Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia nalewka z pigwówek

Grupy

Szukaj w grupach

 

nalewka z pigwówek

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-11-11 07:19:57

Temat: nalewka z pigwówek
Od: "krycha" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich :-)
właśnie zlałam sok z owoców pigwowca, który przygotowywałam na nalewkę.
Owoce zasypane cukrem stały chyba zbyt długo, bo rozpoczęła się frementacja
ku produkcji wina.
Wina nie mam warunków i ochoty robić.
Mam nadzieję, że nadal mogę połączyć sok ze spirytusem a owoce zalać
alkoholem?

Pozdrawiam Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-11-11 07:23:55

Temat: Re: nalewka z pigwówek
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"krycha" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:ej3thj$s80$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich :-)
> właśnie zlałam sok z owoców pigwowca, który przygotowywałam na nalewkę.
> Owoce zasypane cukrem stały chyba zbyt długo, bo rozpoczęła się
> frementacja ku produkcji wina.
> Wina nie mam warunków i ochoty robić.
> Mam nadzieję, że nadal mogę połączyć sok ze spirytusem a owoce zalać
> alkoholem?
>
> Pozdrawiam Krycha

Pewnie - stężenie powyżej 20% przerwie fermentację. Trzeba tylko niedopuścić
do utleniania alkoholu poprzez szczelne zamknięcie, inaczej wytworzy się
ocet...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-11-11 07:25:59

Temat: Re: nalewka z pigwówek
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:ej3tr7$t3g$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "krycha" <k...@p...onet.pl> wrote in message
> news:ej3thj$s80$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Witam wszystkich :-)
>> właśnie zlałam sok z owoców pigwowca, który przygotowywałam na nalewkę.
>> Owoce zasypane cukrem stały chyba zbyt długo, bo rozpoczęła się
>> frementacja ku produkcji wina.

Było zbyt mało cukru - odpowiednia ilość cukru też hamuje pracę drożdzy
winnych...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-11-11 07:39:14

Temat: Re: nalewka z pigwówek
Od: "krycha" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ej3tv3$4d$1@atlantis.news.tpi.pl...
(....)
> Było zbyt mało cukru - odpowiednia ilość cukru też hamuje pracę drożdzy
> winnych...
Uważałam, że wystarczajaco dużo cukru skoro na dnie naczynia była wastwa
nierozpuszczonego.


Pozdrawiam Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-11-11 07:41:14

Temat: Re: nalewka z pigwówek
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"krycha" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:ej3uqp$shn$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ej3tv3$4d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> (....)
>> Było zbyt mało cukru - odpowiednia ilość cukru też hamuje pracę drożdzy
>> winnych...
> Uważałam, że wystarczajaco dużo cukru skoro na dnie naczynia była wastwa
> nierozpuszczonego.
>
>
> Pozdrawiam Krycha

To tylko znak, że nie było należycie wymieszane...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Smażone zakąski z ryb.
PATROCHY KURZE
RATKI CIELECE
Jakie garnki do Indukcji
schab pieczony

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »