« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2012-04-07 16:55:23
Temat: mięso z markietu - 'sztywne'zdarzyło mi się dwa razy (dość wyjątkowo) zakupić filet kurczaka w
markecie - taki na tacce:
Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś kurczęcia
jest 'lejąca się w ręku' (no przynjamniej wiotka) - a te tackowe było
sztywne jak nie z złapać. Coś oni robią z tym mięsem? Myslałam że jest
podmrożone - ale nie, na drugi dzień z lodówki było takie samo.
może to oczywiście nic nie znaczyć ..... ..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2012-04-07 17:03:31
Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'Użytkownik lamia napisał:
> zdarzyło mi się dwa razy (dość wyjątkowo) zakupić filet kurczaka w
> markecie - taki na tacce:
> Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś
> kurczęcia jest 'lejąca się w ręku' (no przynjamniej wiotka) - a te
> tackowe było sztywne jak nie z złapać. Coś oni robią z tym mięsem?
> Myslałam że jest podmrożone - ale nie, na drugi dzień z lodówki było
> takie samo.
Po dwóch moczeniach w podchlorynie sodu (d. Bielinka, obecnie
Domestos...) każde mięso będzie sztywne.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2012-04-07 17:10:01
Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'""Dariusz K. Ładziak"" <d...@n...pl> wrote in message
news:4f807366$0$1294$65785112@news.neostrada.pl...
> Po dwóch moczeniach w podchlorynie sodu (d. Bielinka, obecnie
o KURCZĘ !
:/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2012-04-08 20:05:10
Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'
> zdarzyło mi się dwa razy (dość wyjątkowo) zakupić filet kurczaka w
> markecie - taki na tacce:
> Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś
> kurczęcia jest 'lejąca się w ręku' (no przynjamniej wiotka) - a te tackowe
> było sztywne jak nie z złapać. Coś oni robią z tym mięsem? Myslałam że
> jest podmrożone - ale nie, na drugi dzień z lodówki było takie samo.
Nigdy takiej nie kupuję, ale może miąło nie wykrojoną hżąstkę pszy mostku?
--
(tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
http://reforma.ortografi.w.interia.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2012-04-09 08:34:46
Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'
Użytkownik "Stokrotka" <o...@g...pl> napisał w wiadomości
news:jlsr1t$1ta$1@inews.gazeta.pl...
> nie wykrojoną hżąstkę pszy mostku?
padłam! ;) hżąstka mnie rozczula. ale czemu właściwie nie hżonztka?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2012-04-24 23:06:38
Temat: Re: mięso z markietu - 'sztywne'Dnia Sat, 7 Apr 2012 18:55:23 +0200, lamia napisał(a):
> Zwróciło moją uwagę, że mięso jest sztywne, normalnie świeża pierś kurczęcia
> jest 'lejąca się w ręku'
Nieprawda. Mieso swiezo ubitego kuraka jest dosc sprezyste, przyjemne w
dotyku, przekroj suchy. W zadnym wypadku lejace.
--
usenet jest dla mieczakow
#pregierz - najlepszy kanal wsrod mezczyzn
(irc.freenode.net)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |