« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-12 12:24:18
Temat: margarynyCzy jada jeszcze ktoś te wynalazki jak sRama Ka(ł)ma i inne tego typu
śmieci?
*p*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-07-12 12:35:42
Temat: Re: margaryny
"*piotr'ek*" <p...@p...fm> wrote in message
news:9ik4tg$ell$1@news.onet.pl...
> Czy jada jeszcze ktoś te wynalazki jak sRama Ka(ł)ma i inne tego typu
> śmieci?
>
> *p*
>
Tak.
--
Pozdrowienia,
Slawek Mucha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-12 12:54:43
Temat: Re: margarynyUżytkownik "*piotr'ek*" <p...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9ik4tg$ell$1@news.onet.pl...
> Czy jada jeszcze ktoś te wynalazki jak sRama Ka(ł)ma i inne tego typu
> śmieci?
A fe. Nigdy nie jadlem i nigdy bedac w przytomnosci nie zamierzam.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-12 13:03:20
Temat: Re: margaryny> Tak.
I? Jak wrażenia?
*p*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-12 13:44:27
Temat: Re: margarynyA co jadasz? masło prosto od krowy? Jak z rozsmarowywaniem po wyjęciu z
lodówy?
--
Pooh - bardziej żółty niż zielony.
Użytkownik "Jader" <j...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:9ik6mk$7ns$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Użytkownik "*piotr'ek*" <p...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:9ik4tg$ell$1@news.onet.pl...
> > Czy jada jeszcze ktoś te wynalazki jak sRama Ka(ł)ma i inne tego typu
> > śmieci?
>
> A fe. Nigdy nie jadlem i nigdy bedac w przytomnosci nie zamierzam.
>
> Jader
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-12 13:51:12
Temat: Re: margaryny
"*piotr'ek*" <p...@p...fm> wrote in message
news:9ik76m$h5u$1@news.onet.pl...
> > Tak.
>
> I? Jak wrażenia?
>
> *p*
>
1. Na chleb. Zamiast masla.
Pro:
o Zdrowsze (jesli chodzi o cholesterol, etc. musze tu wierzyc dietetykom)
o Mniej kaloryczne (przynajmniej niektore gatunki)
o Latwiej sie smaruje zaraz po wyjeciu z lodowki
o Nie jelczeje latwo
Contra:
o Nie ma smaku, zapachu i aromatu masla
2. Do smazenia. Zamiast oleju, oliwy lub masla.
Contra:
o Nie ma aromatu podsmazonego masla (to moze byc wada albo zaleta, ale ja
ten zapach lubie)
o Nie ma zapachu oliwy
o Nie nadaje sie do dluzszego smazenia, ani do wysokich temperatur.
Pro:
o Nie rozklada sie w srednich temperaturach jak maslo
o Nie nagrzewa sie do wysokich temperatur jak olej
o W przeciwienstwie do oleju, posiada wlasny smak
3. Do pieczenia.
Wiele osob z powodzeniem uzywa margaryny do tworzenia wypiekow.
Ja tez. Nie wiem jednak wiele o wadach i zaletach stosowania margaryny lub
innych tluszczow.
Poza tym: kwestie smaku zawsze sa dyskusyjne.
Istnieje jeszcze ogolnie pojete zagadnienie "sztucznosci" margaryny kontra
"naturalnosc" masla, oliwy, etc. Jest to kategoria dosc trudno uchwytna, bo
ostatecznie wiele osob juz pogodzilo sie z faktem, ze wiele produktow takich
jak cukier, guma do zucia, coca cola, musztarda, etc. jest wytwarzane w
fabrykach, a nie rosnie na polu.
I na koniec: Pytanie bylo sformulowane niefortunnie, a odpowiedz oczywista.
Oczywiscie, ze ktos to je, skoro sprzedaje sie to w sporych ilosciach :)
--
Pozdrowienia,
Slawek Mucha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-12 13:53:31
Temat: Re: margarynyUżytkownik "*piotr'ek*" <p...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9ik4tg$ell$1@news.onet.pl...
> Czy jada jeszcze ktoś te wynalazki jak sRama Ka(ł)ma i inne tego typu
> śmieci?
A owszem. Tina :)
Przynajmniej nie mam problemu z rozsmarowywaniem. I jest smaczna,
przyzwyczaiłam się :)
Pozdry
Aldik
-- Władza to nie tylko to co masz,
-- ale także to co twoi wrogowie sądzą, że masz
-- (Saul Alinsky)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-13 08:18:37
Temat: Re: margaryny
Pooh wrote:
>
> A co jadasz? masło prosto od krowy? Jak z rozsmarowywaniem po wyjęciu z
> lodówy?
wystraczy troche sprytu. Ja zwykle odkarawam kawal masla, ktory pakuje
do maselniczki i stoi w szafce. Uwielbiam takie odstane, mieciutkie
maselko.... reszta w lodowie.
--
Anna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-13 08:22:33
Temat: Re: margaryny
Anna <a...@r...fm> wrote in message news:3B4EAEDD.7A6FD8D6@rmf.fm...
>
> wystraczy troche sprytu. Ja zwykle odkarawam kawal masla, ktory pakuje
> do maselniczki i stoi w szafce. Uwielbiam takie odstane, mieciutkie
> maselko.... reszta w lodowie.
>
qurcze, jednak ile ludzi tyle smakow, ja nie cierpie tego miekkiego masla.
Uwielbiam za to zimne, prosto z lodowki, na swiezej bulce czy chlebie. Jak
akurat jest cieple (bo np. ktos uzywal i nie schowal do lodowki) to nie
smaruje wcale.
Asia :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-07-13 08:30:44
Temat: Re: margarynyUżytkownik "Pooh" <j...@s...uml.lodz.pl> napisał w wiadomości
news:9ik9gm$1sq$1@kujawiak.man.lodz.pl...
> A co jadasz? masło prosto od krowy? Jak z rozsmarowywaniem po wyjęciu z
> lodówy?
>
Tak. Zaraz po wyjeciu nie rozsmarowuje, najwyzej odkrawam/skrobie cienkie
plasterki - jest wtedy wyjatkowo pyszne.
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |