| « poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2005-09-19 21:45:03
Temat: Re: od czego to sie ma?
"Flyer" w news:dgmtsp$olb$1@atlantis.news.tpi.pl...
/.../
To Ty żyjesz :))
Całe szczęście nie był to jakiś zmutowany szatan...
> > > All - nie przy jedzeniu z tym Santorskim - please - /.../
> > ;)). Chcesz mnie zneutralizować?
> Eee - nie. Reaguję alergicznie na jego uproszczoną wizję świata.
Mam nadzieję, że gość nie stoi w miejscu. Tamten cytat pochodzi
w końcu sprzed siedmiu lat i rzeczywiście - razi uproszczeniem.
A innych nie znam - dawno przestał mnie interesować :).
> > Z kaniami zaś trzeba ostrożnie. Nigdy kani nie znalazłem, a o takich
> > wielokrotnych to nawet nie słyszałem. A może to były opieńki??
> To przecież je smażę, a nie jem na surowo - na surowo można bodajże
> prawdziwki i surojadki. A u Ciebie w górach to prędzej rydze znajdziesz,
> choć akurat wiem, że rosną w Bieszczadach, a nie w Karkonoszach - ale na
> zdrowy rozum to góry i to góry - na nizinach z rydzami cienko. ;)
Smażysz drugi dzień?;)
W tym roku było rzeczywiście sporo różności w lasach.
Ja za rasowego zbieracza się nie uważam - trafiałem przy okazji na standard:
podgrzybki, kozaki i maślaki. I kilka kolacji było smacznych.
> Flyer
All
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2005-09-20 16:07:51
Temat: Re: od czego to sie ma?Użytkownik "Flyer" <f...@p...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:dgk3t0$eis$1@atlantis.news.tpi.pl...
> All - nie przy jedzeniu z tym Santorskim - please - mam
> usmażyć sobie
> kanie
A masz pewność, że to kanie? :)
Przy okazji: jak smakują kanie - bo smażone wyglądają jak
schabowy?
Amnez
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2005-09-20 21:05:40
Temat: Re: od czego to sie ma?Amnesiak; <dgpc4h$g7h$1@news.onet.pl> :
> Użytkownik "Flyer" <f...@p...gazeta.pl> napisał w
> wiadomości news:dgk3t0$eis$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> > All - nie przy jedzeniu z tym Santorskim - please - mam
> > usmażyć sobie
> > kanie
>
> A masz pewność, że to kanie? :)
Jak najbardziej - zresztą, jak trzeźwo zauważył All, jeszcze żyję i
nerki mi pracują [a może wątroba - wszystko jedno - wynik braku pracy
wspomnianych organów kończy się podobnie] - pierwsze dwie usmażyłem w
niedzielę, następne dwie w poniedziałek, dziś będzie wątróbka, więc
następne jutro - leżą w lodówce, więc może przeżyję. ;)
> Przy okazji: jak smakują kanie - bo smażone wyglądają jak
> schabowy?
Jak komuś się chce robić panierkę, to wyglądają jak schabowy, choć do
tego celu lepsze są boczniaki [w panierce] lub pieczarki - są bardziej
"soczyste". Ja to na masełku bez panieru - tylko posolone. Też smaczne,
a o ile mniej zmywania i roboty. ;)
A naprawdę dobre są dopiero rydze - kilka lat temu ojciec wybrał się w
Bieszczady i tam ścinało się je wiadrami - w porównaniu do rydzów kanie
nie mają żadnego smaku - rydz ma leśny, jałowcowy smak i jest bardziej
soczysty. Polecam. ;)
Flyer
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
34. Data: 2005-09-20 21:20:09
Temat: Re: od czego to sie ma?Użytkownik "Flyer" <f...@p...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:dgptlb$clo$1@nemesis.news.tpi.pl...
> A naprawdę dobre są dopiero rydze - kilka lat temu ojciec
> wybrał się w
> Bieszczady i tam ścinało się je wiadrami - w porównaniu do
> rydzów kanie
> nie mają żadnego smaku - rydz ma leśny, jałowcowy smak i
> jest bardziej
> soczysty. Polecam. ;)
No to po rydza-śmigam do lasu :). Chociaż smażone grzyby to
tak średnio mi podchodzą - jakieś strasznie ciężkie misie
wydają. Polecam za to pierogi z kurkami :).
Amnezzo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |