| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-03 21:31:09
Temat: lodywitam wszystkich Grupowiczow
Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
Z gory dzieki za odpowiedz
pozdrowionka
Magda Filipowicz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-04 11:37:58
Temat: Re: lody
Magda napisał(a):
>
> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny,
Woda, cukier, mleko w proszku, smietana, emulgator (gotowy proszek, na
opakowaniu jest napisane, ze sklada sie z samych naturalnych
skladnikow), aromaty tez sa najczesciej gotowe, skondensowane, z
wyjatkiem moze lodow czekoladowych (zwykle kakao + kawalki czekolady) i
owocowych z naszych owocow takich jak truskawki czy jagody.
Chyba o niczym nie zapomnialam... uprzedze pytanie: z dodawania jajek
juz sie chyba lodziarze wycofali.
Oczywiscie dotyczy tych lodziarni, w ktorych lodow nie robi sie metoda
gotowy proszek + woda.
O tym, jak mrozenie wplywa na smak lodow mozemy sie przekonac w
lodzierniach, w ktorych mozna kupic lody wloskie i galkowe - czesto sa
robione z tej samej masy, a smak maja nieco inny.
pozdrawiam
theli
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-28 00:42:07
Temat: Re: lodypodobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.
Monika
Magda wrote:
> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-28 00:42:26
Temat: Re: lodypodobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.
Monika
Magda wrote:
> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-28 00:43:12
Temat: Re: lodypodobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.
Monika
Magda wrote:
> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-28 00:43:40
Temat: Re: lodypodobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.
Monika
Magda wrote:
> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-28 00:44:49
Temat: Re: lodypodobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.
Monika
Magda wrote:
> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-28 00:45:38
Temat: Re: lodypodobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.
Monika
Magda wrote:
> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-28 00:46:08
Temat: Re: lodypodobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.
Monika
Magda wrote:
> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |