Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Madee" <madee@akwizytorom_dziekujemy_destrukcja.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kurczak faszerowany - pomocy!
Date: Thu, 23 Dec 2004 08:28:30 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 30
Sender: m...@p...onet.pl@v20-s1.itpp.pl
Message-ID: <cqds21$q90$1@news.onet.pl>
References: <cqcf2p$duq$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: v20-s1.itpp.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1103786881 26912 193.41.113.245 (23 Dec 2004 07:28:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Dec 2004 07:28:01 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1213
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:226255
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cqcf2p$duq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Wiem ,ze jesteście wszyscy zajeci ale bardzo proszę o przepis na
ciekawy
> farsz do dużego (2 kg.) kurczaka.
Witaj!
Podam tylko pomysł, bez dokładnych proporcji, bo proporcji nie jestem
w stanie... na końcu napiszę dlaczego:)
kurze wątróbki
dużo natki pietruszki (świeża)
jabłko
czerstwa bułka
jajo
sól, pieprz
Wątróbkę posiekać, natkę również, jabłko w dość drobną kostkę, bułkę
namoczyć i odcisnąć. Wymieszać wszystko dokładnie, zapakować do
kuraka, kuraka zeszyć. To co się nie zmieściło do kuraka (najlepiej
żeby było tego dużo!!! ;)- stąd problem w podaniu proporcji, u nas
zawsze się robiło dużo nadzienia;). wrzucić te resztki do tortownicy
(czy innej blaszki) wysmarowanej tłuszczem+ bułka tarta (lub kasza
manna) i zapiekać (nie wiem jak długo- aż będzie dobre:)
Jest to przepis na nadzienie mojej babci. Taki kurak był zawsze u mnie
w domu na Święta robiony-w tym roku też będzie. Polecam! No chyba, że
ktoś wątróbki drobiowiej nie lubi.....
Pozdrawiam
Magda
|