Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia patelnia żeliwna - inauguracja?

Grupy

Szukaj w grupach

 

patelnia żeliwna - inauguracja?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-18 10:55:09

Temat: Re: patelnia żeliwna - inauguracja?
Od: "Vefour" <h...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

zardzewieje dranstwo ......


"Irek Zablocki" <i...@w...de> wrote in message
news:9o4qv9$rti$00$2@news.t-online.com...
>
>
> > woda?????? Ja bym sie nie osmielil.
> >
> > V.
>
> Wo'da - o z kreska - ja tez nie. Szkoda. Zwykla woda -o jak Ola-
wystarczy.
>
> Irek
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-18 12:01:01

Temat: Re: patelnia żeliwna - inauguracja?
Od: "Vefour" <h...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

:)))))) zeliwo a stal to rozne bajki. Ok, w sumie istotne, aby byla czysta,
pal licho jaka metoda .......

wspolczuje glu\odu przedobiadowego ........

rowniez glodny,

V.



"Irek Zablocki" <i...@w...de> wrote in message
news:9o77oj$al0$01$1@news.t-online.com...
>
> Vefour
> > zardzewieje dranstwo ......
> >
> ... i po to je sie smaruje olejem po wysuszeniu. Ach, wiesz co? Kup sobie
ze
> stali szlachetnej albo powlekane tytanem i nie czepiaj sie glodnego przed
> obiadem. Czlowiek chcial pomoc a to jak ten sceptyczny Smerf.
>
> Glodny
>
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-18 16:46:37

Temat: Re: patelnia żeliwna - inauguracja?
Od: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hej!
JUż sam wszystko wiem. Kupiłem nie skandynawskie cudo tylko polskie, za 32
złote. Użyłem - raz, dziś i jestem b. zadowolony. Ale tzreba gorącą wodą i
mydłem zmyć warstwę /wosk?/, potem wysuszyć w stu stopniach, potem naoleić
lekko i wstawić do piekarnika na kolejne 2 godziny w temp. /tu była plama na
instrukcji, więc nie wiem, dałem na 70 stopni i na pół godziny/. POtem wyjąć
i działać. Oczywiście - odkręciłem drewnianą rączkę. POtem przykręciłem.
NIe polceam paniom. Ciężka jak sto dwadzieścia. Zona się ucieszyła - nie
będę robiła naleśników, bo nie dźwignę patelni!

Namaste!
EuGeniusz Dębski



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-20 10:29:55

Temat: RE: patelnia żeliwna - inauguracja?
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info) szukaj wiadomości tego autora


To i ja się pochwalę. Za koszmarne pieniądze kupiłam sobie
rondel tytanowy !!! Nie było żadnych instrukcji przedużywczych, więc
uzyłam od razu (powidła śliwkowe cd.) i jestem zachwycona !!!

A waży swoją szosą. Z pól tonki ;-))


--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-10-01 00:12:15

Temat: Re: RE: patelnia żeliwna - inauguracja?
Od: d...@a...com (DonJose) szukaj wiadomości tego autora

>To i ja się pochwalę. Za koszmarne pieniądze kupiłam sobie
>rondel tytanowy !!! Nie było żadnych instrukcji przedużywczych, wię

W takich wypadkach wazne sa instrukcje producenta. Moja zeliwna patelnia sluzy
mi juz od 15 lat. Trzeba ja bylo najpierw przygotowac - wlasnie olejem i
jeszcze czyms.
A co do innych materialow, dostalem na urodziny wielka patelnie z czegos so sie
nazywa analon. Grzeje i gotuje rewelacyjnie. Ale do klasycznych luizjanskich
potraw w dalszym ciagu uzywam zeliwnej.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Marchewka kandyzowana
lekcewaznie na "gotowaniu" - info
test
TEST
Test

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »