| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-03-30 08:57:21
Temat: nie ma jak lazzaniaSpróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-03-30 10:51:37
Temat: Re: nie ma jak lazzaniaa...@o...pl pisze:
> Spróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
> ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
> mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
> świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera
eee... no fenks
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-03-30 12:02:04
Temat: Re: nie ma jak lazzaniaOn 30 Mar, 10:57, a...@o...pl wrote:
> Spróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
> ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
> mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
> świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera
Ja tam zawsze robię klasyczny sos boloński (no, może trochę mnie
pomidorowy) i beszamelowy z pieczarkami. I nie polewam na wierzchu
beszamelem, tylko przekładam: makaron, jeden sos, ser, drugi sos itd.
Na koniec makaron, ser i beszamel.
Szpinak to mi bardziej pasuje do cannelloni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-03-30 13:26:11
Temat: Re: nie ma jak lazzaniaOn Mar 30, 12:57 pm, a...@o...pl wrote:
> Spróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
> ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
> mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
> świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera
no musze sprobowac dorzucic orzeszki. sam szpinak to podstawa do
lasagne :)
czekaja dzis na mnie resztki takiej kombinacji - szpinak, mielona
wolowina w pomidorach, sos prawie beszamelowy (mleko smietanka i
swiezo starty parmezan, potam warstwwa baklazanow (wstepnie
przysmazonych) i beszamel + parmezan na gore...
ech... :)
pozdr.
gREG
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-03-30 13:50:46
Temat: Re: nie ma jak lazzaniaDnia Sun, 30 Mar 2008 01:57:21 -0700 (PDT), a...@o...pl napisał(a):
> Spróbujcie farszu do lazzani zrobionego ze szpinaku i orzeszków
> ziemnych mmm naprawdę warto Będzie to niezłą odmnianą dla zwykłego
> mięska mielonego w sosiuku pomidorowym. No a całość oczywiście
> świetnie dopełni sos beszamelowy i góra żóltego sera
Jakby nie przyrządzać - lazania to pierogi dla leniuchów, czyli kluchy,
kluchy i jeszcze raz kluchy w setnej odmianie, ileż można tego jeść.
Pierogi to co innego :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |