| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-11-29 17:55:00
Temat: piec do pizzy w domuWitam,
Mam taki problem.
Domownicy lubia pizze. Wiadomo, ze prawdziwej pizzy nie da sie zrobic w
domu, bo nie ta temperatura.
Sa domowe piece, ktore rozmiarami nie przypomianja lodowki i dzialaja.
Nie mysle tu o namiastce kenwooda za 500 pln.
Moje dziecko wrocilo z Wloch, gdzie gospodarze mieli taki piec w
3-pokojowym mieszkaniu w bloku. Jest wiekszy 2 razy od duzej
mikrofalowki.
Pytanie, czy ktos takiego uzywa i czy warto zagracac kuchnie ?
Pozdr, MDR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-11-29 21:01:05
Temat: Re: piec do pizzy w domuUżytkownik "Marek Drabik" <m...@e...pl> napisał w wiadomości
news:3A2542F4.5D8918EA@eurozet.pl...
| Witam,
| Mam taki problem.
[ciach o piecu do pizzy]
| Pytanie, czy ktos takiego uzywa i czy warto zagracac kuchnie ?
Warto użyć dwóch cegieł szamotowych - ten patent ktoś na tej grupie
zachwalał i uważam, że jest super.
--
Konrad J. Brywczyński "Okienka, które nie działają,
b...@w...pdi.net to się za duże pieniądze
www.kjb.w.pl sprzedaje..."
UIN:27412398 'tsca'
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-29 21:12:32
Temat: Re: piec do pizzy w domuUżytkownik Marek Drabik <m...@e...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@e...pl...
> Witam,
> Mam taki problem.
> Domownicy lubia pizze. Wiadomo, ze prawdziwej pizzy nie da sie zrobic w
> domu, bo nie ta temperatura.
Jedź do Murzasichla, tam jest piec opalany drewnem, murowany z cegły, a
właściciele prowadzą knajpkę właśnie taką. Zrób sobie miniaturkę peca
zamiast kominka. Też wygląda efektownie.
pozdr Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-11-30 11:36:51
Temat: Re: piec do pizzy w domu
Jerzy wrote:
> Jedź do Murzasichla,
Znam knajpe w Murzasichlu - szczerze mowiac, uwazam za przereklamowana.
Duzo lepsza pizza jest w samym Zakopanem na Krupowkach. prowadzi ja
Wloch i jest ok.
>tam jest piec opalany drewnem, murowany z cegły, a
> właściciele prowadzą knajpkę właśnie taką. Zrób sobie miniaturkę peca
> zamiast kominka. Też wygląda efektownie.
O takie rady pytalbym na pl.rec.dekoratorstwo lu pl.rec.architektura :)
Mnie chodzi o wymysl marketingu a nie efekt pracy zduna ;)
Pozdr, MDR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-01 08:29:23
Temat: Re: piec do pizzy w domuwloz do piekarnika cegielki szmotowe i po dlugim nagrzaniu
otrzymasz namiastke pieca do pizzy - juz kiedys o tym bylo
na grupie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-06 17:42:34
Temat: Re: piec do pizzy w domu> wloz do piekarnika cegielki szmotowe i po dlugim nagrzaniu
> otrzymasz namiastke pieca do pizzy - juz kiedys o tym bylo
> na grupie
Rozumiem, ze na te cegly sruu pizze?
A moze by tak je wstepnie na gazie?
Q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-06 21:15:16
Temat: Re: piec do pizzy w domuUżytkownik "Jakub Jewula" <b...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:90ltqi$e89$1@news.internetia.pl...
| > wloz do piekarnika cegielki szmotowe i po dlugim nagrzaniu
| > otrzymasz namiastke pieca do pizzy - juz kiedys o tym bylo
| > na grupie
|
| Rozumiem, ze na te cegly sruu pizze?
|
| A moze by tak je wstepnie na gazie?
Nie. Nagrzewasz piekarnik z cegłami w nim. One łapią temperaturę
(widziałeś kiedyś piec akumulacyjny?) i trzymają wysoką temperaturę.
A jak już jest gorąco i temperatura nie chce rosnąć dalej (w moim
kiepskim gazowym piekarniku termometr wskazuje ok. 270 st.C), to
sruuu pizzę. :-)
--
Konrad J. Brywczyński should it be implausible
b...@w...pdi.net that a man can supervise
www.kjb.w.pl the construction of light
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-07 07:24:18
Temat: Re: piec do pizzy w domu> | A moze by tak je wstepnie na gazie?
>
> Nie. Nagrzewasz piekarnik z cegłami w nim. One łapią temperaturę
> (widziałeś kiedyś piec akumulacyjny?) i trzymają wysoką temperaturę.
Tak, jasne. Ale pomyslalem ze moze by te cegielki najpierw rozgrzac
powyzej max. temp. piekarnika?
> A jak już jest gorąco i temperatura nie chce rosnąć dalej (w moim
> kiepskim gazowym piekarniku termometr wskazuje ok. 270 st.C), to
> sruuu pizzę. :-)
No to sruu...
Nie pali sie od spodu? Jak dlugo pieczesz?
Jakub
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-07 10:42:04
Temat: Re: piec do pizzy w domu
Jakub Jewula wrote:
> Tak, jasne. Ale pomyslalem ze moze by te cegielki najpierw rozgrzac
> powyzej max. temp. piekarnika?
ciekawe jak je póżniej włożysz do pieca?
Szczypcami kowalskimi? - nie kazdy ma to na wyposażeniu kuchni :)))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-12-07 16:40:01
Temat: Re: piec do pizzy w domuUżytkownik "Jakub Jewula" <b...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:90ndva$dsa$1@news.internetia.pl...
| > | A moze by tak je wstepnie na gazie?
| >
| > Nie. Nagrzewasz piekarnik z cegłami w nim. One łapią temperaturę
| > (widziałeś kiedyś piec akumulacyjny?) i trzymają wysoką temperaturę.
|
| Tak, jasne. Ale pomyslalem ze moze by te cegielki najpierw rozgrzac
| powyzej max. temp. piekarnika?
Poza piekarnikiem? Jakoś mi to trudno jest sobie wyobrazić. A sadyl
już zwrócił uwagę na problem z przełożeniem. :-)
| No to sruu...
| Nie pali sie od spodu? Jak dlugo pieczesz?
Na oko. Patrzę przez szybkę. Jak widzę, że się ser ładnie stopił, to
zaglądam, czy może już. Trzymam aż się ser zrumieni (oczywiście jeśli
jest to ser rumieniący się). A tak poważnie, to może z 10-12 minut.
Ale lepiej zerkać.
--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |