| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2011-10-01 17:30:21
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyW dniu 2011-09-29 13:41, Ikselka pisze:
> Dnia Thu, 29 Sep 2011 12:42:48 +0200, sWAR4 napisał(a):
>
>> Nie odpowiem ci na temat skóry , ale co do alkoholu , to PODNOSI poziom
>> cukru w organizmie, a NIE wypłukuje :)
>
> Po alkoholu SPADA poziom cukru.
Powiedz to cukrzykowi :)
I podaj przykłady na sobie :)
Bo akurat cukrzykowi podnosi poziom cukru i z doświadczenia ci to pisze.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2011-10-01 18:20:29
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyDnia Sat, 01 Oct 2011 19:30:21 +0200, sWAR4 napisał(a):
> W dniu 2011-09-29 13:41, Ikselka pisze:
>> Dnia Thu, 29 Sep 2011 12:42:48 +0200, sWAR4 napisał(a):
>>
>>> Nie odpowiem ci na temat skóry , ale co do alkoholu , to PODNOSI poziom
>>> cukru w organizmie, a NIE wypłukuje :)
>>
>> Po alkoholu SPADA poziom cukru.
> Powiedz to cukrzykowi :)
> I podaj przykłady na sobie :)
> Bo akurat cukrzykowi podnosi poziom cukru
Ty tu jakieś czary odprawiasz - niby skad cukrzykowi lub komukolwiek innemu
miałby się wziąć dodatkowy cukier we krwi z/po alkoholu? No chyba że się
likieru albo piwa czy wina lub słodkiej wódki napijesz, ale to wtedy cukier
bierze Ci się nie z alkoholu, ale z... cukru! Bo to słodkie napoje.
http://www.pompiarze.pl/cukrzyca/co-z-tym-alkoholem-
w-cukrzycy/
"Jeżeli masz cukrzycę i bierzesz insulinę albo tabletki, ryzykujesz niskim
poziomem cukru we krwi kiedy pijesz alkohol. Aby się zabezpieczyć, nigdy
nie pij na pusty żołądek. Zaplanuj sobie drinka w czasie posiłku albo po
przekąsce.
W jaki sposób alkohol przyczynia się do prawdopodobieństwa niedocukrzenia?
To ma wiele wspólnego z Twoją wątrobą.
Zazwyczaj kiedy poziom cukru zaczyna spadać, wątroba wkracza do akcji, tzn.
zamienia zapasy węglowodanów na glukozę. Następnie przekazuje glukozę do
krwi, co pomaga uniknąć lub spowalnia reakcję hipoglikemiczną.
Jednak to ulega zmianie w momencie, gdy alkohol znajdzie się w organizmie.
Alkohol to toksyna. Ciało reaguje na alkohol jak na truciznę. Wątroba chce
się go szybko pozbyć z krwi. W rzeczywistości wątroba nie jest w stanie
uwolnić glukozy dopóki nie zajmie się alkoholem. Jeśli cukier we krwi
spada, bardzo szybko może dojść do głębokiego niedocukrzenia.
I to dlatego wypicie zaledwie dwóch drinków (około 60 ml) na pusty żołądek
może doprowadzić do bardzo niskiego poziomu cukru we krwi."
> i z doświadczenia ci to pisze.
Coś to Twoje doświadczenie zakrawa mi na piwne :->
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2011-10-01 21:03:10
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyW dniu 2011-10-01 19:30, sWAR4 pisze:
>>> Nie odpowiem ci na temat skóry , ale co do alkoholu , to PODNOSI poziom
>>> cukru w organizmie, a NIE wypłukuje :)
>>
>> Po alkoholu SPADA poziom cukru.
> Powiedz to cukrzykowi :)
> I podaj przykłady na sobie :)
> Bo akurat cukrzykowi podnosi poziom cukru i z doświadczenia ci to pisze.
A jaki alkohol masz na myśli?
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2011-10-03 09:40:57
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyDnia Sat, 01 Oct 2011 23:03:10 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-10-01 19:30, sWAR4 pisze:
>
>>>> Nie odpowiem ci na temat skóry , ale co do alkoholu , to PODNOSI poziom
>>>> cukru w organizmie, a NIE wypłukuje :)
>>>
>>> Po alkoholu SPADA poziom cukru.
>> Powiedz to cukrzykowi :)
>> I podaj przykłady na sobie :)
>> Bo akurat cukrzykowi podnosi poziom cukru i z doświadczenia ci to pisze.
>
> A jaki alkohol masz na myśli?
Niektórzy określają mianem "alkohol" wszelkie alkoholowe NAPOJE i
zapominają o ich głównym składniku - cukrze. A potem zasuwają, ze im po
ALKOHOLU cukier szaleje 333-)
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2011-10-03 12:38:20
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyW dniu 2011-09-29 22:12, Ikselka pisze:
>>> Wypłukiwać , to może kawa - potas.
>>
>> I kawa - magnez.
>
> Możesz mi wyjaśnić, co rozumiesz przez "wypłukuje magnez"?
Zwiększa diurezę. M.in.
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2011-10-03 15:07:58
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyW dniu 2011-10-01 20:20, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 01 Oct 2011 19:30:21 +0200, sWAR4 napisał(a):
>
>> W dniu 2011-09-29 13:41, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 29 Sep 2011 12:42:48 +0200, sWAR4 napisał(a):
>>>
>>>> Nie odpowiem ci na temat skóry , ale co do alkoholu , to PODNOSI poziom
>>>> cukru w organizmie, a NIE wypłukuje :)
>>>
>>> Po alkoholu SPADA poziom cukru.
>> Powiedz to cukrzykowi :)
>> I podaj przykłady na sobie :)
>> Bo akurat cukrzykowi podnosi poziom cukru
>
> Ty tu jakieś czary odprawiasz - niby skad cukrzykowi lub komukolwiek innemu
> miałby się wziąć dodatkowy cukier we krwi z/po alkoholu? No chyba że się
> likieru albo piwa czy wina lub słodkiej wódki napijesz, ale to wtedy cukier
> bierze Ci się nie z alkoholu, ale z... cukru! Bo to słodkie napoje.
>
>
>
> http://www.pompiarze.pl/cukrzyca/co-z-tym-alkoholem-
w-cukrzycy/
> "Jeżeli masz cukrzycę i bierzesz insulinę albo tabletki, ryzykujesz niskim
> poziomem cukru we krwi kiedy pijesz alkohol. Aby się zabezpieczyć, nigdy
> nie pij na pusty żołądek. Zaplanuj sobie drinka w czasie posiłku albo po
> przekąsce.
>
> W jaki sposób alkohol przyczynia się do prawdopodobieństwa niedocukrzenia?
> To ma wiele wspólnego z Twoją wątrobą.
>
> Zazwyczaj kiedy poziom cukru zaczyna spadać, wątroba wkracza do akcji, tzn.
> zamienia zapasy węglowodanów na glukozę. Następnie przekazuje glukozę do
> krwi, co pomaga uniknąć lub spowalnia reakcję hipoglikemiczną.
>
> Jednak to ulega zmianie w momencie, gdy alkohol znajdzie się w organizmie.
> Alkohol to toksyna. Ciało reaguje na alkohol jak na truciznę. Wątroba chce
> się go szybko pozbyć z krwi. W rzeczywistości wątroba nie jest w stanie
> uwolnić glukozy dopóki nie zajmie się alkoholem. Jeśli cukier we krwi
> spada, bardzo szybko może dojść do głębokiego niedocukrzenia.
>
> I to dlatego wypicie zaledwie dwóch drinków (około 60 ml) na pusty żołądek
> może doprowadzić do bardzo niskiego poziomu cukru we krwi."
>
>
>> i z doświadczenia ci to pisze.
>
> Coś to Twoje doświadczenie zakrawa mi na piwne :->
:)))))))
A piwo to nie alkohol?
Naprawde :)))) Coooś ty :)
To po kiego grzyba dopieroski po łosiemnastce sprzeeedają :)))) ?
A likierum i inne to tys nie alkohol?
Dla ciebie to pewnie tylko spiryt to alkohol, a np. koniak to już tylko
bimber i pewnikiem też nie alkohol , więc nie do użytku :)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2011-10-03 20:16:20
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyDnia Mon, 03 Oct 2011 17:07:58 +0200, sWAR4 napisał(a):
> A piwo to nie alkohol?
> Naprawde :)))) Coooś ty :)
> To po kiego grzyba dopieroski po łosiemnastce sprzeeedają :)))) ?
> A likierum i inne to tys nie alkohol?
> Dla ciebie to pewnie tylko spiryt to alkohol, a np. koniak to już tylko
> bimber i pewnikiem też nie alkohol , więc nie do użytku :)))
No właśnie tak myślałam... Prezentujesz ignorancję tzw z u p e ł n ą.
Nie mamy o czym zatem rozmawiać.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2011-10-03 20:16:50
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyDnia Mon, 03 Oct 2011 14:38:20 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2011-09-29 22:12, Ikselka pisze:
>
>>>> Wypłukiwać , to może kawa - potas.
>>>
>>> I kawa - magnez.
>>
>> Możesz mi wyjaśnić, co rozumiesz przez "wypłukuje magnez"?
>
> Zwiększa diurezę. M.in.
Coś Ci powiem: diurezę to zwiększa także piwo.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2011-10-03 21:31:48
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyW dniu 2011-10-03 22:16, Ikselka pisze:
> Dnia Mon, 03 Oct 2011 17:07:58 +0200, sWAR4 napisał(a):
>
>> A piwo to nie alkohol?
>> Naprawde :)))) Coooś ty :)
>> To po kiego grzyba dopieroski po łosiemnastce sprzeeedają :)))) ?
>> A likierum i inne to tys nie alkohol?
>> Dla ciebie to pewnie tylko spiryt to alkohol, a np. koniak to już tylko
>> bimber i pewnikiem też nie alkohol , więc nie do użytku :)))
>
> No właśnie tak myślałam... Prezentujesz ignorancję tzw z u p e ł n ą.
> Nie mamy o czym zatem rozmawiać.
>
To po co odpisujesz? :))))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2011-10-04 00:39:48
Temat: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wodyDnia Mon, 03 Oct 2011 23:31:48 +0200, sWAR4 napisał(a):
> W dniu 2011-10-03 22:16, Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 03 Oct 2011 17:07:58 +0200, sWAR4 napisał(a):
>>
>>> A piwo to nie alkohol?
>>> Naprawde :)))) Coooś ty :)
>>> To po kiego grzyba dopieroski po łosiemnastce sprzeeedają :)))) ?
>>> A likierum i inne to tys nie alkohol?
>>> Dla ciebie to pewnie tylko spiryt to alkohol, a np. koniak to już tylko
>>> bimber i pewnikiem też nie alkohol , więc nie do użytku :)))
>>
>> No właśnie tak myślałam... Prezentujesz ignorancję tzw z u p e ł n ą.
>> Nie mamy o czym zatem rozmawiać.
>>
> To po co odpisujesz? :))))
Oświecam.
Alkohol etylowy (bo o nim mówimy) to taki związek chemiczny.
Natomiast likier, wódka, piwo, wino to NAPOJE nisko/wysoko/alkoholowe.
Większość ww zawiera znaczne ilości cukru - i to on powoduje u Ciebie
hiperglikemię "po spożyciu", a nie alkohol.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |