Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia o pierogach z mięsem i kapustą.

Grupy

Szukaj w grupach

 

o pierogach z mięsem i kapustą.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-29 08:27:46

Temat: o pierogach z mięsem i kapustą.
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Nie wiem jak Wy ale Ja mam pewne udziwnienie jeżeli chodzi o
farsz. Może to normalne w innych domach. Otóż...jak już to
wszystko jest zmieszane (kapusta, mięso, cebula, sole i inne) i w
zasadzie czeka na załadunek, wówczas Ja biorę największą patelnię
w okolicy, nieprzypalająca i opiekam farsz mieszając. Taki
obsmażony farsz wydobywa z gotowanych grzybków i mięsa dodatkowy
aromat. Polecam. Przestudzone pakujemy.

( generalnie te pierogi mają bardzo drobno posiekaną kapustę i
dużo mięsa. Powstaje w zasadzie farsz mięsno-kapuściany)A
jeszcze zawsze go popieprzę solennie. Połowę farszu zjadają kręcące
się hieny.

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-29 08:33:06

Temat: Re: o pierogach z mięsem i kapustą.
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mi8s0$uu$...@h...uw.edu.pl...
>
> Nie wiem jak Wy ale Ja mam pewne udziwnienie jeżeli chodzi o
> farsz. Może to normalne w innych domach. Otóż...jak już to
> wszystko jest zmieszane (kapusta, mięso, cebula, sole i inne) i w
> zasadzie czeka na załadunek, wówczas Ja biorę największą patelnię
> w okolicy, nieprzypalająca i opiekam farsz mieszając. Taki
> obsmażony farsz wydobywa z gotowanych grzybków i mięsa dodatkowy
> aromat. Polecam. Przestudzone pakujemy.
>
> ( generalnie te pierogi mają bardzo drobno posiekaną kapustę i
> dużo mięsa. Powstaje w zasadzie farsz mięsno-kapuściany)A
> jeszcze zawsze go popieprzę solennie. Połowę farszu zjadają kręcące
> się hieny.

jeszcze nie robiłam mięsno-kapuścianych, ale uwielbiam pierogi, więc juz się
rozpędzam do gniecenia
Tylko to mięsko to jaki tam ma być? Mielone surowe i podsmażone, ugotowane,
zmielone i podsmażone?

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-29 08:43:25

Temat: Odp: o pierogach z mięsem i kapustą.
Od: "Zdzisław Moskwa" <z...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Ja robię dokładnie jak ty i niestety mam ten sam problem ze znikającym
farszem przed załadunkiem. Ale tą hieną to jestem ja sama.
Asia
Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mi8s0$uu$...@h...uw.edu.pl...
>
> Nie wiem jak Wy ale Ja mam pewne udziwnienie jeżeli chodzi o
> farsz. Może to normalne w innych domach. Otóż...jak już to
> wszystko jest zmieszane (kapusta, mięso, cebula, sole i inne) i w
> zasadzie czeka na załadunek, wówczas Ja biorę największą patelnię
> w okolicy, nieprzypalająca i opiekam farsz mieszając. Taki
> obsmażony farsz wydobywa z gotowanych grzybków i mięsa dodatkowy
> aromat. Polecam. Przestudzone pakujemy.
>
> ( generalnie te pierogi mają bardzo drobno posiekaną kapustę i
> dużo mięsa. Powstaje w zasadzie farsz mięsno-kapuściany)A
> jeszcze zawsze go popieprzę solennie. Połowę farszu zjadają kręcące
> się hieny.
>
> AgataW.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-29 09:39:35

Temat: Re: Odp: o pierogach z mięsem i kapustą.
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>> Nie wiem jak Wy ale Ja mam pewne udziwnienie jeżeli chodzi o
>> farsz. Może to normalne w innych domach. Otóż...jak już to
>> wszystko jest zmieszane (kapusta, mięso, cebula, sole i inne) i w
>> zasadzie czeka na załadunek, wówczas Ja biorę największą patelnię
>> w okolicy, nieprzypalająca i opiekam farsz mieszając. Taki
>> obsmażony farsz wydobywa z gotowanych grzybków i mięsa dodatkowy
>> aromat.
cholera! Juz myslalam, ze z braku inwencji uda mi sie ominac gl.
posilek (zawsze moge im powiedziec, ze juz jedli i zapomnieli) a
tu te pierogi...moze zrobie sam farsz?

Krysia aka Hiena (tyle, ze ja "wyrownuje")
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-29 11:01:06

Temat: Re: o pierogach z mi?sem i kapust?.
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>>Tylko to mi?sko to jaki tam ma by?? Mielone surowe i podsma?one, ugotowane,
>>zmielone i podsma?one?
>
>ugotowane, zmielone i ca?y farsz solidnie doprawiony podsma?y?.
>Bez szczególnego t?uszczy, niech syczy i si? popra?a a ty
>mieszaj. Chwil? na ma?ym gazie. Farsz u mnie przypomina paci? ze
>wzgl?du na drobne bardzo poszatkowanie wszystkiego. nic tu si?
>nie ci?gnie.
>
>agataW.
>

ja to dawnymi czase przemielilam reszte pieczeni wieprzowej..i
wyszlo b.dobre

moja Babcia gotowala z wloszczyzna jakies rosolowe i potem je
mielila i smazyla j.w.

Krysia, opozniona w wyjsciu, no bo przecie ma dorastajaca corke,
ktora jest umowiona na miescie, idzie juz na dol, czuje perfumy..
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-29 11:08:01

Temat: Re: o pierogach z mięsem i kapustą.
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> wrote:

>Tylko to mięsko to jaki tam ma być? Mielone surowe i podsmażone, ugotowane,
>zmielone i podsmażone?

ugotowane, zmielone i cały farsz solidnie doprawiony podsmażyć.
Bez szczególnego tłuszczy, niech syczy i się popraża a ty
mieszaj. Chwilę na małym gazie. Farsz u mnie przypomina pacię ze
względu na drobne bardzo poszatkowanie wszystkiego. nic tu się
nie ciągnie.

agataW.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-29 11:56:57

Temat: Re: o pierogach z mięsem i kapustą.
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mii8f$72p$...@h...uw.edu.pl...
> "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> wrote:
>
> >Tylko to mięsko to jaki tam ma być? Mielone surowe i podsmażone,
ugotowane,
> >zmielone i podsmażone?
>
> ugotowane, zmielone i cały farsz solidnie doprawiony podsmażyć.
> Bez szczególnego tłuszczy, niech syczy i się popraża a ty
> mieszaj. Chwilę na małym gazie. Farsz u mnie przypomina pacię ze
> względu na drobne bardzo poszatkowanie wszystkiego. nic tu się
> nie ciągnie.
>
to ja będę robić :-))))

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ide do restauracji
dla jednej osoby
Sernik z jezynami
Re: czesci mieska
Bereket - konkurs

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »