| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-10-06 14:42:34
Temat: olej w ciescie zamiast maslaCzesto mam w domu wszystkie skladniki do ciasta oprocz
masla/margaryny. Wiem ze w nietkorych ciastach mozna maslo zastapic
olejem. Np. w puchatku. Czy mozna ten zabieg bezpiecznie stosowac do
innych ciast typu "na proszku", czyli w stylu "jaja, maka+proszek,
cukier, maslo +ew. mleko/smietana/woda"?
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-10-06 16:30:33
Temat: Re: olej w ciescie zamiast maslaZ powodzeniem, tylko pamietaj, zeby dodac zawsze mleko lub wode. Margaryna
bowiem moze posiadac od ok 60 proc tluszczu. Poza tym olej ma wlasciwosci
takie, ze ciasto wolniej sie "starzeje".
Pzdr.
Ewa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-10-06 21:10:41
Temat: Re: olej w ciescie zamiast maslaOn Wed, 6 Oct 2004 18:30:33 +0200, "Ten Sam"
<needafrend(WYWAL_TO)@tlen.pl> wrote:
>Z powodzeniem, tylko pamietaj, zeby dodac zawsze mleko lub wode. Margaryna
>bowiem moze posiadac od ok 60 proc tluszczu. Poza tym olej ma wlasciwosci
>takie, ze ciasto wolniej sie "starzeje".
Ok, dzieki, zapamietam :)
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |