« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-21 15:57:17
Temat: nalesniki sie przyklejaja:-(((plissss. jesli NTG, to przepraszam, smaze nalesniki i sie przyklejaja, co
zrobic?
KOBIETY POMOZCIE!!!!
P@wel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2004-02-21 16:01:15
Temat: Re: nalesniki sie przyklejaja:-(((P@wel w wiadomości news:c17v91$qd7$1@nemesis.news.tpi.pl pisze:
> plissss. jesli NTG, to przepraszam, smaze nalesniki i sie
> przyklejaja, co zrobic?
> KOBIETY POMOZCIE!!!!
Nie kobieta, ale:
1. Kupic dobra patelnie teflonowa,
2. Dodac oleju do ciasta.
A na drugi raz pl.rec.kuchnia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2004-02-21 17:06:15
Temat: Re: nalesniki sie przyklejaja:-(((
> Nie kobieta, ale:
> 1. Kupic dobra patelnie teflonowa,
no niestety, teraz nie bede lecial:-)))
> 2. Dodac oleju do ciasta.
dodalem maki. stary przepis babci sie sprawdzil
> A na drugi raz pl.rec.kuchnia.
przeprosilem, jeszcze raz przepraszam.
P@wel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2004-02-22 02:20:00
Temat: Re: nalesniki sie przyklejaja:-((( asz za słabo rozgrzaną patelnię - patelnię możesz posmarować olejem - 1
raz - przy pomocy pędzelka lub papieru .
Pozdrawiam
Dajma
Użytkownik "P@wel" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:c17v91$qd7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> plissss. jesli NTG, to przepraszam, smaze nalesniki i sie przyklejaja, co
> zrobic?
> KOBIETY POMOZCIE!!!!
>
> P@wel
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2004-02-23 13:51:27
Temat: Re: nalesniki sie przyklejaja:-(((manufaktura <m...@s...clubnet.pl> napisał(a):
> asz za słabo rozgrzaną patelnię - patelnię możesz posmarować olejem - 1
> raz - przy pomocy pędzelka lub papieru .
> Pozdrawiam
> Dajma
Albo wymiachales skladniki w nieodpowiedniej kolejnosci. Powinno byc (o ile
mnie skleroza nie zzarla, a i nalesniki robie rzadko, bo tucza, a to grupa o
odtuczaniu ;-))))):
mleko z woda, na to wsypywac PRZEZ SITO!!! make, jajo roztrzepac (najlepiej
zoltko rozbeltac porzadnie a bialko ubic na sztywno) i dodac do tej brei.
Breja ma miec konsystencje smietany, mi wychodzi dobrze tez z rzadszego. Ach,
aromat czy cukier waniliowy, albo starta drobniutko skorka cytrynowa albo
pomaranczowa-to ostatnie daje i zapach, i kolor ladny (do nalesnikow na
sklodko mozna tez troszke cukru). Szczypta soli tez mile widziana.Beltac na
gladko. Ja ani moja mama nie dawalysmy oleju do srodka, mama smazy na duzym
tluszczu, ja tylko maziam pedzelkiem i nie przywiera, no i mozna efekciarsko
podrzucac :D
Pozdrowka Off Topicowe i NTGrupowe ;-))
Hania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |