Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia lody

Grupy

Szukaj w grupach

 

lody

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-10-03 21:31:09

Temat: lody
Od: "Magda" <m...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

witam wszystkich Grupowiczow
Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
Z gory dzieki za odpowiedz
pozdrowionka
Magda Filipowicz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-10-04 11:37:58

Temat: Re: lody
Od: Theli <t...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


Magda napisał(a):
>
> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny,
Woda, cukier, mleko w proszku, smietana, emulgator (gotowy proszek, na
opakowaniu jest napisane, ze sklada sie z samych naturalnych
skladnikow), aromaty tez sa najczesciej gotowe, skondensowane, z
wyjatkiem moze lodow czekoladowych (zwykle kakao + kawalki czekolady) i
owocowych z naszych owocow takich jak truskawki czy jagody.
Chyba o niczym nie zapomnialam... uprzedze pytanie: z dodawania jajek
juz sie chyba lodziarze wycofali.
Oczywiscie dotyczy tych lodziarni, w ktorych lodow nie robi sie metoda
gotowy proszek + woda.
O tym, jak mrozenie wplywa na smak lodow mozemy sie przekonac w
lodzierniach, w ktorych mozna kupic lody wloskie i galkowe - czesto sa
robione z tej samej masy, a smak maja nieco inny.

pozdrawiam
theli

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-28 00:42:07

Temat: Re: lody
Od: monikas <m...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

podobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.


Monika

Magda wrote:

> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-28 00:42:26

Temat: Re: lody
Od: monikas <m...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

podobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.


Monika

Magda wrote:

> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-28 00:43:12

Temat: Re: lody
Od: monikas <m...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

podobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.


Monika

Magda wrote:

> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-28 00:43:40

Temat: Re: lody
Od: monikas <m...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

podobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.


Monika

Magda wrote:

> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-28 00:44:49

Temat: Re: lody
Od: monikas <m...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

podobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.


Monika

Magda wrote:

> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-28 00:45:38

Temat: Re: lody
Od: monikas <m...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

podobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.


Monika

Magda wrote:

> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-12-28 00:46:08

Temat: Re: lody
Od: monikas <m...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

podobno smak truskawkowy to cos na myszy. Sluchalam kiedys audycji radiowej na
ten temat. W radio ZET opowiadali takie rzeczy, ze przez cale lato nie tknelam
zadnego loda. To moze byc odpowiedz dlaczego maja tak dluga date waznosci.


Monika

Magda wrote:

> witam wszystkich Grupowiczow
> Mam jedno pytanko odnosnie lodow. Otoz ciekawi mnie jak sa robione lody
> ktore mozna kupic w lodziarniach (wloskie, tradycyjne), a dokladnie jaki
> jest ich sklad. Wiem ze sam proces mrozenia jest rownie wazny, ale ciekawi
> mnie jakie substancje sa mieszane i co powoduje tak intensywny ich smak.
> Z gory dzieki za odpowiedz
> pozdrowionka
> Magda Filipowicz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

bylo zupa czosnkowa jest zupa czosnkowo-soczewicowa
Jadlem w...
sos do ryzu
sprawa dyni ;-)
zupa czosnkowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »