| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-21 09:32:11
Temat: suchy kurczakPowiedzcie, jak upiec w elektrycznym piekarniku rozkawalkowanego kurczaka
(udka, piersi, skrzydelka), zeby to to nie bylo suchawe. Moj brzydszy
uwielbia pieczonego kuraka, ale zawsze po podaniu gledzi, ze jest suchy, nie
ma jak kurczak mojej mamy, ble ble. Specjalnie zeby nie byl suchy po
wsadzeniu do pieca przykrywam brytfanne folia aluminiowa blyszczaca strona,
zeby sie piekl dlugo i woda nie uciekala, oczywiscie w trakcie pieczenia
podlewam woda, choc w zasadzie on caly czas siedzi w jakims wodnym sosie. I
co? I nic. Dalej suchy.
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-21 09:57:36
Temat: Re: suchy kurczakCzesc.
Są tunele foliowe do pieczenia. Zawiazuje sie taki tunel z jednej strony,
pakuje w niego kuraka, zawiazuje z drugiej i do piekarnika!
Kurczaka mozna po pierwsze upiec kompletnie bez tłuszczu a po drugie jest
soczysty. Brzydszy powinien byc zadowolony.
Pozdrawiam
Michał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 10:20:46
Temat: Re: suchy kurczak
Użytkownik "Asiunia" <j...@p...gda.pl> napisał w wiadomości
news:a52el0$ip0$1@korweta.task.gda.pl...
> podlewam woda, choc w zasadzie on caly czas siedzi w jakims wodnym sosie.
I
> co? I nic. Dalej suchy.
> Asia
albo rzeczywiscie w rekawie foliowym
albo....ja pieke w prodizu a kurczaka smaruje wegeta i miodem. Wychodzi od
tego miodu megasoczysty ...a samego miodu nie czuje sie po upieczeniu.
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 10:31:40
Temat: Re: suchy kurczakFrom: Asiunia <j...@p...gda.pl>
> Powiedzcie, jak upiec w elektrycznym piekarniku rozkawalkowanego kurczaka
> (udka, piersi, skrzydelka), zeby to to nie bylo suchawe. Moj brzydszy
> uwielbia pieczonego kuraka, ale zawsze po podaniu gledzi, ze jest suchy,
nie
> ma jak kurczak mojej mamy, ble ble. Specjalnie zeby nie byl suchy po
> wsadzeniu do pieca przykrywam brytfanne folia aluminiowa blyszczaca
strona,
> zeby sie piekl dlugo i woda nie uciekala, oczywiscie w trakcie pieczenia
> podlewam woda, choc w zasadzie on caly czas siedzi w jakims wodnym sosie.
I
> co? I nic. Dalej suchy.
> Asia
No to tak:
Z zasady nogi sa bardziej soczyste niz biusta;
Rozkawalkowanego kuraka mozna wrzucic do kwasnej matynaty (z octem, sokiem z
cytryny, kefirem, kwasnym mlekiem);
Przed pieczeniem dobrze jest obsmazyc kuraka z kazdej strony na b. goracym
tluszczu;
A tak wogle, to wole duszonego - zawsze jest soczysty ;-))
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 11:11:59
Temat: Odp: suchy kurczak
Użytkownik Jola L-L <j...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a52i4k$gie$...@n...tpi.pl...
>
> albo rzeczywiscie w rekawie foliowym
> albo....ja pieke w prodizu a kurczaka smaruje wegeta i miodem. Wychodzi od
> tego miodu megasoczysty ...a samego miodu nie czuje sie po upieczeniu.
>
Nie dopisalam w pierwszym poscie, ze rekaw tez zostal wyprobowany i nie
zadzialal. Ale wlasnie jakas nawilzajaca marynatka! Wyprobuje. Dzieki
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 11:14:22
Temat: Odp: suchy kurczak
Użytkownik Agnieszka Nowak <i...@r...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:008801c1bac2$f1784f60$e007fea9@hppcvnmvhhid.
..
>
> A tak wogle, to wole duszonego - zawsze jest soczysty ;-))
>
ja tez, ale on woli biusta (strrrasznie mi sie podoba to okreslenie)
pieczone:-))
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 11:27:33
Temat: Re: suchy kurczakFrom: Asiunia <j...@p...gda.pl>
> ja tez, ale on woli biusta (strrrasznie mi sie podoba to okreslenie)
> pieczone:-))
> Asia
Tresowac, tresowac, tresowac !!! ;-))
Moj wszystko lubi ;-)
Acha, jeszcze sobie przypomnialam - na taki biust mozna polozyc cienki
plasterek sloniny albo boczku - tez wychodzi bardzo soczyscie.
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 12:23:05
Temat: Re: suchy kurczak> Powiedzcie, jak upiec w elektrycznym piekarniku rozkawalkowanego kurczaka
Nam wychodzi soczysty jak sie go zrobi na patelni pod przykryciem.
Pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 12:39:21
Temat: Re: suchy kurczak
Asiunia wrote:
> ma jak kurczak mojej mamy, ble ble. Specjalnie zeby nie byl suchy po
> wsadzeniu do pieca przykrywam brytfanne folia aluminiowa blyszczaca strona,
> zeby sie piekl dlugo i woda nie uciekala,
Hmm.. wydawalo mi sie zawsze, ze mieso kuraka robi sie tym bardziej
suche im dluzszej obróbce podlega - w tym momencie wydluzanie czasu
pieczenia tym bardziej pogarsza efekt. Spróbuj moze krocej ale
posmarowany miodem- jak radzila Jola.
Placze mi sie równiez cosik o smarowaniu smietana pod koniec pieczenia
choc nie próbowalam. U mnie zawsze wystarczalo nadzianie czosnkiem,
posmarowanie miodem i do piekarnika.
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-21 12:51:19
Temat: Odp: suchy kurczak
Użytkownik Pawel Hadam <P...@c...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@c...pl...
> > Powiedzcie, jak upiec w elektrycznym piekarniku rozkawalkowanego
kurczaka
>
> Nam wychodzi soczysty jak sie go zrobi na patelni pod przykryciem.
>
Tzn smazony ewentualne duszony? czy pieczony w piekarniku w patelni?
Pierwszy i drugi nie wchodzi w gre.
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |