| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-05 20:11:43
Temat: no a lody ?No a lody ? Co jest ze cicho o nich?
Jak ktoś ma zawszeudający sie przepis niech pisze, prosze :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-06-06 08:03:58
Temat: Re: no a lody ?Mi się zawsze udaje taki przepis:
wychodzę z domu, wsiadam do windy i zjeżdżam na perter, wychodzę z budynku i
skręcam w lewo. Kroków chyba ze dwadzieścia i ... Zielona Budka!
nigdy się nie zawiodłam ...
--
Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-06 09:17:01
Temat: Re: no a lody ?Mam podobny. O smaku Ekko lub Sholler.
Ana wrote:
> Mi się zawsze udaje taki przepis:
> wychodzę z domu, wsiadam do windy i zjeżdżam na perter, wychodzę z budynku i
> skręcam w lewo. Kroków chyba ze dwadzieścia i ... Zielona Budka!
> nigdy się nie zawiodłam ...
> --
> Ania K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-06 11:45:29
Temat: Odp: no a lody ?Użytkownik Dawid JJ <d...@p...fm
> No a lody ? Co jest ze cicho o nich?
> Jak ktoś ma zawszeudający sie przepis niech pisze, prosze :)
Ja mam, ale to jest tak kaloryczne, że aż się boję podawać ;-)
Robię sama, bo wkurza mnie skład lodów sklepowych: mleko odtłuszczone +
tłuszcz roślinny, a lody nazywają się śmietankowe :-(
Robię tak: 4 lub 5 żółtek ucieram z paczuszką cukru waniliowego (są wtedy
mało słodkie, ale ja takie lubię) na puszysty kogel-mogel, dodaję czubatą
łyżeczkę od herbaty dobrego kakao, ucieram, wrzucam śmietankę 36% z Piątnicy
(plastikowy kubeczek 200g z czerwonymi elementemi na wieczku - chodzi o to,
że ona jest tania bo nie UHT-a i taka, że łyżka stoi, nie wiem czy wyszłoby
z jakąś rzadszą śmietanką), mieszam, rozlewam taką masę do specjalnych
pojemniczków do robienia lodów na patyku i zamrażam, ale często jest tak, że
zanim się zdążą zamrozić to już są zeżarte.
Lody są bardzo twarde i dlatego nadają się tylko do lizania, łyżeczką się
tego nie zje.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-06 14:47:31
Temat: Re: no a lody ?
"Marta" <m...@e...elblag.pl> wrote in message
news:tv5%4.4292$qi.107012@news.tpnet.pl...
> Użytkownik Dawid JJ <d...@p...fm
> Lody są bardzo twarde i dlatego nadają się tylko do lizania, łyżeczką się
> tego nie zje.
>
>
>
Polecam zakup domowej maszynki do lodow za jakies 300 zl, efekt doskonaly,
na raz mozna zrobic ok.1-1.5l lodow (w zaleznosci od gatunku).
Ja uzywam philipsa ale jest jeszcze deLonghi
Przemyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-07 07:30:44
Temat: Re: no a lody ?Witam,
> Robię sama, bo wkurza mnie skład lodów sklepowych: mleko odtłuszczone +
> tłuszcz roślinny, a lody nazywają się śmietankowe :-(
Na prawdziwe, tresciwe i nie pompowane powietrzem lody zapraszam do nas.
Robert Glowka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-07 17:22:20
Temat: Odp: no a lody ?
> Polecam zakup domowej maszynki do lodow za jakies 300 zl, efekt doskonaly,
> na raz mozna zrobic ok.1-1.5l lodow (w zaleznosci od gatunku).
> Ja uzywam philipsa ale jest jeszcze deLonghi
Jak to działa ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |