| « poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2006-04-24 09:28:29
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazkaMaciej Muran wrote:
> Użytkownik "maf" <m...@n...alpha.pl> napisał
>> Wrzucilem na goracy smalec,
>
> Smalec? A czemu? :)
A dlaczego nie?
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
************************* www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2006-04-24 09:35:59
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazkaUżytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:444c9a19$1@news.home.net.pl...
> Maciej Muran wrote:
> > Użytkownik "maf" <m...@n...alpha.pl> napisał
> >> Wrzucilem na goracy smalec,
> >
> > Smalec? A czemu? :)
Popieram:P
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2006-04-24 09:46:36
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazkaMaciej Muran napisał:
> > Wrzucilem na goracy smalec,
>
> Smalec? A czemu? :)
Smalec, wg opini niektórych żywieniowców, uchodzi za najzdrowszy tłuszcz do
smażenia.
Takie też jest moje przekonanie:)
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2006-04-24 10:57:39
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazkaUżytkownik " JaMyszka" <j...@g...pl> napisał
>> Smalec? A czemu? :)
>
> Smalec, wg opini niektórych żywieniowców, uchodzi za najzdrowszy tłuszcz
> do
> smażenia.
> Takie też jest moje przekonanie:)
Ale ja nawet nie o zdrowotności...
Smalec wydaje mi się bardzo niedelikatny, nieprecyzyjny. Taki prymitywny,
który nie daje się kontrolować i stąd być może te oderwane panierki. Pod
pytaniem 'a czemu?' kryło się nie tylko zdziwienie ale też i wskazówka, że
na innym tłuszczu (olej) problemy z panierką by nie wystąpiły.
No i też nigdy w życiu nie widziałem schaboszczaka na smalcu smażonego. No
nie widziałem i już.
Frytki i owszem ale nie panierowany schabowy :)
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
35. Data: 2006-04-24 11:03:17
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazkaUżytkownik "Maciej Muran" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:e2iau5$5aq$1@inews.gazeta.pl...
> Smalec wydaje mi się bardzo niedelikatny, nieprecyzyjny. Taki prymitywny,
> który nie daje się kontrolować i stąd być może te oderwane panierki.
Hm? Chyba mamy inne doświadczenia ze smalcem....
> Pod
> pytaniem 'a czemu?' kryło się nie tylko zdziwienie ale też i wskazówka, że
> na innym tłuszczu (olej) problemy z panierką by nie wystąpiły.
E tam. Mnie panierka się w ogóle nie odrywa, a daję tylko jajo i bułkę.
Sekret - to mocne dosiśnięcie panierki łapami, nawet kilkakrotne wdeptywanie
(ale nie chodzi tu o ilość warstw, ale o jedną wytrzymałą warstwę bułki
tartej) i siup na GORĄCY tłuszcz. Panierkę trzeba najpierw ściąć, potem
można na mniejszym ogniu sobie dosmażać.
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
36. Data: 2006-04-24 11:32:38
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:e2ibab$788$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Maciej Muran" <m...@g...com> napisał w wiadomości
> news:e2iau5$5aq$1@inews.gazeta.pl...
>> Smalec wydaje mi się bardzo niedelikatny, nieprecyzyjny. Taki prymitywny,
>> który nie daje się kontrolować i stąd być może te oderwane panierki.
>
> Hm? Chyba mamy inne doświadczenia ze smalcem....
>
>> Pod
>> pytaniem 'a czemu?' kryło się nie tylko zdziwienie ale też i wskazówka,
>> że
>> na innym tłuszczu (olej) problemy z panierką by nie wystąpiły.
>
> E tam. Mnie panierka się w ogóle nie odrywa, a daję tylko jajo i bułkę.
> Sekret - to mocne dosiśnięcie panierki łapami, nawet kilkakrotne
> wdeptywanie
> (ale nie chodzi tu o ilość warstw, ale o jedną wytrzymałą warstwę bułki
> tartej) i siup na GORĄCY tłuszcz. Panierkę trzeba najpierw ściąć, potem
> można na mniejszym ogniu sobie dosmażać.
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
Witaj miła Akulko!
Schabowe zawsze smażyło się na smalcu, oleje stosunkowo niedawno "weszły" do
smażenia schabowego.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
37. Data: 2006-04-24 13:33:11
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazkaPanslavista napisał(a):
>
> Witaj miła Akulko!
>
> Schabowe zawsze smażyło się na smalcu, oleje stosunkowo niedawno
> "weszły" do smażenia schabowego.
Witam!
teraz tak sie porobilo ze niektorzy nawet chrust/faworki na oleju smaza...
ktore moim zdaniem nigdy nie osiagaja takiego smaku jak na smalcu...
Marsjasz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
38. Data: 2006-04-26 21:05:38
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka> Moze zmienic patelnie?, to jest zepter, mieszcza sie na niej 4 kotlety
> lekko
Według mnie problem tkwi w patelni. Nigdy nie udało mi się zrobić kotletów w
zepterze. Do tego celu mam patelnię teflonową, a zepter jest super do
duszenia mięs itp.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |