« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-08-12 09:51:06
Temat: nowy Wita:)CZytam grupe od jakiegoś czasu.. ale postanowilem sie właśnie ujawnić:).
Jestem z Bialegostoku, ucze sie w szkole gastronomicznej..
Na początek podam przepis na
Szczupak faszerowany (autor: Rendi)
Około 80 dkg ryby
3 bułeczki (namoczyć w mleku)
3 cebule ( zeszklić na 1 łyżce masła)
3 całe jajka
sól, pieprz, wegeta
szczypta cukru
1 łyżka masła
pietruszka zielona
1 ugotowana marchewka
Szczupaka wyfiletować, ściągnąć skórę.
Rybę przekręcić 2 razy przez maszynkę, razem z cebulą przeszkloną, marchewką
i bułką Dodać przyprawy i długo miksować. Rozłożyć skórę na stole farsz
położyć na skórę, zwinąć roladę. Całość zawinąć w szmatkę, zasznurować jak
szynkę. Do wywaru z włoszczyzny dodać rybę i ugotować około 1 godziny
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |