Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.POSTED!not-for
-mail
From: sWAR4 <s...@o...pl>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: napuchnięte ręce pod wpływem wody
Date: Mon, 03 Oct 2011 17:07:58 +0200
Organization: http://onet.pl
Lines: 55
Message-ID: <j6cj4q$9k0$1@news.onet.pl>
References: <j5roo7$fg$1@mx1.internetia.pl> <j5sb20$t3d$1@news.onet.pl>
<j61i3k$8oe$1@news.onet.pl> <10od7p9yc153x.176tqij94bfoe$.dlg@40tude.net>
<j67inp$qct$1@news.onet.pl> <datdfe982xg$.126w80jv4kry5.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: 87-206-28-235.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1317654490 9856 87.206.28.235 (3 Oct 2011 15:08:10 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 3 Oct 2011 15:08:10 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:7.0.1) Gecko/20110929 Thunderbird/7.0.1
In-Reply-To: <datdfe982xg$.126w80jv4kry5.dlg@40tude.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:268355
Ukryj nagłówki
W dniu 2011-10-01 20:20, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 01 Oct 2011 19:30:21 +0200, sWAR4 napisał(a):
>
>> W dniu 2011-09-29 13:41, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 29 Sep 2011 12:42:48 +0200, sWAR4 napisał(a):
>>>
>>>> Nie odpowiem ci na temat skóry , ale co do alkoholu , to PODNOSI poziom
>>>> cukru w organizmie, a NIE wypłukuje :)
>>>
>>> Po alkoholu SPADA poziom cukru.
>> Powiedz to cukrzykowi :)
>> I podaj przykłady na sobie :)
>> Bo akurat cukrzykowi podnosi poziom cukru
>
> Ty tu jakieś czary odprawiasz - niby skad cukrzykowi lub komukolwiek innemu
> miałby się wziąć dodatkowy cukier we krwi z/po alkoholu? No chyba że się
> likieru albo piwa czy wina lub słodkiej wódki napijesz, ale to wtedy cukier
> bierze Ci się nie z alkoholu, ale z... cukru! Bo to słodkie napoje.
>
>
>
> http://www.pompiarze.pl/cukrzyca/co-z-tym-alkoholem-
w-cukrzycy/
> "Jeżeli masz cukrzycę i bierzesz insulinę albo tabletki, ryzykujesz niskim
> poziomem cukru we krwi kiedy pijesz alkohol. Aby się zabezpieczyć, nigdy
> nie pij na pusty żołądek. Zaplanuj sobie drinka w czasie posiłku albo po
> przekąsce.
>
> W jaki sposób alkohol przyczynia się do prawdopodobieństwa niedocukrzenia?
> To ma wiele wspólnego z Twoją wątrobą.
>
> Zazwyczaj kiedy poziom cukru zaczyna spadać, wątroba wkracza do akcji, tzn.
> zamienia zapasy węglowodanów na glukozę. Następnie przekazuje glukozę do
> krwi, co pomaga uniknąć lub spowalnia reakcję hipoglikemiczną.
>
> Jednak to ulega zmianie w momencie, gdy alkohol znajdzie się w organizmie.
> Alkohol to toksyna. Ciało reaguje na alkohol jak na truciznę. Wątroba chce
> się go szybko pozbyć z krwi. W rzeczywistości wątroba nie jest w stanie
> uwolnić glukozy dopóki nie zajmie się alkoholem. Jeśli cukier we krwi
> spada, bardzo szybko może dojść do głębokiego niedocukrzenia.
>
> I to dlatego wypicie zaledwie dwóch drinków (około 60 ml) na pusty żołądek
> może doprowadzić do bardzo niskiego poziomu cukru we krwi."
>
>
>> i z doświadczenia ci to pisze.
>
> Coś to Twoje doświadczenie zakrawa mi na piwne :->
:)))))))
A piwo to nie alkohol?
Naprawde :)))) Coooś ty :)
To po kiego grzyba dopieroski po łosiemnastce sprzeeedają :)))) ?
A likierum i inne to tys nie alkohol?
Dla ciebie to pewnie tylko spiryt to alkohol, a np. koniak to już tylko
bimber i pewnikiem też nie alkohol , więc nie do użytku :)))
|