Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia lukier

Grupy

Szukaj w grupach

 

lukier

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-01 17:49:12

Temat: lukier
Od: "smen" <smen@poczta...fm> szukaj wiadomości tego autora

Witam

jak juz tematyka swiateczna jest na grupie
to i ja o cos poprosze
w jaki sposob robicie lukier?
moze jakis przepis?

pozdrawiam

Przemek
+++
smeno@tlen..pl pobaw sie kropkiem


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-03-02 17:02:07

Temat: Re: lukier
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

smen wrote:

> Witam
>
> jak juz tematyka swiateczna jest na grupie
> to i ja o cos poprosze
> w jaki sposob robicie lukier?
> moze jakis przepis?

cukier puder + gorąca woda i trochę soku z cytryny. Czasami dodaję trochę
rumu. Wsio.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-02 21:53:25

Temat: Re: lukier
Od: l...@a...com (Lilibell555) szukaj wiadomości tego autora

>w jaki sposob robicie lukier?
>moze jakis przepis?
>
>pozdrawiam
>
>Przemek

Cukier utrzec ze smietanka,odrobina soku z cytryny i rumu(np.Malibu).Pyszne na
chlebie bananowym Magdaleny Bassett.
Pozdr.Dot

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-02 21:57:37

Temat: Re: lukier
Od: l...@a...com (Lilibell555) szukaj wiadomości tego autora

>Cukier utrzec ze smietanka

Puder oczywiscie :-)))
Pozdr.Dot

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-03 19:32:22

Temat: Re: lukier
Od: "smen" <smen@poczta...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lilibell555" <l...@a...com> napisał w wiadomości
news:20030302165325.23214.00000248@mb-ma.aol.com...

ciach..

> Cukier utrzec ze smietanka,odrobina soku z cytryny i
rumu(np.Malibu).Pyszne na
> chlebie bananowym Magdaleny Bassett.

dziekuje bardzo :-)
a moglbym dostac przepis na w/w chlebek?

pozdrawiam

Przemek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-03-06 22:16:22

Temat: Re: lukier
Od: l...@a...com (Lilibell555) szukaj wiadomości tego autora

>> Cukier utrzec ze smietanka,odrobina soku z cytryny i
>rumu(np.Malibu).Pyszne na
>> chlebie bananowym Magdaleny Bassett.
>
>dziekuje bardzo :-)
>a moglbym dostac przepis na w/w chlebek?
>
>pozdrawiam
>
>Przemek
>
Uff...z pewnym opoznieniem ale podaje ten przepis :-)
Ciasto Bananowe Magdaleny Bassett

110 ml oleju (1/2 cup)
110 gr bialego cukru (1/2 cup)
110 gr brazowego cukru (1/2 cup) (lub 220 gr tylko bialego - 1 cup)
2 jajka
3 przejrzale banany - im ciemniejsze i bardziej obslizgle, tym lepsze.
260 gr maki (1-3/4 cup)
1 lyzeczka polskiego - 2 amerykanskiego proszku do pieczenia
1 lyzeczka sody oczyszczanej
wloskie orzechy i rodzynki - na objetosc "czubata szklanka" - 2 garscie
kilka kropel olejku pomaranczowego
Rozgrzac piec do 160C/325F. Wysmarowac maslem i oproszyc maka 1 forme do
keksu (jak dno od trumny). W mikserze polaczyc cukry z olejem, dodac
jajka, ubijac 1 minute. Zmieszac make z proszkiem i soda, i dodac polowe
do miksera. Ubijac 1 minute, dodac banany i reszte maki, ubijac 3
minuty. Jesli ubijamy recznym
mikserem, nalezy banany zmiazdzyc widelcem. Mikser wolnostojacy ma
wystarczajaco sily, ze zrobi z nich papke. Dodac rodzynki i orzechy,
wymieszac lyzka, przelac do formy, piec 90 + minut. Sprawdzic patyczkiem
w srodku. Musi byc bardzo brazowy, i bedzie mial ladne pekniecie wzdluz,
a orzechy i rodzynki nie opadaja
na dno.
A propos ciemniejacych bananow i co z nimi zrobic. Gdy sa juz bardzo
dojrzale, mozna je zamrozic. Gdy sie ma 3, mozna zrobic ciasto. Latwo
sie obieraja po zamrozeniu i zupelnie nie zmieniaja smaku ciasta.
Magdalena Bassett
(C)Copyright 2001 All rights reserved


----------------------------------------------------
----------------------
------



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam Was!!!
Witam !
Piwne fondue
jak czyscic garnki Zepter?
a moze by tak salatke sledziowa? [P]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »