Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak zrobic szynke na kanapki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak zrobic szynke na kanapki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-07-06 07:58:13

Temat: Jak zrobic szynke na kanapki
Od: m...@p...pl (McMac) szukaj wiadomości tego autora

Zniechęcony spadającą jakością wędlin w sklepach, wraz z rosnącymi cenami,
stwierdziłem że może warto pokusić się o "domowy wyrób" wędlin.
Jak w takim razie, w warunkach domowo-blokowych zrobić dobrą szynkę (lub coś
poodobnego: np schab) na kanapki? Chodzi mi o to, żeby to miało dobry smak i
konsystencję pozwalającą na pokrojenie w cienkie plasterki. Zakładam pieczenie w
piekarniku.
Moje pierwsze doświadczenie w tym względzie skończyło się połowicznym sukcesem:
konsystencja ok (bardzo twarda :-), smak taki sobie: trochę sucha.

Może ma ktoś sprawdzony patent, albo może mnie nakierować na jakiś przepis?

--
- Maciej Kulawik ----------------
- m...@p...pl --------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-07-06 10:03:45

Temat: Re: Jak zrobic szynke na kanapki
Od: Duzy Mis <d...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

McMac wrote:
> Zniechęcony spadającą jakością wędlin w sklepach, wraz z rosnącymi cenami,
> stwierdziłem że może warto pokusić się o "domowy wyrób" wędlin.
> Jak w takim razie, w warunkach domowo-blokowych zrobić dobrą szynkę (lub coś
> poodobnego: np schab) na kanapki? Chodzi mi o to, żeby to miało dobry smak i
> konsystencję pozwalającą na pokrojenie w cienkie plasterki. Zakładam pieczenie w
> piekarniku.
> Moje pierwsze doświadczenie w tym względzie skończyło się połowicznym sukcesem:
> konsystencja ok (bardzo twarda :-), smak taki sobie: trochę sucha.
>
> Może ma ktoś sprawdzony patent, albo może mnie nakierować na jakiś przepis?
>


Polecam

www.wedlinydomowe.pl

probowalem kilku przepisow osobiscie - dalo bardzo dobre wyniki

Duzy Mis

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-07-06 14:40:32

Temat: Re: Jak zrobic szynke na kanapki
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja tam pieke schab albo karkowke. Przyprawy wg smaku, poprostu zamaynowac
oraz piec w odp. temp (duzo o tym bylo).

Generalnie - najlepiej piec w torebkach do pieczenia (rekaw) oraz poczatkowo
obsmazyc na patelni na mocnym ogniu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Czemu kobiety się maluja i perfumują?
Szarpac czy kroic
polewa tortowa
jogurt naturalny - ważne pytanie
Gofry

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »