| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-01 18:53:09
Temat: kotlety schabowe ??mam w zamrażalce dwa surowe kotlety ze schabu, no i nie mam już ochoty na
typowe schabowe.... poradźcie cos innego, jakies duszone czy cokolwiek... na
sobote musze cos z nich upichcic :)
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-01 20:42:57
Temat: Re: kotlety schabowe ??Użytkownik "_Madzik_" napisał:
> mam w zamrażalce dwa surowe kotlety ze schabu, no i nie mam już ochoty na
> typowe schabowe.... poradźcie cos innego, jakies duszone czy cokolwiek... na
> sobote musze cos z nich upichcic :)
Rozmrozić, pokroić w paseczki, posolić, spieprzyc, podsmazyć na niewielkiej
ilości oleju, lub masła, podlac to sporą ilością śmietany (około 400ml),
najlepiej 30% , dodać suszone pokrojone w paseczki śliwki, dusić chwilkę. Podac
z makaronem, najlepiej tagliatele. Na tależach posypac Parmezanem lub innym
ostrym serem.
Smacznego.
__________________________________________
Elwood
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-01 21:12:59
Temat: Re: kotlety schabowe ??
Użytkownik "-=Elwood=-" <e...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dmnn81$c6e$1@inews.gazeta.pl...
> Rozmrozić, pokroić w paseczki, posolić, spieprzyc, podsmazyć na
> niewielkiej ilości oleju, lub masła, podlac to sporą ilością śmietany
> (około 400ml), najlepiej 30% ,
> Smacznego.
> Elwood
mmmmm.. apetycznie brzmi :))
a coś bez smietany ?? :>
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-12-01 21:43:37
Temat: Re: kotlety schabowe ??
Użytkownik "_Madzik_" <i...@w...WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:dmngql$699$1@news.wp.pl...
> mam w zamrażalce dwa surowe kotlety ze schabu, no i nie mam już ochoty na
> typowe schabowe.... poradźcie cos innego, jakies duszone czy cokolwiek...
na
> sobote musze cos z nich upichcic :)
>
> Magda
>
>
rozmrozic zgrilowac zrobic sos z francuskiej musztardy slodkiej smietany i
drobno pokrajanej cebulki przyprawic sola i pieprzem....francuska musztarda
z gorczyca....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-12-01 22:16:46
Temat: Re: kotlety schabowe ??_Madzik_ wrote:
> mam w zamrażalce dwa surowe kotlety ze schabu, no i nie mam już ochoty na
> typowe schabowe.... poradźcie cos innego, jakies duszone czy cokolwiek... na
> sobote musze cos z nich upichcic :)
>
> Magda
>
>
Rozbic cienko, panierowac w mace, smazyc na zloto, dodac garsc winogron,
sol, pieprz i majeranek, pol szklanki wina bialego lub rosolu, lub wody,
przykryc, dusic 30 min. Mozna skropic sokiem cytrynowym. Podawac z makaronem
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-12-02 07:41:35
Temat: Re: kotlety schabowe ??_Madzik_ <i...@w...WYTNIJ.pl%> napisał(a) w news:dmngql$699$1@news.wp.pl:
> mam w zamrażalce dwa surowe kotlety ze schabu, no i nie mam już ochoty na
> typowe schabowe.... poradźcie cos innego, jakies duszone czy
> cokolwiek... na sobote musze cos z nich upichcic :)
Jak nie typowe, to najprościej po prostu nie panierować. Ja takie lubię.
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-12-02 08:41:46
Temat: Re: kotlety schabowe ??
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <http://cerbermail.com/?EPpJiWnVOQ> napisał
w wiadomości
news:2DA8AA784D386E48A4090BA3B1647E10036EE636@jplwan
t003.jasien.net...
> _Madzik_ <i...@w...WYTNIJ.pl%> napisał(a) w news:dmngql$699$1@news.wp.pl:
> > mam w zamrażalce dwa surowe kotlety ze schabu, no i nie mam już ochoty
na
> > typowe schabowe.... poradźcie cos innego, jakies duszone czy
> > cokolwiek... na sobote musze cos z nich upichcic :)
>
> Jak nie typowe, to najprościej po prostu nie panierować. Ja takie lubię.
A robiłeś tak kiedyś z mrożonego mięsa?
Takie nierozbijane i usmażone, wcześniej mrożone mięso jakoś mi zawsze
podeszwowate wychodziło...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-12-02 08:47:17
Temat: Re: kotlety schabowe ??Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl%> napisał(a) w
news:dmp1c0$tt5$1@news.onet.pl:
>
>> Jak nie typowe, to najprościej po prostu nie panierować. Ja takie lubię.
>
> A robiłeś tak kiedyś z mrożonego mięsa?
Nie pamiętam, bo w ogóle schab tej postaci rzadko jadamy. Pewnie tak.
> Takie nierozbijane i usmażone, wcześniej mrożone mięso jakoś mi zawsze
> podeszwowate wychodziło...
Ale czemu nierozbijane? Ja rozbijam, solę, pieprzę, sypię ew. czymś jeszcze
do smaku i na patelnię. Smaczne, kruche kotletansy wychodzą. Tylko bez tej
koszmarnej panierki.
--
Konrad J. Brywczyński
Ten się śmieje ostatni, kto myśli najwolniej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-12-02 08:56:21
Temat: Re: kotlety schabowe ??
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <http://cerbermail.com/?EPpJiWnVOQ> napisał
w wiadomości
news:2DA8AA784D386E48A4090BA3B1647E10036EEDF8@jplwan
t003.jasien.net...
>
> Ale czemu nierozbijane? Ja rozbijam, solę, pieprzę, sypię ew. czymś
jeszcze
> do smaku i na patelnię. Smaczne, kruche kotletansy wychodzą. Tylko bez tej
> koszmarnej panierki.
Jak ja rozbijam i robię bez panierki, to i cebuli w kroję i podduszę...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-12-02 09:21:22
Temat: Re: kotlety schabowe ??_Madzik_ wrote:
> mam w zamrażalce dwa surowe kotlety ze schabu, no i nie mam już ochoty na
> typowe schabowe.... poradźcie cos innego, jakies duszone czy cokolwiek... na
> sobote musze cos z nich upichcic :)
Jak szybko, to pokroić w kostkę, podsmażyć w woku, dodać mrożonkę
chińską, skropić sosem sojowym i poddusić.
Jak masz więcej czasu, to zawijańce - kotlety rozbić, posmarować
musztardą, plasterek boczku i kawałek kiszonego ogórka, albo grzyb,
suszona śliwka czy co komu do głowy przyjdzie. Zawinąć, obsmażyć
i poddusić. Przed smażeniem można obtoczyć w mące.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |