Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!poznan.r
mf.pl!news.man.poznan.pl!polsl.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Zdzisław Moskwa" <z...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: o pierogach z mięsem i kapustą.
Date: Wed, 29 Aug 2001 10:43:25 +0200
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 22
Message-ID: <9mi9so$rd6$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
References: <9mi8s0$uu$1@h1.uw.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: sfwjkpc.sfwenergia.com.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:64735
Ukryj nagłówki
Ja robię dokładnie jak ty i niestety mam ten sam problem ze znikającym
farszem przed załadunkiem. Ale tą hieną to jestem ja sama.
Asia
Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mi8s0$uu$...@h...uw.edu.pl...
>
> Nie wiem jak Wy ale Ja mam pewne udziwnienie jeżeli chodzi o
> farsz. Może to normalne w innych domach. Otóż...jak już to
> wszystko jest zmieszane (kapusta, mięso, cebula, sole i inne) i w
> zasadzie czeka na załadunek, wówczas Ja biorę największą patelnię
> w okolicy, nieprzypalająca i opiekam farsz mieszając. Taki
> obsmażony farsz wydobywa z gotowanych grzybków i mięsa dodatkowy
> aromat. Polecam. Przestudzone pakujemy.
>
> ( generalnie te pierogi mają bardzo drobno posiekaną kapustę i
> dużo mięsa. Powstaje w zasadzie farsz mięsno-kapuściany)A
> jeszcze zawsze go popieprzę solennie. Połowę farszu zjadają kręcące
> się hieny.
>
> AgataW.
|