Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia nowy Wita:)

Grupy

Szukaj w grupach

 

nowy Wita:)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-12 09:51:06

Temat: nowy Wita:)
Od: "Rendi" <glupi_login[NOSPAM]@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

CZytam grupe od jakiegoś czasu.. ale postanowilem sie właśnie ujawnić:).
Jestem z Bialegostoku, ucze sie w szkole gastronomicznej..
Na początek podam przepis na
Szczupak faszerowany (autor: Rendi)

Około 80 dkg ryby

3 bułeczki (namoczyć w mleku)

3 cebule ( zeszklić na 1 łyżce masła)

3 całe jajka

sól, pieprz, wegeta

szczypta cukru

1 łyżka masła

pietruszka zielona

1 ugotowana marchewka



Szczupaka wyfiletować, ściągnąć skórę.

Rybę przekręcić 2 razy przez maszynkę, razem z cebulą przeszkloną, marchewką
i bułką Dodać przyprawy i długo miksować. Rozłożyć skórę na stole farsz
położyć na skórę, zwinąć roladę. Całość zawinąć w szmatkę, zasznurować jak
szynkę. Do wywaru z włoszczyzny dodać rybę i ugotować około 1 godziny


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Rosyjska kuchnia
Cos niekonwencjonalnego z piersi kurczaka?
Chleb zytni-kontra automat do chleba.
miechunka pomidorowa vel pomidor skórzasty
olej

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »