| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-04-04 11:17:48
Temat: miesko gotowaneWitam Grupowiczow!
.....i prosze, jezeli ktos zna jakis dobry sprawdzony przepis na dania
miesne gotowane (chcialabym sprowac cos innego niz tylko smazone) to
podeslijcie.
z gory dzieki
Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-04-04 17:24:51
Temat: Re: miesko gotowane
Joanna wrote in message <3...@s...net.pl>...
>Witam Grupowiczow!
>.....i prosze, jezeli ktos zna jakis dobry sprawdzony przepis na dania
>miesne gotowane (chcialabym sprowac cos innego niz tylko smazone) to
>podeslijcie.
>z gory dzieki
>Joanna
>
Mieso wolowe, najlepiej takie troszke przerosniete tluszczem lub z zylkami
wlozyc do zimnej, osolonej wody z kilkoma ziarnkami pieprzu i gotowac na
wolnym ogniu. Po godzinie czy dwoch, zalezy jak stare mieso, dodac obrana i
pokrojona w skosne, grube plastry marchewke, pare obranych malych calych
cebul...Gdy mieso juz prawie miekkie dodac obrane cale ziemniaki. Gdy
ziemniaki miekkie, ale sie nie rozwalaja wyjac mieso, podzielic mieso na
porcje, wylozyc na polmisek, dookola oblozyc marchewka, cebula, ziemniakami
posypanymi koperkiem lub zielona pietruszka.. Do tego sos chrzanowy... Z
maki, masla i mleka zrobic sos beszamelowy, dodac do niego starty chrzan,
moze byc ze sloiczka, zagotowac...Polac nim mieso na polmisku lub podac
osobno.. Mozna tez podac osobno kiszone lub konserwowe ogorki... Proste bo
nie trzeba pilnowac, ze sie cos tam przypali...
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-05 07:57:21
Temat: Odp: miesko gotowaneDziekuje za przepis, brzmi apetycznie i na pewno skorzystam.
Joanna
> Mieso wolowe, najlepiej takie troszke przerosniete tluszczem lub z zylkami
> wlozyc do zimnej, osolonej wody z kilkoma ziarnkami pieprzu i gotowac na
> wolnym ogniu. Po godzinie czy dwoch, zalezy jak stare mieso, dodac obrana
i
> pokrojona w skosne, grube plastry marchewke, pare obranych malych calych
> cebul...Gdy mieso juz prawie miekkie dodac obrane cale ziemniaki. Gdy
> ziemniaki miekkie, ale sie nie rozwalaja wyjac mieso, podzielic mieso na
> porcje, wylozyc na polmisek, dookola oblozyc marchewka, cebula,
ziemniakami
> posypanymi koperkiem lub zielona pietruszka.. Do tego sos chrzanowy... Z
> maki, masla i mleka zrobic sos beszamelowy, dodac do niego starty chrzan,
> moze byc ze sloiczka, zagotowac...Polac nim mieso na polmisku lub podac
> osobno.. Mozna tez podac osobno kiszone lub konserwowe ogorki... Proste bo
> nie trzeba pilnowac, ze sie cos tam przypali...
> F.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |