Data: 2004-12-23 08:59:13
Temat: Re: kurczak faszerowany - pomocy!
Od: "Anet" <a...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witaj!
> Podam tylko pomysł, bez dokładnych proporcji, bo proporcji nie jestem
> w stanie... na końcu napiszę dlaczego:)
> kurze wątróbki
> dużo natki pietruszki (świeża)
> jabłko
> czerstwa bułka
> jajo
> sól, pieprz
> Wątróbkę posiekać, natkę również, jabłko w dość drobną kostkę, bułkę
> namoczyć i odcisnąć. Wymieszać wszystko dokładnie, zapakować do
> kuraka, kuraka zeszyć. To co się nie zmieściło do kuraka (najlepiej
> żeby było tego dużo!!! ;)- stąd problem w podaniu proporcji, u nas
> zawsze się robiło dużo nadzienia;). wrzucić te resztki do tortownicy
> (czy innej blaszki) wysmarowanej tłuszczem+ bułka tarta (lub kasza
> manna) i zapiekać (nie wiem jak długo- aż będzie dobre:)
> Jest to przepis na nadzienie mojej babci. Taki kurak był zawsze u mnie
> w domu na Święta robiony-w tym roku też będzie. Polecam! No chyba, że
> ktoś wątróbki drobiowiej nie lubi.....
> Pozdrawiam
> Magda
Do tego koniecznie rodzynki
Anet
|