Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mieso gotowane

Grupy

Szukaj w grupach

 

mieso gotowane

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-31 14:59:01

Temat: Re: mieso gotowane
Od: "Beata" <b...@h...torun.pl> szukaj wiadomości tego autora


..a moze paszteciki, albo pierogi..?

pozdrawiam
Beata
:-)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-31 15:32:22

Temat: mieso gotowane
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc,
Mam gotowana wolowine (ladna, z mlodej jalowki, ze wsi.... nie ze sklepu:))))
I nie mam pomyslu, co z nia zrobic?

Chodza mi po glowie nalesniki - przemielic mieso, dodac cebulke, pieczarki,
usmazyc...
Ale moze macie jakies konkurencyjne pomysly???
Np. czy do nadziania papryki nadawaloby sie??? Np. razem z kasza....

Czekam na wasze wspaniale pomysly.

Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-31 16:23:14

Temat: Re: mieso gotowane
Od: Iwona Konieczny <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <0...@p...pl>, Monisiatko wrote:
> Czesc,
> Mam gotowana wolowine (ladna, z mlodej jalowki, ze wsi.... nie ze sklepu:))))
> I nie mam pomyslu, co z nia zrobic?
>
> Chodza mi po glowie nalesniki - przemielic mieso, dodac cebulke, pieczarki,
> usmazyc...
> Ale moze macie jakies konkurencyjne pomysly???
> Np. czy do nadziania papryki nadawaloby sie??? Np. razem z kasza....
>


A musi być mielone???
Bo jak mięsko jest miękkie, to można do tego sosik chrzanowy zrobic
i wciąć ze smakiem w kawałkach :-))

Pozdrowienia
Iwona

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-31 16:35:58

Temat: Re: mieso gotowane
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



Monisiatko wrote:
>
> Czesc,
> Mam gotowana wolowine (ladna, z mlodej jalowki, ze wsi.... nie ze sklepu:))))
> I nie mam pomyslu, co z nia zrobic?
>

A moze tzw. sztuka mies?
Jak dla mnie taka dobrze ugotowana kruchutka wolowinka z sosem
chrzanowym np. moze zastapic kazda pieczen.
pzdr
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-31 17:21:41

Temat: Re: mieso gotowane
Od: "Monisiatko" <M...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pierogo to raczej nie (mam za malo czasu), ale te paszteciki??? Brzmia
ciekawie - jakies szczegoly????

Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-02 11:21:26

Temat: Re: mieso gotowane
Od: "Beata" <b...@h...torun.pl> szukaj wiadomości tego autora


podawalam niedawno przepis, ale powtorze. W przepisie jest karkowka, ale
mysle, ze spokojnie mozna wykorzystac tez gotowana wolowine:

CIASTO:

1 kg maki
3 kostki masla
1 szklanka mleka
5 zoltek
5 dkg drozdzy
sol

z podanych skladnikow wyrobic ciasto. (drozdze wczesniej najlepiej
rozprowadzic w mleku ze szczypta cukru, zeby zaczely pracowac). Odstawic w
cieple miejsce do wyrosniecia (jakies 1,5-2h). Mi najlepiej smakuje ciasto
solidnie posolone (ok. 1/2 lyzeczki soli na cale to ciasto). Inaczej
wychodzi troche bez smaku....ale to oczywiscie rzecz gustu:-))))

FARSZ:

1 kg karkowki ( w tym wypadku wolowina:-)))
peczek wloszczyzny
10 dkg pieczarek
duuuza garsc majeranku
2 cebule
sol, pieprz

karkowke ugotowac z wloszczyzna. Ugotowane miesko zmielic razem z warzywkami
z pozostalego wywaru. Pieczarki usmazyc razem z cebulka. Tez zmielic.
Wszystko razem wymieszaac i doprawic do smaku.

Ciasto dosc cienko rozwalkowac, klasc do srodka farsz. formowac paszteciki.
(ja robie dlugi prostokat, klade farsz, zawijam i dopiero powstaly rulonik
kroje na odcinki - wtedy sa przynajmniej rowne:-))))
Wierzch posmarowac rozbeltanym zoltkiem. Piec w temp. ok. 170 180-°C (nie
wiem dokladnie, bo nie mam na piekarniku temp., tylko 1-2-3-..), az zrobia
sie rumiane.



pozdrawiam
Beata:-)))







› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szarlotka J. Duszczynskiej - pilne!!!
Andrut
czarna fasolka
mus jablkowy do szarlotki-prosba
przyjecie na 10 osob: menu?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »