Data: 2001-08-29 08:33:06
Temat: Re: o pierogach z mięsem i kapustą.
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mi8s0$uu$...@h...uw.edu.pl...
>
> Nie wiem jak Wy ale Ja mam pewne udziwnienie jeżeli chodzi o
> farsz. Może to normalne w innych domach. Otóż...jak już to
> wszystko jest zmieszane (kapusta, mięso, cebula, sole i inne) i w
> zasadzie czeka na załadunek, wówczas Ja biorę największą patelnię
> w okolicy, nieprzypalająca i opiekam farsz mieszając. Taki
> obsmażony farsz wydobywa z gotowanych grzybków i mięsa dodatkowy
> aromat. Polecam. Przestudzone pakujemy.
>
> ( generalnie te pierogi mają bardzo drobno posiekaną kapustę i
> dużo mięsa. Powstaje w zasadzie farsz mięsno-kapuściany)A
> jeszcze zawsze go popieprzę solennie. Połowę farszu zjadają kręcące
> się hieny.
jeszcze nie robiłam mięsno-kapuścianych, ale uwielbiam pierogi, więc juz się
rozpędzam do gniecenia
Tylko to mięsko to jaki tam ma być? Mielone surowe i podsmażone, ugotowane,
zmielone i podsmażone?
Wkn
|