Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kotlet schabowy - totalna porazka

Grupy

Szukaj w grupach

 

kotlet schabowy - totalna porazka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 38


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2006-04-24 09:28:29

Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Maciej Muran wrote:
> Użytkownik "maf" <m...@n...alpha.pl> napisał
>> Wrzucilem na goracy smalec,
>
> Smalec? A czemu? :)
A dlaczego nie?
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
************************* www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


32. Data: 2006-04-24 09:35:59

Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:444c9a19$1@news.home.net.pl...
> Maciej Muran wrote:
> > Użytkownik "maf" <m...@n...alpha.pl> napisał
> >> Wrzucilem na goracy smalec,
> >
> > Smalec? A czemu? :)

Popieram:P

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


33. Data: 2006-04-24 09:46:36

Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: " JaMyszka" <j...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Maciej Muran napisał:

> > Wrzucilem na goracy smalec,
>
> Smalec? A czemu? :)

Smalec, wg opini niektórych żywieniowców, uchodzi za najzdrowszy tłuszcz do
smażenia.
Takie też jest moje przekonanie:)

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


34. Data: 2006-04-24 10:57:39

Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "Maciej Muran" <m...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik " JaMyszka" <j...@g...pl> napisał
>> Smalec? A czemu? :)
>
> Smalec, wg opini niektórych żywieniowców, uchodzi za najzdrowszy tłuszcz
> do
> smażenia.
> Takie też jest moje przekonanie:)

Ale ja nawet nie o zdrowotności...
Smalec wydaje mi się bardzo niedelikatny, nieprecyzyjny. Taki prymitywny,
który nie daje się kontrolować i stąd być może te oderwane panierki. Pod
pytaniem 'a czemu?' kryło się nie tylko zdziwienie ale też i wskazówka, że
na innym tłuszczu (olej) problemy z panierką by nie wystąpiły.

No i też nigdy w życiu nie widziałem schaboszczaka na smalcu smażonego. No
nie widziałem i już.
Frytki i owszem ale nie panierowany schabowy :)

M.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


35. Data: 2006-04-24 11:03:17

Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Maciej Muran" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:e2iau5$5aq$1@inews.gazeta.pl...
> Smalec wydaje mi się bardzo niedelikatny, nieprecyzyjny. Taki prymitywny,
> który nie daje się kontrolować i stąd być może te oderwane panierki.

Hm? Chyba mamy inne doświadczenia ze smalcem....

> Pod
> pytaniem 'a czemu?' kryło się nie tylko zdziwienie ale też i wskazówka, że
> na innym tłuszczu (olej) problemy z panierką by nie wystąpiły.

E tam. Mnie panierka się w ogóle nie odrywa, a daję tylko jajo i bułkę.
Sekret - to mocne dosiśnięcie panierki łapami, nawet kilkakrotne wdeptywanie
(ale nie chodzi tu o ilość warstw, ale o jedną wytrzymałą warstwę bułki
tartej) i siup na GORĄCY tłuszcz. Panierkę trzeba najpierw ściąć, potem
można na mniejszym ogniu sobie dosmażać.

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


36. Data: 2006-04-24 11:32:38

Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:e2ibab$788$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Maciej Muran" <m...@g...com> napisał w wiadomości
> news:e2iau5$5aq$1@inews.gazeta.pl...
>> Smalec wydaje mi się bardzo niedelikatny, nieprecyzyjny. Taki prymitywny,
>> który nie daje się kontrolować i stąd być może te oderwane panierki.
>
> Hm? Chyba mamy inne doświadczenia ze smalcem....
>
>> Pod
>> pytaniem 'a czemu?' kryło się nie tylko zdziwienie ale też i wskazówka,
>> że
>> na innym tłuszczu (olej) problemy z panierką by nie wystąpiły.
>
> E tam. Mnie panierka się w ogóle nie odrywa, a daję tylko jajo i bułkę.
> Sekret - to mocne dosiśnięcie panierki łapami, nawet kilkakrotne
> wdeptywanie
> (ale nie chodzi tu o ilość warstw, ale o jedną wytrzymałą warstwę bułki
> tartej) i siup na GORĄCY tłuszcz. Panierkę trzeba najpierw ściąć, potem
> można na mniejszym ogniu sobie dosmażać.
>
> Pozdrawiam,
> Akulka

Witaj miła Akulko!

Schabowe zawsze smażyło się na smalcu, oleje stosunkowo niedawno "weszły" do
smażenia schabowego.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


37. Data: 2006-04-24 13:33:11

Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: Marsjasz <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):

>
> Witaj miła Akulko!
>
> Schabowe zawsze smażyło się na smalcu, oleje stosunkowo niedawno
> "weszły" do smażenia schabowego.

Witam!
teraz tak sie porobilo ze niektorzy nawet chrust/faworki na oleju smaza...
ktore moim zdaniem nigdy nie osiagaja takiego smaku jak na smalcu...
Marsjasz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


38. Data: 2006-04-26 21:05:38

Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "Asia" <a...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Moze zmienic patelnie?, to jest zepter, mieszcza sie na niej 4 kotlety
> lekko

Według mnie problem tkwi w patelni. Nigdy nie udało mi się zrobić kotletów w
zepterze. Do tego celu mam patelnię teflonową, a zepter jest super do
duszenia mięs itp.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mrożone czerwone i czarne porzeczki
Kalmary
naleśniki... [chwale sie;]
Jak sie robi kartofelsalat?
CIASTO

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »