« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-17 07:21:25
Temat: lekka tarta z cukinii z bazyliaprzepis z jakiegoś pisma kobiecego. to właściwie coś między tartą i omletem,
bo bez mąki.
0,5 kg cukinii
2 ząbki czosnku
4 jajka
2 łyżki oliwy
3 łyżki tartego parmezanu
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
sól, pieprz
cukinię zetrzeć na tarce, podsmażyć z rozgniecionym czosnkiem na oliwie.
rozbełtać jajka, dodać do nich parmezan, bułkę, bazylię, przestudzoną
cukinię, dosolić, dopieprzyć. piec 20-25 minut w 180 st. proporcje na
niedużą formę do tarty. można jeść na ciepło i na zimno. pyszne.
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-18 06:56:12
Temat: Re: lekka tarta z cukinii z bazylia
Użytkownik "zosia" <z...@m...pl> napisał w wiadomości
news:aek2la$ih5$1@news.tpi.pl...
> przepis z jakiegoś pisma kobiecego. to właściwie coś między tartą i
omletem,
zrobilam to wczoraj na kolacje - po lekkiej modyfikacji - nie mialam
parmezanu, ani nawet zoltego sera i dalam troszke Brie. Wyszlo naprawde
pyszne, napewno powtorze, tym bardziej ze robi sie to piorunem.
dzieki
Asia :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-06-19 19:16:01
Temat: Re: lekka tarta z cukinii z bazyliaSerdeczne dzięki za rewelacyjną inspirację kolacyjną. Danko wyszło pierwsza
klasa, aczkolwiek zostało zrobione z pewnymi zmianami w stosunku do
oryginału. Parmezan zastąpiłam zwykłym żółtym serem, a zamiast ścierać
cukinię pokroiłam ją w drobną kosteczkę ( placek miał ciekawą fakturę ) aha,
i do masy cukiniowo-czosnkowej wrzuciłam drobno pokrojone parę plasterków
szynki ( tak żeby mój mężczyzna nie narzekał, że takie mało konkretne - tu
nastąpiło odejście od tytułowej "lekkiej tarty" :) I do tego wszystkiego
lekki sosik jogurtowo-koperkowo-bazyliowy.
Było rzeczywiście mniamuśne, jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |