Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mięso z markietu - 'sztywne'

Grupy

Szukaj w grupach

 

mięso z markietu - 'sztywne'

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2012-04-07 16:55:23

Temat: mięso z markietu - 'sztywne'
Od: "lamia" <l...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

zdarzyło mi się dwa razy (dość wyjątkowo) zakupić filet kurczaka w
markecie - taki na tacce:
Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś kurczęcia
jest 'lejąca się w ręku' (no przynjamniej wiotka) - a te tackowe było
sztywne jak nie z złapać. Coś oni robią z tym mięsem? Myslałam że jest
podmrożone - ale nie, na drugi dzień z lodówki było takie samo.


może to oczywiście nic nie znaczyć ..... ..


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2012-04-07 17:03:31

Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik lamia napisał:
> zdarzyło mi się dwa razy (dość wyjątkowo) zakupić filet kurczaka w
> markecie - taki na tacce:
> Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś
> kurczęcia jest 'lejąca się w ręku' (no przynjamniej wiotka) - a te
> tackowe było sztywne jak nie z złapać. Coś oni robią z tym mięsem?
> Myslałam że jest podmrożone - ale nie, na drugi dzień z lodówki było
> takie samo.

Po dwóch moczeniach w podchlorynie sodu (d. Bielinka, obecnie
Domestos...) każde mięso będzie sztywne.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2012-04-07 17:10:01

Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'
Od: "lamia" <l...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

""Dariusz K. Ładziak"" <d...@n...pl> wrote in message
news:4f807366$0$1294$65785112@news.neostrada.pl...
> Po dwóch moczeniach w podchlorynie sodu (d. Bielinka, obecnie

o KURCZĘ !
:/







› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2012-04-08 20:05:10

Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora



> zdarzyło mi się dwa razy (dość wyjątkowo) zakupić filet kurczaka w
> markecie - taki na tacce:
> Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś
> kurczęcia jest 'lejąca się w ręku' (no przynjamniej wiotka) - a te tackowe
> było sztywne jak nie z złapać. Coś oni robią z tym mięsem? Myslałam że
> jest podmrożone - ale nie, na drugi dzień z lodówki było takie samo.

Nigdy takiej nie kupuję, ale może miąło nie wykrojoną hżąstkę pszy mostku?

--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
http://reforma.ortografi.w.interia.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2012-04-09 08:34:46

Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'
Od: "serwessa" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Stokrotka" <o...@g...pl> napisał w wiadomości
news:jlsr1t$1ta$1@inews.gazeta.pl...


> nie wykrojoną hżąstkę pszy mostku?

padłam! ;) hżąstka mnie rozczula. ale czemu właściwie nie hżonztka?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2012-04-24 23:06:38

Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'
Od: KRZYZAK <k...@k...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 7 Apr 2012 18:55:23 +0200, lamia napisał(a):

> Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś kurczęcia
> jest 'lejąca się w ręku'

Nieprawda. Mieso swiezo ubitego kuraka jest dosc sprezyste, przyjemne w
dotyku, przekroj suchy. W zadnym wypadku lejace.

--
usenet jest dla mieczakow
#pregierz - najlepszy kanal wsrod mezczyzn
(irc.freenode.net)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

AD: ~~** As usual We add new embroidery designs for F.REE !! **~~
Obieranie pieczarek
Kawa ziarnista
Prezent
Robot kuchenny

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »