Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia kwasna smietana

Grupy

Szukaj w grupach

 

kwasna smietana

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-15 15:23:13

Temat: kwasna smietana
Od: "Marcin" <p...@a...net> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Mam pytanie (pewnie strasznie banalne ale sie nie smiejcie)- jak uzyskac
kwasna smietane? Mam przepis , ktory wymaga uzycia wlasnie takiej smietany
i nie wiem jak ja zrobic-czy po prostu wystawic z lodowki? No i na ile? I
czy sie nie zepsuje? Pomozcie!

pozdrawiam

Marcin

P.S. uffff jak goraca...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-15 15:36:54

Temat: Re: kwasna smietana
Od: "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

Może po prostu skocz do sklepu i kup ją? Nie za bardzo rozumiem pytanie, ale
dziś rzeczywiście gorąco.......... W każdym razie większość śmietan jest
kwaśna (homogenizowana) i gęsta, a słodkie są tylko śmietanki.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-15 16:17:13

Temat: Re: kwasna smietana
Od: "Marcin" <p...@a...net> szukaj wiadomości tego autora


"Ewa W" <e...@b...wroc.pl> wrote in message
news:aguq6v$v7a$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Może po prostu skocz do sklepu i kup ją? Nie za bardzo rozumiem pytanie,
ale
> dziś rzeczywiście gorąco.......... W każdym razie większość śmietan jest
> kwaśna (homogenizowana) i gęsta, a słodkie są tylko śmietanki.

Ahaaa!!! Czyli taka normalna smietana ze sklepu ( np 18% danona) to juz
jest kwasna smietana- ja myslalem , ze to jest slodka smietana i dopiero ja
trzeba jakos na kwasna przetworzyc ( np tak jak zwykle mleko na zsiadle)- no
coz wyszla moja kulinarna ignorancja...:))

Dzieki wielkie!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-15 17:40:39

Temat: Re: kwasna smietana
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> Może po prostu skocz do sklepu i kup ją? Nie za bardzo rozumiem pytanie,
>ale
>> dziś rzeczywiście gorąco.......... W każdym razie większość śmietan jest
>> kwaśna (homogenizowana) i gęsta, a słodkie są tylko śmietanki.
>
>Ahaaa!!! Czyli taka normalna smietana ze sklepu ( np 18% danona) to juz
>jest kwasna smietana- ja myslalem , ze to jest slodka smietana i dopiero ja
>trzeba jakos na kwasna przetworzyc ( np tak jak zwykle mleko na zsiadle)- no
>coz wyszla moja kulinarna ignorancja...:))
>
>Dzieki wielkie!!!
>


nie ma sie co obcyndalac, moj swietej pamieci Ojciec zyl w
glebokim przekonaniu, ze kupujac smietane w sklepie w latach
miedzy 1965 - 87 (to pomiedzy tym, co pamietam a tym ,kiedy juz
go nie bylo...) kupuje swieza, slodka smietanke do kawy i takiej
sobie nalewal do dobrej kawy...i zawsze potem bylo - JASNA
CHOLERA, SWINSTWO MI JAKIES SPRZEDALI, hehehehehe

Trysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-15 20:36:03

Temat: Re: kwasna smietana
Od: "MarekF" <m...@a...alpha.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mam pytanie (pewnie strasznie banalne ale sie nie smiejcie)- jak uzyskac
> kwasna smietane? Mam przepis , ktory wymaga uzycia wlasnie takiej
smietany
> i nie wiem jak ja zrobic-czy po prostu wystawic z lodowki? No i na ile? I
> czy sie nie zepsuje? Pomozcie!
Witam
Nikt nie wspomnial o tym, ze smietane mozna zakwasic kwaskiem cytrynowym.
Zwykla smietane /nie uht/ dodajemy troche cukru i 1/3 lyzeczki kwasku
cytrynowego, mieszamy i patrzymy jak gestnieje. Ma ciekawy slodko kwasny
smak. Nie wyobrazam sobie sledzia, czy mizerii z inna smietanka.
Pozdrawiam
MarekF


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 13:15:14

Temat: Re: kwasna smietana
Od: Piotr Kania <p...@c...com> szukaj wiadomości tego autora

Czesc,

mozna kupic tzw. sour cream jesli ci o to chodzi. Sprzedaja w
supermarketach w malych kartonikach. Produkuje to bodajze Lowicz

pozdro,
/pk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ogórki kiszone
na parze
Tluczek do miesa
Do: Monisiatko!!!
kuchnia chinska

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »