Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia nie ma jak lazzania

Grupy

Szukaj w grupach

 

nie ma jak lazzania

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 5


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-03-30 08:57:21

Temat: nie ma jak lazzania
Od: a...@o...pl szukaj wiadomości tego autora

Spróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-03-30 10:51:37

Temat: Re: nie ma jak lazzania
Od: "GiveMeHugInc." <t...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

a...@o...pl pisze:
> Spróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
> ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
> mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
> świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera

eee... no fenks

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-03-30 12:02:04

Temat: Re: nie ma jak lazzania
Od: Holly <k...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 30 Mar, 10:57, a...@o...pl wrote:
> Spróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
> ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
> mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
> świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera

Ja tam zawsze robię klasyczny sos boloński (no, może trochę mnie
pomidorowy) i beszamelowy z pieczarkami. I nie polewam na wierzchu
beszamelem, tylko przekładam: makaron, jeden sos, ser, drugi sos itd.
Na koniec makaron, ser i beszamel.

Szpinak to mi bardziej pasuje do cannelloni.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-03-30 13:26:11

Temat: Re: nie ma jak lazzania
Od: gREG <G...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On Mar 30, 12:57 pm, a...@o...pl wrote:
> Spróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
> ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
> mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
> świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera

no musze sprobowac dorzucic orzeszki. sam szpinak to podstawa do
lasagne :)
czekaja dzis na mnie resztki takiej kombinacji - szpinak, mielona
wolowina w pomidorach, sos prawie beszamelowy (mleko smietanka i
swiezo starty parmezan, potam warstwwa baklazanow (wstepnie
przysmazonych) i beszamel + parmezan na gore...
ech... :)
pozdr.
gREG

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2008-03-30 13:50:46

Temat: Re: nie ma jak lazzania
Od: Ikselka <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 30 Mar 2008 01:57:21 -0700 (PDT), a...@o...pl napisał(a):

> Spróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
> ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
> mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
> świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera

Jakby nie przyrządzać - lazania to pierogi dla leniuchów, czyli kluchy,
kluchy i jeszcze raz kluchy w setnej odmianie, ileż można tego jeść.
Pierogi to co innego :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

naleśnikowy eksperymetn-konkurs START!
ciasto
Grzechy kulinarne
Jest sprawa
udziec wołowy a rosół

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »