Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: " " <i...@W...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: menu wielkanocne
Date: Mon, 14 Mar 2005 21:46:38 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 16
Message-ID: <d150nu$5hu$1@inews.gazeta.pl>
References: <d120i6$r76$3@news.dialog.net.pl>
NNTP-Posting-Host: w3cache.astermedia.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1110836798 5694 172.20.26.239 (14 Mar 2005 21:46:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 14 Mar 2005 21:46:38 +0000 (UTC)
X-User: ikapik
X-Forwarded-For: unknown
X-Remote-IP: w3cache.astermedia.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234834
Ukryj nagłówki
Coz,ja podobnie jak w wielu domach tradycyjnie szykuje zurek,biala
kielbase,jajka pod roznymi postaciami,baby i mazurki i wedliny.Ale poniewaz
szynki i kielbasy sie przejadly robie pasztet,pieczona karkowke,zwijany
boczek,obowiazkowo boczek wedzony .Przebojem Swiat sa rolady,kiedys z
kurczaka teraz wole robic z udzca indyka.Mozna ja podac na cieplo z
sosem.Przepis na rolade:kupuje udziec z indyka bez kosci i skory,20 dkg
mielonego miesa z lopatki lub mieszane,cebula.Udziec rozkladam na deseczce,
sole,pieprze i nakladam na to przygotowane mieso mielone/ tak jak na
kotlety mielone tylko dodaje natke pietruszki albo czosnek albo cebule- mam
wtedy roladki o roznych smakach/.wszystko zwijam luzno w roladke i obwiazuje
sznurkiem jak miesa do wedzenia.Polewam sosem sojowym,pieprzem,mozna innymi
przyprawami i pieke w piekarniku w zaroodpornym naczyniu okolo 40 min.Na
zimno sa wspaniale.Polecam. Hanka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|