Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia papryczki chilli

Grupy

Szukaj w grupach

 

papryczki chilli

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-27 13:19:50

Temat: papryczki chilli
Od: "Jowita Sadowska" <j...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Mam w posiadaniu ok 1 kg papryczek chilli i nie wiem jak je przechowywac
zeby sie nie zepsuly??? Czy mozna je zamarynowac???
POMOZCIE!!!

--
Jowita i Przemo 02.07.2004)
j...@o...pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-27 13:38:19

Temat: Re: papryczki chilli
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le dimanche 27 février 2005 ? 14:19:50, vous écriviez :

> Witam
> Mam w posiadaniu ok 1 kg papryczek chilli i nie wiem jak je przechowywac
> zeby sie nie zepsuly??? Czy mozna je zamarynowac???
> POMOZCIE!!!

Mozna [zalozyc rekawiczki] pokroic, wyciac srodki i nasiona i
zakonserwowac w oleju lub w occie (uwaga ! w oleju sila papryczek
wzrasta proporcjonalnie do czasu konserwacji, i prawie do
nieskonczonosci...)

Czesc mozesz po prostu zamrozic.


Ewcia



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-27 15:20:35

Temat: Re: papryczki chilli
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le dimanche 27 février 2005 ? 14:38:19, vous écriviez :

> Mozna [zalozyc rekawiczki] pokroic, wyciac srodki i nasiona i
> zakonserwowac w oleju lub w occie (uwaga ! w oleju sila papryczek
> wzrasta proporcjonalnie do czasu konserwacji, i prawie do
> nieskonczonosci...)

Napisalam na priva i nie wiem czy doszlo) : w *zadnym* wypadku nie
uzywac oliwy z oliwek, papryczki niechybnie plesnieja. Uzyc zwyklego
oleju.


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-27 16:07:11

Temat: Re: papryczki chilli
Od: "LAC" <l...@n...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jowita Sadowska" <j...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cvshep$rps$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
> Mam w posiadaniu ok 1 kg papryczek chilli i nie wiem jak je przechowywac
> zeby sie nie zepsuly??? Czy mozna je zamarynowac???
> POMOZCIE!!!

Witam!
U nas wisza w kuchni :-) spiete nitka po 3-4 wisza na kabelkach od
halogenkow rozwieszonych nad blatem. Bez problemu sie wysuszyly, a teraz sa
zawsze pod reka ;-) Moze i caly kilogram powieszony tak w kuchni to za duzo,
ale i tak proponuje wysuszyc. Nic nie traca ani ze smaku ani z mocy :-)

Pozdrowionka i smacznego
LAC


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciastka lub gofry karmelowe
impreza urodzinowa:)
Makowiec inaczej
Pomóżcie przystroić torty!!!
posadziłam rucolę

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »