| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-26 15:51:53
Temat: kurkumaDo czego to dodawac?Pamietalam ze gdzies to tutaj czytalam ale do czego tak
naprawde sluzy ta przyprawa?
Aha.. i prosze .. podpowiedzcie w jakie przyprawy warto sie zaopatrzyc, a
jakie sa wrecz niezbedne w kuchni
Dziekuje
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-26 15:54:49
Temat: Re: kurkuma
Kropelka wrote:
>
> Do czego to dodawac?Pamietalam ze gdzies to tutaj czytalam ale do czego tak
> naprawde sluzy ta przyprawa?
Do barwienia jajek wielkanocnych, do barwienia ryzu, do bawienia
kuskusu, do barwienia makaronu. Do ciast dziewczyny tez chyba troche
dawaly aby bylo ladne i zolciutkie. Tylko uwazaj z iloscia bo gorzkawe.
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 15:56:14
Temat: Re: kurkumaDodaj troche kurkumy podczas gotowania ryzu - bedziesz miala wesolutki
zolciutki ryz.
Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 15:57:15
Temat: Re: kurkuma> > Do czego to dodawac?Pamietalam ze gdzies to tutaj czytalam ale do czego tak
> > naprawde sluzy ta przyprawa?
>
> Do barwienia jajek wielkanocnych, do barwienia ryzu, do bawienia
> kuskusu, do barwienia makaronu. Do ciast dziewczyny tez chyba troche
> dawaly aby bylo ladne i zolciutkie. Tylko uwazaj z iloscia bo gorzkawe.
> pzdr
> agi
Przyznaje sie, drozdzowe wychodzi super fajne :-)
Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 16:04:53
Temat: Re: kurkuma>
>Przyznaje sie, drozdzowe wychodzi super fajne :-)
=================
ja do drozdzowego dodalam szafran - wedlug przepisu Magdy B - i to byla
rewelacja.
zas kurkume daje do ryzu - wymiennie z curry. czasem pojawia sie w niektoych
przepisach hinduskich.
M
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 16:14:20
Temat: Re: kurkuma
Monisiatko wrote:
>
> ja do drozdzowego dodalam szafran - wedlug przepisu Magdy B - i to byla
> rewelacja.
Ale szafran strasznie drogo wychodzi. Przyznam sie, ze cena mnie tak
oniesmielila, ze... owszem kupilam ale fioleczka lezy w domu
nierozpakowana. Reka mi sie sama wzdryga jak mam uzyc.
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 16:31:01
Temat: Re: kurkumaKropelka wrote:
> Aha.. i prosze .. podpowiedzcie w jakie przyprawy warto sie zaopatrzyc, a
> jakie sa wrecz niezbedne w kuchni
http://groups.google.com.pl/groups?hl=pl&lr=lang_pl&
ie=UTF-8&oe=UTF-8&threadm=9oc2qe%24mee%241%40news.tp
i.pl&rnum=3&prev=/groups%3Fq%3Dprzyprawy%26hl%3Dpl%2
6lr%3Dlang_pl%26ie%3DUTF-8%26oe%3DUTF-8%26selm%3D9oc
2qe%2524mee%25241%2540news.tpi.pl%26rnum%3D3
--
Lukasz Madeksza
Department of Computer Sciences
Technische Universitaet Berlin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 18:21:07
Temat: Re: kurkumaWow... troche tych przypraw jest
Ale musze przyznac ze na szczescie wiekszosc z nich mam:-) To moze nie
jestem az taka strasznie poczatkujaca skoro wiem do czego to uzywac hehehe.
Ale nie mam takich fajnych puleczek jak wy tam opisujecie. Ja mam w
zamykanej duuuzej szafce w przedpokoju (bo w kuchni sie nie miesci) pudelko
(po butach) ale uprzatniete oczywiscie. Fajnie sie otwiera bo tak do gory i
mozna spokojnie wyszperac wszystko. Ale nosze sie z zamiarem poupychania
przynajmniej najfajniejszych rzeczy do sloiczkow ktore sobie pomaluje (bawie
sie tak czasami).
Nawet juz puleczka na to wisi:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 19:30:34
Temat: Re: kurkumaOn Mon, 26 Aug 2002 17:54:49 +0200, "agi ( fghfgh )"
<a...@p...onet.pl> wrote:
>
>
>Kropelka wrote:
>>
>> Do czego to dodawac?Pamietalam ze gdzies to tutaj czytalam ale do czego tak
>> naprawde sluzy ta przyprawa?
>
>Do barwienia jajek wielkanocnych, do barwienia ryzu, do bawienia
>kuskusu, do barwienia makaronu. Do ciast dziewczyny tez chyba troche
>dawaly aby bylo ladne i zolciutkie. Tylko uwazaj z iloscia bo gorzkawe.
>pzdr
>agi
do barwienia tkanin
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-26 21:32:47
Temat: Re: kurkumaUżytkownik "agi ( fghfgh )" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D6A53DC.DB4B87E7@poczta.onet.pl...
>
>
> Monisiatko wrote:
>
> >
> > ja do drozdzowego dodalam szafran - wedlug przepisu Magdy B - i to byla
> > rewelacja.
>
> Ale szafran strasznie drogo wychodzi. Przyznam sie, ze cena mnie tak
> oniesmielila, ze... owszem kupilam ale fioleczka lezy w domu
> nierozpakowana. Reka mi sie sama wzdryga jak mam uzyc.
> pzdr
> agi
Bo to absurd jakis w tej europie z szafranem. Z dubaju przywizolem 1 kg,
caly w "strakach", mocnoczerwony, iranski, bardzo bardzo dobry, zaplacilem
ok 700 PLN za to kilo i to tylko dlatego, ze wzialem najdrozszy gatunek,
zwykle zaczynaly sie (przed targowaniem) od 200 - 300.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |