Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia no a lody ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

no a lody ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-06-05 20:11:43

Temat: no a lody ?
Od: "Dawid JJ" <d...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

No a lody ? Co jest ze cicho o nich?
Jak ktoś ma zawszeudający sie przepis niech pisze, prosze :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-06-06 08:03:58

Temat: Re: no a lody ?
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mi się zawsze udaje taki przepis:
wychodzę z domu, wsiadam do windy i zjeżdżam na perter, wychodzę z budynku i
skręcam w lewo. Kroków chyba ze dwadzieścia i ... Zielona Budka!
nigdy się nie zawiodłam ...
--
Ania K.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-06 09:17:01

Temat: Re: no a lody ?
Od: Wojtek Maj <w...@s...pekao.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam podobny. O smaku Ekko lub Sholler.

Ana wrote:

> Mi się zawsze udaje taki przepis:
> wychodzę z domu, wsiadam do windy i zjeżdżam na perter, wychodzę z budynku i
> skręcam w lewo. Kroków chyba ze dwadzieścia i ... Zielona Budka!
> nigdy się nie zawiodłam ...
> --
> Ania K.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-06 11:45:29

Temat: Odp: no a lody ?
Od: "Marta" <m...@e...elblag.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Dawid JJ <d...@p...fm

> No a lody ? Co jest ze cicho o nich?
> Jak ktoś ma zawszeudający sie przepis niech pisze, prosze :)

Ja mam, ale to jest tak kaloryczne, że aż się boję podawać ;-)
Robię sama, bo wkurza mnie skład lodów sklepowych: mleko odtłuszczone +
tłuszcz roślinny, a lody nazywają się śmietankowe :-(

Robię tak: 4 lub 5 żółtek ucieram z paczuszką cukru waniliowego (są wtedy
mało słodkie, ale ja takie lubię) na puszysty kogel-mogel, dodaję czubatą
łyżeczkę od herbaty dobrego kakao, ucieram, wrzucam śmietankę 36% z Piątnicy
(plastikowy kubeczek 200g z czerwonymi elementemi na wieczku - chodzi o to,
że ona jest tania bo nie UHT-a i taka, że łyżka stoi, nie wiem czy wyszłoby
z jakąś rzadszą śmietanką), mieszam, rozlewam taką masę do specjalnych
pojemniczków do robienia lodów na patyku i zamrażam, ale często jest tak, że
zanim się zdążą zamrozić to już są zeżarte.
Lody są bardzo twarde i dlatego nadają się tylko do lizania, łyżeczką się
tego nie zje.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-06 14:47:31

Temat: Re: no a lody ?
Od: "Przemyslaw" <p...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marta" <m...@e...elblag.pl> wrote in message
news:tv5%4.4292$qi.107012@news.tpnet.pl...
> Użytkownik Dawid JJ <d...@p...fm
> Lody są bardzo twarde i dlatego nadają się tylko do lizania, łyżeczką się
> tego nie zje.
>
>
>
Polecam zakup domowej maszynki do lodow za jakies 300 zl, efekt doskonaly,
na raz mozna zrobic ok.1-1.5l lodow (w zaleznosci od gatunku).
Ja uzywam philipsa ale jest jeszcze deLonghi

Przemyslaw


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-07 07:30:44

Temat: Re: no a lody ?
Od: "A. Blikle Sp. z o.o." <b...@m...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

> Robię sama, bo wkurza mnie skład lodów sklepowych: mleko odtłuszczone +
> tłuszcz roślinny, a lody nazywają się śmietankowe :-(

Na prawdziwe, tresciwe i nie pompowane powietrzem lody zapraszam do nas.

Robert Glowka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-06-07 17:22:20

Temat: Odp: no a lody ?
Od: "Dawid JJ" <d...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


> Polecam zakup domowej maszynki do lodow za jakies 300 zl, efekt doskonaly,
> na raz mozna zrobic ok.1-1.5l lodow (w zaleznosci od gatunku).
> Ja uzywam philipsa ale jest jeszcze deLonghi

Jak to działa ?



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pytanie okolokulinarne :)
Jajecznica po... prowansalsku?
zupa szparagowa?
kuchnia baskijska
archiwum

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »