Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia która przyprawa do pierników?

Grupy

Szukaj w grupach

 

która przyprawa do pierników?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-03 21:03:43

Temat: która przyprawa do pierników?
Od: domańczak <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Cykorii czy Kotanyi (a moze jakias inna, ale ja na razie widziałam
tylko te dwie). Róznią sie składem, w Kotanyi jest przypraw wiecej
(wszystkich nie zapamietałam, ale jest np. równiez anyż), a w Cykorii
jest maka ziemniaczana...
A może samemu zrobic mieszanke piernikową?

Pozdrawiam
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-03 21:08:08

Temat: Re: która przyprawa do pierników?
Od: Jo'Asia <J...@r...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

domańczak wystukał w wiadomości <asj67m$c3v$1@news.onet.pl>:

> Cykorii czy Kotanyi (a moze jakias inna, ale ja na razie widziałam
> tylko te dwie). Róznią sie składem, w Kotanyi jest przypraw wiecej
> (wszystkich nie zapamietałam, ale jest np. równiez anyż), a w Cykorii
> jest maka ziemniaczana...

No to już jest nabijanie w butelkę. Mąkę ziemniaczaną kupisz taniej :).

> A może samemu zrobic mieszanke piernikową?

Można, ale jest to prawdopodobnie pracochłonne.

W cieście piernikowym chłodzącym się od wczoraj w lodówce zastosowałam
Kotayni, pachnie jak należy.

Jo'Asia

--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Ze zbiorów biblioteki pintyjskiej: "Rybonosz"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-03 21:21:51

Temat: Re: która przyprawa do pierników?
Od: Aneta Baran <a...@c...anetek.net> szukaj wiadomości tego autora

domańczak <d...@p...onet.pl> wrote:

> Cykorii czy Kotanyi (a moze jakias inna, ale ja na razie widziałam
> tylko te dwie). Róznią sie składem, w Kotanyi jest przypraw wiecej
> (wszystkich nie zapamietałam, ale jest np. równiez anyż), a w Cykorii
> jest maka ziemniaczana...
Ja tam sobie chwalę mieszankę Dr. Oetkera. Kupowałam też różne korzenie
Kamisu i mieszałam sama: anyż, cynamon, goździki, gałkę muszkatołową,
kardamon i kolendrę, dodawałam też odrobinę pieprzu.

Anetek
--
....
.' .. `. Aneta Baran *---* Work: ++41 22 76 74598 A...@c...ch
:`.__.': http://2510053385/~aneta/ *----* Home: a...@a...net
`....' * Anything is good and useful if it is made of chocolate. *

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[NTG] Czy?
Magdo, czy zgodzisz sie ze mna?
Zupa ogórkowa ze świażych ogórków
surowka z czerwonej kapusty?
zapiekanka z ziemniakow i cykorii

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »