Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia menu wielkanocne

Grupy

Szukaj w grupach

 

menu wielkanocne

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-03-13 18:29:12

Temat: menu wielkanocne
Od: pamana <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

co bedzie u was na stole?
moze cos nowego ,ciekawego do wykorzystania także przeze mnie ?
poprosze o przepisy :)
thx
p.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-03-13 21:22:25

Temat: Re: menu wielkanocne
Od: tapta <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

pamana napisał(a):
> co bedzie u was na stole?
> moze cos nowego ,ciekawego do wykorzystania także przeze mnie ?
> poprosze o przepisy :)

Ja sama nie robię; teściowie i rodzice nie dają szans :) Ale zawsze
pomagam. Ogólnie musi być żurek. Biała kiełbasa u teściów jest tylko
gotowana, u rodziców szprycowana czosnkiem i zapiekana. Jajka w
majonezie, a konkretnie w sosie majonezowym zrobionym z pół na pół
majonezu i smietany oraz siekanej natki i szczypiorku z solą i pieprzem
- rewelacja. Różnorakie wędliny - rodzice sami robią i wędzą a teściowie
pieką roladę boczkową i schab ze śliwką. Z ciast - babki, mazurki,
czasem coś jeszcze. Wiem, że niewiele, ale obie rodziny hołdują tradycji :)

--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-14 21:46:38

Temat: Re: menu wielkanocne
Od: " " <i...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Coz,ja podobnie jak w wielu domach tradycyjnie szykuje zurek,biala
kielbase,jajka pod roznymi postaciami,baby i mazurki i wedliny.Ale poniewaz
szynki i kielbasy sie przejadly robie pasztet,pieczona karkowke,zwijany
boczek,obowiazkowo boczek wedzony .Przebojem Swiat sa rolady,kiedys z
kurczaka teraz wole robic z udzca indyka.Mozna ja podac na cieplo z
sosem.Przepis na rolade:kupuje udziec z indyka bez kosci i skory,20 dkg
mielonego miesa z lopatki lub mieszane,cebula.Udziec rozkladam na deseczce,
sole,pieprze i nakladam na to przygotowane mieso mielone/ tak jak na
kotlety mielone tylko dodaje natke pietruszki albo czosnek albo cebule- mam
wtedy roladki o roznych smakach/.wszystko zwijam luzno w roladke i obwiazuje
sznurkiem jak miesa do wedzenia.Polewam sosem sojowym,pieprzem,mozna innymi
przyprawami i pieke w piekarniku w zaroodpornym naczyniu okolo 40 min.Na
zimno sa wspaniale.Polecam. Hanka

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-15 15:30:03

Temat: Re: menu wielkanocne
Od: "batory" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "pamana" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d120i6$r76$3@news.dialog.net.pl...
> co bedzie u was na stole?
> moze cos nowego ,ciekawego do wykorzystania także przeze mnie ?
> poprosze o przepisy :)
> thx
> p.
A Ty bidulko jesteś z bidula?
Pozdrawiam - Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

żurek
Blaty do mazurków
czy zna ktoś jakieś fajne przepisy dla cukrzyków???
Marchewka z groszkiem
Jak upiec pieczywo typu wasa?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »