Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kurczak faszerowany - pomocy!

Grupy

Szukaj w grupach

 

kurczak faszerowany - pomocy!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-12-22 18:35:48

Temat: kurczak faszerowany - pomocy!
Od: Basia <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Wiem ,ze jesteście wszyscy zajeci ale bardzo proszę o przepis na ciekawy
farsz do dużego (2 kg.) kurczaka.
Pozdrawiam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-12-23 07:28:30

Temat: Re: kurczak faszerowany - pomocy!
Od: "Madee" <madee@akwizytorom_dziekujemy_destrukcja.com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cqcf2p$duq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Wiem ,ze jesteście wszyscy zajeci ale bardzo proszę o przepis na
ciekawy
> farsz do dużego (2 kg.) kurczaka.

Witaj!
Podam tylko pomysł, bez dokładnych proporcji, bo proporcji nie jestem
w stanie... na końcu napiszę dlaczego:)
kurze wątróbki
dużo natki pietruszki (świeża)
jabłko
czerstwa bułka
jajo
sól, pieprz
Wątróbkę posiekać, natkę również, jabłko w dość drobną kostkę, bułkę
namoczyć i odcisnąć. Wymieszać wszystko dokładnie, zapakować do
kuraka, kuraka zeszyć. To co się nie zmieściło do kuraka (najlepiej
żeby było tego dużo!!! ;)- stąd problem w podaniu proporcji, u nas
zawsze się robiło dużo nadzienia;). wrzucić te resztki do tortownicy
(czy innej blaszki) wysmarowanej tłuszczem+ bułka tarta (lub kasza
manna) i zapiekać (nie wiem jak długo- aż będzie dobre:)
Jest to przepis na nadzienie mojej babci. Taki kurak był zawsze u mnie
w domu na Święta robiony-w tym roku też będzie. Polecam! No chyba, że
ktoś wątróbki drobiowiej nie lubi.....
Pozdrawiam
Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-23 08:59:13

Temat: Re: kurczak faszerowany - pomocy!
Od: "Anet" <a...@f...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Witaj!
> Podam tylko pomysł, bez dokładnych proporcji, bo proporcji nie jestem
> w stanie... na końcu napiszę dlaczego:)
> kurze wątróbki
> dużo natki pietruszki (świeża)
> jabłko
> czerstwa bułka
> jajo
> sól, pieprz
> Wątróbkę posiekać, natkę również, jabłko w dość drobną kostkę, bułkę
> namoczyć i odcisnąć. Wymieszać wszystko dokładnie, zapakować do
> kuraka, kuraka zeszyć. To co się nie zmieściło do kuraka (najlepiej
> żeby było tego dużo!!! ;)- stąd problem w podaniu proporcji, u nas
> zawsze się robiło dużo nadzienia;). wrzucić te resztki do tortownicy
> (czy innej blaszki) wysmarowanej tłuszczem+ bułka tarta (lub kasza
> manna) i zapiekać (nie wiem jak długo- aż będzie dobre:)
> Jest to przepis na nadzienie mojej babci. Taki kurak był zawsze u mnie
> w domu na Święta robiony-w tym roku też będzie. Polecam! No chyba, że
> ktoś wątróbki drobiowiej nie lubi.....
> Pozdrawiam
> Magda


Do tego koniecznie rodzynki

Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-23 09:12:35

Temat: Re: kurczak faszerowany - pomocy!
Od: "Madee" <madee@akwizytorom_dziekujemy_destrukcja.com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anet" <a...@f...pl> napisał w wiadomości
news:cqe1k5$8n3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Do tego koniecznie rodzynki


eee.... poważnie? jakoś tego nie widzę... chociaż może...
U mnie nigdy się nie robiło tego nadzienia z rodzynkami.

Pozdrowienia
Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-23 10:07:17

Temat: Re: kurczak faszerowany - pomocy!
Od: "Netka" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Polecam, robię bardzo podobnie,dodaję tylko trochę cielęciny , ale nie
nadziewam kurczaka tylko piekę cały farsz osobno i podaję pokrojony w
plastry.Naprawdę trzeba zrobić dużo tego nadzienia z dużą iloscią natki.Z
rodzynkami nie próbowalam tego przepisu, jakoś nie bardzo ta natka i
rodzynki....

Pozdrawiam
Netka

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-23 10:12:19

Temat: Re: kurczak faszerowany - pomocy!
Od: "Magda" <m...@C...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tak, tak, rodzynki. U mnie tez się taki w domu robi. Jest mniam :-)))

pozdr.,
Mag


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-23 10:12:44

Temat: Re: kurczak faszerowany - pomocy!
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Madee" <madee@akwizytorom_dziekujemy_destrukcja.com> napisał w
wiadomości news:cqe255$esc$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Anet" <a...@f...pl> napisał w wiadomości
> news:cqe1k5$8n3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Do tego koniecznie rodzynki
>
>
> eee.... poważnie? jakoś tego nie widzę... chociaż może...
> U mnie nigdy się nie robiło tego nadzienia z rodzynkami.
>
W moim domu rodzinnym nadzienie do kurczaka robiło się jak podała Magda,
tylko bez jabłek, a z rodzynkami to było nadzienie do indyka
Pozdrówka - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-23 11:27:16

Temat: Re: kurczak faszerowany - pomocy!
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

batory wrote:

> W moim domu rodzinnym nadzienie do kurczaka robiło się jak podała Magda,
> tylko bez jabłek, a z rodzynkami to było nadzienie do indyka

Jesteśmy z jednego domu :-) Z jabłkami była kaczka, ale za to bez
watróbki. Dodatkowo - z szyji drobiowej zdejmuje się skórę,
napycha farszem (nie za mocno, bo pęknie) i taką "kielbaskę"
piecze się razem z kurczakiem.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

krolewiec
Chleb biskupi Iwony M. - zrobilam
witam, witam
sernik i slepota
serniko-makowiec

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »