Data: 2001-08-29 08:27:46
Temat: o pierogach z mięsem i kapustą.
Od: AgataW <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nie wiem jak Wy ale Ja mam pewne udziwnienie jeżeli chodzi o
farsz. Może to normalne w innych domach. Otóż...jak już to
wszystko jest zmieszane (kapusta, mięso, cebula, sole i inne) i w
zasadzie czeka na załadunek, wówczas Ja biorę największą patelnię
w okolicy, nieprzypalająca i opiekam farsz mieszając. Taki
obsmażony farsz wydobywa z gotowanych grzybków i mięsa dodatkowy
aromat. Polecam. Przestudzone pakujemy.
( generalnie te pierogi mają bardzo drobno posiekaną kapustę i
dużo mięsa. Powstaje w zasadzie farsz mięsno-kapuściany)A
jeszcze zawsze go popieprzę solennie. Połowę farszu zjadają kręcące
się hieny.
AgataW.
|