| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-15 15:23:13
Temat: kwasna smietanaWitam
Mam pytanie (pewnie strasznie banalne ale sie nie smiejcie)- jak uzyskac
kwasna smietane? Mam przepis , ktory wymaga uzycia wlasnie takiej smietany
i nie wiem jak ja zrobic-czy po prostu wystawic z lodowki? No i na ile? I
czy sie nie zepsuje? Pomozcie!
pozdrawiam
Marcin
P.S. uffff jak goraca...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-15 15:36:54
Temat: Re: kwasna smietanaMoże po prostu skocz do sklepu i kup ją? Nie za bardzo rozumiem pytanie, ale
dziś rzeczywiście gorąco.......... W każdym razie większość śmietan jest
kwaśna (homogenizowana) i gęsta, a słodkie są tylko śmietanki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-15 16:17:13
Temat: Re: kwasna smietana
"Ewa W" <e...@b...wroc.pl> wrote in message
news:aguq6v$v7a$1@opat.biskupin.wroc.pl...
> Może po prostu skocz do sklepu i kup ją? Nie za bardzo rozumiem pytanie,
ale
> dziś rzeczywiście gorąco.......... W każdym razie większość śmietan jest
> kwaśna (homogenizowana) i gęsta, a słodkie są tylko śmietanki.
Ahaaa!!! Czyli taka normalna smietana ze sklepu ( np 18% danona) to juz
jest kwasna smietana- ja myslalem , ze to jest slodka smietana i dopiero ja
trzeba jakos na kwasna przetworzyc ( np tak jak zwykle mleko na zsiadle)- no
coz wyszla moja kulinarna ignorancja...:))
Dzieki wielkie!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-15 17:40:39
Temat: Re: kwasna smietana
>> Może po prostu skocz do sklepu i kup ją? Nie za bardzo rozumiem pytanie,
>ale
>> dziś rzeczywiście gorąco.......... W każdym razie większość śmietan jest
>> kwaśna (homogenizowana) i gęsta, a słodkie są tylko śmietanki.
>
>Ahaaa!!! Czyli taka normalna smietana ze sklepu ( np 18% danona) to juz
>jest kwasna smietana- ja myslalem , ze to jest slodka smietana i dopiero ja
>trzeba jakos na kwasna przetworzyc ( np tak jak zwykle mleko na zsiadle)- no
>coz wyszla moja kulinarna ignorancja...:))
>
>Dzieki wielkie!!!
>
nie ma sie co obcyndalac, moj swietej pamieci Ojciec zyl w
glebokim przekonaniu, ze kupujac smietane w sklepie w latach
miedzy 1965 - 87 (to pomiedzy tym, co pamietam a tym ,kiedy juz
go nie bylo...) kupuje swieza, slodka smietanke do kawy i takiej
sobie nalewal do dobrej kawy...i zawsze potem bylo - JASNA
CHOLERA, SWINSTWO MI JAKIES SPRZEDALI, hehehehehe
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-15 20:36:03
Temat: Re: kwasna smietana> Mam pytanie (pewnie strasznie banalne ale sie nie smiejcie)- jak uzyskac
> kwasna smietane? Mam przepis , ktory wymaga uzycia wlasnie takiej
smietany
> i nie wiem jak ja zrobic-czy po prostu wystawic z lodowki? No i na ile? I
> czy sie nie zepsuje? Pomozcie!
Witam
Nikt nie wspomnial o tym, ze smietane mozna zakwasic kwaskiem cytrynowym.
Zwykla smietane /nie uht/ dodajemy troche cukru i 1/3 lyzeczki kwasku
cytrynowego, mieszamy i patrzymy jak gestnieje. Ma ciekawy slodko kwasny
smak. Nie wyobrazam sobie sledzia, czy mizerii z inna smietanka.
Pozdrawiam
MarekF
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-17 13:15:14
Temat: Re: kwasna smietanaCzesc,
mozna kupic tzw. sour cream jesli ci o to chodzi. Sprzedaja w
supermarketach w malych kartonikach. Produkuje to bodajze Lowicz
pozdro,
/pk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |