Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 16


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-07-07 11:13:48

Temat: Re: pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?
Od: "Sławomir Lewandowski" <hexe.polska(bez_tego)@plusnet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Otluszczone ??? Watpie...
>
>
No właśnie te otłuszczone do fła gra czy jakkolwiek się to pisze :-)))
pozdr
Sławek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-07-07 11:18:20

Temat: Re: pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

merynos wrote:

>Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
>news:42CD0F08.7050507@gazeta.pl...
>
>
>>>A kiedys słyszałem że podobno nasz piękny kraj jest potęgą eksportową
>>>
>>>
>jeżeli
>
>
>>>chodzi o wątróbki do Francji itp. Czyli pewnie gdzieś znajdziesz :-)))
>>>pozdrowienia znad słonecznej zatoki
>>>
>>>
>>>
>>>
>>Otluszczone ??? Watpie...
>>
>>
>>
>Ciekawe, czy same byście chciały, aby wam wątrobe otłuścić!
>merynos
>
>
>
>
Moja jest otluszczona sama z siebie.

Kot

--
Dodawaj ZA DARMO ogłoszenia do Aaaby.pl i Gazety Stołecznej: Dla dziecka, Fotografia,
Hobby, Książki, Odzież, RTV i AGD, Meble, Telefony
http://www.aaaby.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-07-07 11:48:53

Temat: Re: pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?
Od: "merynos" <m...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:42CD1119.3010905@gazeta.pl...
> >
> Moja jest otluszczona sama z siebie.
>
To daj ją na pasztet!
merynos

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-07-07 12:08:17

Temat: Re: pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

merynos wrote:

>Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
>news:42CD1119.3010905@gazeta.pl...
>
>
>>Moja jest otluszczona sama z siebie.
>>
>>
>>
>To daj ją na pasztet!
>merynos
>
>
>
>
W odpowiednim momencie z cala pewnoscia zostanie zjedzona, zapewniam.

Kot

--
Dodawaj ZA DARMO ogłoszenia do Aaaby.pl i Gazety Stołecznej: Dla dziecka, Fotografia,
Hobby, Książki, Odzież, RTV i AGD, Meble, Telefony
http://www.aaaby.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-07-07 12:57:22

Temat: Re: pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?
Od: "merynos" <m...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:42CD1CD0.506@gazeta.pl...
> >
> W odpowiednim momencie z cala pewnoscia zostanie zjedzona, zapewniam.
Przez koty!
merynos

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-07-07 17:42:23

Temat: Re: pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le jeudi 7 juillet 2005 ŕ 12:21:18, dans <daivur$34l$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :


>> Tylko skad Ty wezmiesz otluszczona gesia watrobe ????
> no właśnie, to było zasadnicze pytanie moje na początku... a z normalnej
> takie cudo nie wyjdzie????

Nie.

> lub innymi słowy - jak zrobić pasztet nawet i z drobiowych ale o takich jak
> pisałem właściwościach.. ?

Te wlasciwosci pochodza stad ze watrobka jest przerosnieta tluszczem,
stad owa konsystencja ktora tak ci posmakowala. W przeciwienstwie do
tego co piszesz foie gras nie jest pasztetem (nic w tym nie ma
zmielonego) tylko watrobka w calosci : wiec bez podstawowago skladnika
nie ma bata zeby cos podobnego przyrzadzic.


Ewcia



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

czarna polewa na tort
Potrawa jednogarnkowa - co polecacie???
Podróże kulinarne
Jak zrobic szynke na kanapki
Czemu kobiety się maluja i perfumują?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »