Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia miesko gotowane

Grupy

Szukaj w grupach

 

miesko gotowane

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-04-04 11:17:48

Temat: miesko gotowane
Od: "Joanna" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam Grupowiczow!
.....i prosze, jezeli ktos zna jakis dobry sprawdzony przepis na dania
miesne gotowane (chcialabym sprowac cos innego niz tylko smazone) to
podeslijcie.
z gory dzieki
Joanna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-04-04 17:24:51

Temat: Re: miesko gotowane
Od: "Feliks" <f...@p...net> szukaj wiadomości tego autora



Joanna wrote in message <3...@s...net.pl>...
>Witam Grupowiczow!
>.....i prosze, jezeli ktos zna jakis dobry sprawdzony przepis na dania
>miesne gotowane (chcialabym sprowac cos innego niz tylko smazone) to
>podeslijcie.
>z gory dzieki
>Joanna
>
Mieso wolowe, najlepiej takie troszke przerosniete tluszczem lub z zylkami
wlozyc do zimnej, osolonej wody z kilkoma ziarnkami pieprzu i gotowac na
wolnym ogniu. Po godzinie czy dwoch, zalezy jak stare mieso, dodac obrana i
pokrojona w skosne, grube plastry marchewke, pare obranych malych calych
cebul...Gdy mieso juz prawie miekkie dodac obrane cale ziemniaki. Gdy
ziemniaki miekkie, ale sie nie rozwalaja wyjac mieso, podzielic mieso na
porcje, wylozyc na polmisek, dookola oblozyc marchewka, cebula, ziemniakami
posypanymi koperkiem lub zielona pietruszka.. Do tego sos chrzanowy... Z
maki, masla i mleka zrobic sos beszamelowy, dodac do niego starty chrzan,
moze byc ze sloiczka, zagotowac...Polac nim mieso na polmisku lub podac
osobno.. Mozna tez podac osobno kiszone lub konserwowe ogorki... Proste bo
nie trzeba pilnowac, ze sie cos tam przypali...
F.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-04-05 07:57:21

Temat: Odp: miesko gotowane
Od: "Joanna" <j...@p...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziekuje za przepis, brzmi apetycznie i na pewno skorzystam.
Joanna

> Mieso wolowe, najlepiej takie troszke przerosniete tluszczem lub z zylkami
> wlozyc do zimnej, osolonej wody z kilkoma ziarnkami pieprzu i gotowac na
> wolnym ogniu. Po godzinie czy dwoch, zalezy jak stare mieso, dodac obrana
i
> pokrojona w skosne, grube plastry marchewke, pare obranych malych calych
> cebul...Gdy mieso juz prawie miekkie dodac obrane cale ziemniaki. Gdy
> ziemniaki miekkie, ale sie nie rozwalaja wyjac mieso, podzielic mieso na
> porcje, wylozyc na polmisek, dookola oblozyc marchewka, cebula,
ziemniakami
> posypanymi koperkiem lub zielona pietruszka.. Do tego sos chrzanowy... Z
> maki, masla i mleka zrobic sos beszamelowy, dodac do niego starty chrzan,
> moze byc ze sloiczka, zagotowac...Polac nim mieso na polmisku lub podac
> osobno.. Mozna tez podac osobno kiszone lub konserwowe ogorki... Proste bo
> nie trzeba pilnowac, ze sie cos tam przypali...
> F.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sos slodko-kwasny
Test
nowa strona !!!!
cykoria
"mikro" na poziomie oczu?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »