Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaki lukier?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jaki lukier?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-12-01 14:53:20

Temat: Jaki lukier?
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Jakie macie przepisy na lukry białe? Zależy mi na takim, żeby długo był
lśniący a jednocześnie się nie kleił. Ten lukier, który zrobiłam w
zeszłym roku z cukru pudru z cytryną i wodą bardzo szybko zmatowiały.

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-12-01 17:09:27

Temat: Re: Jaki lukier? Na pierniczki oczywiście!!! :-)
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Nie dodałam, że chodzi mi o lukier na pierniczki, bo wydało mi się to
nader oczywiste ;-)).

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-12-01 21:46:18

Temat: Re: Jaki lukier?
Od: "lidiapaszkowska" <0...@t...net> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:dmn2os$sta$1@proxy.provider.pl...
> Jakie macie przepisy na lukry białe? Zależy mi na takim, żeby długo był
> lśniący a jednocześnie się nie kleił. Ten lukier, który zrobiłam w
> zeszłym roku z cukru pudru z cytryną i wodą bardzo szybko zmatowiały.
>
> Pozdrawiam
> Ewa

sprobuj cukier puder woda olejek mietowy...po nalozeniu i ostygnieciu
przeciagnij ponownie olejkiem mietowym...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-12-02 19:49:06

Temat: Re: Jaki lukier?
Od: "Fiora" <b...@c...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Na pierniczki koniecznie klasyczny i ciut staroswiecki lukier z białka z
cukrem pudrem -
dosc dlugo ucierac, to będzie lsniace.
I pod koniec dodac lyzeczke masla stopionego na 1 bialko,
aby nie pekal.
I potem barwic - zrobic gesty, barwnikami sie rozrzedzi:
- kakao z troche cukru i ciut wody zagotowac (nigdy surowego kakao!!)
- sok z buraków i kropla octu
- dobry brazowy rum np.Capitan Morgan
- cytryna
- szafran
Pozdrawiam
Fiora

Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:dmn2os$sta$1@proxy.provider.pl...
> Jakie macie przepisy na lukry białe? Zależy mi na takim, żeby długo był
> lśniący a jednocześnie się nie kleił. Ten lukier, który zrobiłam w
> zeszłym roku z cukru pudru z cytryną i wodą bardzo szybko zmatowiały.
>
> Pozdrawiam
> Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co to za woki?
nietypowy Sylwester - menu
Co przywieźć z Wielkiej Brytanii ?
kottbullar i pitipanna
Mąka do pierniczków

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »