Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia patelnię żeliwną - jaką

Grupy

Szukaj w grupach

 

patelnię żeliwną - jaką

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2008-09-29 23:37:15

Temat: Re: patelnię żeliwną - jaką
Od: "Dariusz K. Ładziak" <l...@w...pdi.net> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Prawusek napisał:

> S? patelnie ?eliwne o ró?nym przeznaczeniu i wielko?ci oraz ró?nie
> wykon~czone. Najcze^?ciej spotykane s? czarne, ale mo?na te? kupi?
> emaliowane - te nie potrzebuj? konserwacji - jedynie nie nalezy ich
> gwa^(3)townie och^(3)adza? np. wlewaj?c zimn? wode^ z kranu na patelnie^ rozgrzan?,
> gdy? wtedy w wyniku róznych wspó^(3)czynników skurczu zeliwa i emalii powstaj?
> pe^knie^cia tej ostatniej i odwarstwienia - nie do naprawy - nikt nie zajmuje
> sie^ ponownym oblewem emali?...

Zajmuje się, zajmuje, jak będziesz miał emaliowany dwustulitrowy kocioł
żeliwny abo dwadzieścia półmetrowej średnicy patelni to spokojnie każda
emaliernia przyjmie zlecenie na renowacje - zrobią śrutowanie starej
emalii, położą nową... Dla jednej dziesięciocalowej patelenki nie warto
sobie głowy zawracać - lepiej na złom odesłać i nową kupić.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ukraiński garnek
biryani
zmiany w kuchni: kuchenka
Majonez
a ty jurek, co

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »