br/>
takie typu kawałek kabanosa + oliwka, kostka szynki + kawałek
ananasa,<br/>
mały pomidorek + kostka fety, winogrono + ostry żółty ser, oliwka
nadziana<br/>
kawałkiem ostrej papryki + kostka sera, itd. Można też robić koreczki
na<br/>
kawałkach chleba -- np. posmarowaną dość grubą warstwą pasztetu czy
pasty<br/>
kanapkowej, i czymś udekorowane, korniszonkiem, oliwką, kaparem,
kawałkiem<br/>
papryki, połówką miniaturowego pomidorka, itd.<br/>
Anetek


Inne:
pumpernikiel posmarowac masłem +plaster sera+pumpernikiel +masło +plaster
sera i szynka+ozdoba w postaci oliwki, grzybka, korniszonka, papryczki,
pomidorka koktajlowego

chlebek bez skórki jakiś ciemny miękki + pasta z tuńczyka albo makreli +
korniszonek

Koreczki można robić ze wszytskiego, mogą być z warzyw, mogą być z ow3oców
na długich patykach, np.
winogronko, kawałek ananasa, truskawka, kawałek brzoskwini, kawałek jabłka,
jak Ci fantazją podpowie

mogą być z samych warzyw:
oliwka, cebulka marynowana, korniszonek maleńki, pieczarka marynowana,
kawałek papryczki - takie do półmicha wędlin najlepiej

mogą być koreczki na krakersach
krakers okrągły albo prostokątny +ser topiony z tubki albo z w sprayu, żeby
zrobić ładny kleksik, powtykać w to ozdobnie plasterki oliwek, kawałki
zwinięte szyneczki itp.

A w ogóle to koreczki pięknie wyglądają wbite w coś, np w połówkę arbuza, w
tę zieloną skórę, albo w melona :)

jeszcze koreczki typu: chlebek + śledzik matrynowany + cebulka :)

Nawet z parówkami dobrymi można robić koreczki, byle fantazji starczyło
:-)))


Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-21 10:44:08

Temat: Re: koreczki - podziękowanie
Od: "Paulina" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziękuję ślicznie za podpowiedzi.

Paulinka



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-21 22:10:12

Temat: Re: koreczki - podziękowanie
Od: "Rafał Wylociński" <w...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witaj.

Mozna takze odkroic skorke od chleba tostowego, a kromke rozwalkowac dosc
mocno. Powstaly placek posmarowac pasta (np serowa), pasztetem, itp. Zawinac
w rulonik przciac na pol, spiac wykalaczka i dodac oliwke, kawalek ostrej
papryki, zabek marynowanego czosnku, pikle... itp.

------------------------------------
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
pozdrawiam
.Rafał



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-22 01:12:15

Temat: Re: koreczki
Od: "Slavek Siegmund" <s...@s...ca> szukaj wiadomości tego autora

wykalaczka (dluga bambusowa okolo10cm)
pomidorek "cherry" (wisniowy maly),
listek bazyli,
mala kulka "Boconcini" (serek wloski),
oliwka zielona (bez pestki),

pozdrawiam,

Slav



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-03-02 14:19:41

Temat: Re: koreczki
Od: "Rena" <r...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

> A w ogóle to koreczki pięknie wyglądają wbite w coś, np w połówkę arbuza,
w
> tę zieloną skórę, albo w melona :)

zdecydowanie taniej w glowke kapusty - i tez ladnie wyglada:)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

suchy kurczak
Re: Jesli ktos nadal poszukuje przepisow na chinszczyzne, to...
Ciasto kokosowe
Ciasto makowe
Cukinia, w salatce?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »