Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierogi ruskie...

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierogi ruskie...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-05 10:47:11

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> >=======
> >Ale mleko jest chyba wsz?dzie? W przeciwie?stwie do trufli.
> >
> >waldek
> >=======
> >
> w Ngerii bylo tylko w proszku, wychodzil z tego serek owszem, ale
> do bani
=======
Twoje ogonki tez sa do bani. Zmien ISO, bo nie idzie czytac.

waldek
=======


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-05 10:49:34

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 5 Nov 2003 11:47:11 +0100, "waldek" <x...@o...pl> wrote:

>> >=======
>> >Ale mleko jest chyba wsz?dzie? W przeciwie?stwie do trufli.
>> >
>> >waldek
>> >=======
>> >
>> w Ngerii bylo tylko w proszku, wychodzil z tego serek owszem, ale
>> do bani
>=======
>Twoje ogonki tez sa do bani. Zmien ISO, bo nie idzie czytac.
>
>waldek
>=======
>
nie mam zadnych ogonkow. Ty masz.

trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-05 11:20:18

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> nie mam zadnych ogonkow. Ty masz.
=======
Ja mam tylko jeden, a ty duzo.

waldek
=======



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-05 12:12:32

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jerzy Nowak" <w...@g...SKASUJ.TO.pl> napisał w
wiadomości
>
> Zobacz jak sobie radzili inni:
>
http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&in
lang=pl&threadm=1AP46.81
40%24v46.287170%40news1.oke.nextra.no&rnum=61&prev=/
groups%3Fnum%
>
3D100%26hl%3Dpl%26inlang%3Dpl%26lr%3D%26ie%3DISO-885
9-2%26q%3Dser%2Bkuchnia

A ja po raz kolejny polecam: http://tinyurl.com/ - duza wygoda dla
czytajacego. Taki polamany link to nieciekawa sprawa, trzeba go sklejac w
jakims edytorze. Jerzy, wyprobuj skracacze linkow, nieduzo zachodu a
czytelnosc Twoich postow wzrasta. Z Twojego polamanca zrobil sie krotki
link: http://tinyurl.com/tpom
Przepraszam, ze po raz kolejny to walkuje...
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-05 12:50:21

Temat: Re: pierogi ruskie...[ot sie zrobilo]
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:boamdl$5u$1@inews.gazeta.pl...
> > nie mam zadnych ogonkow. Ty masz.
> =======
> Ja mam tylko jeden, a ty duzo.
>
> waldek


Panie Waldku, ze sie tak zwroce, Krysia od zawsze pisze bez jakichkolwiek
ogonkow a krzaczory pojawiaja sie nie w Krysi wypowiedziach a w Twoich, w
momencie gdy ona odpowiada na Twoj post pisany z polskimi znakami. Przyjrzyj
sie dokladniej tej dyskusji i zobaczysz gdzie sa znaki? zamiast liter.

pozdrawiam
Basia
> =======
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-05 13:22:15

Temat: Re: pierogi ruskie...[ot sie zrobilo]
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:boarhh$sb5$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:boamdl$5u$1@inews.gazeta.pl...
> > > nie mam zadnych ogonkow. Ty masz.
> > =======
> > Ja mam tylko jeden, a ty duzo.
> >
> > waldek
>
>
> Panie Waldku, ze sie tak zwroce, Krysia od zawsze pisze bez jakichkolwiek
> ogonkow a krzaczory pojawiaja sie nie w Krysi wypowiedziach a w Twoich, w
> momencie gdy ona odpowiada na Twoj post pisany z polskimi znakami.
Przyjrzyj
> sie dokladniej tej dyskusji i zobaczysz gdzie sa znaki? zamiast liter.

...co jest skutkiem nieprawidlowego kodowania postow Krysi. Gdyby bylo
ustawione prawidlowo, to by w cytowanych postach Waldka krzakow nie bylo.

--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-05 13:23:44

Temat: Re: pierogi ruskie...[ot sie zrobilo]
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 5 Nov 2003 13:50:21 +0100, "Basia"
<b...@p...onet.pl> wrote:

>
>U?ytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:boamdl$5u$1@inews.gazeta.pl...
>> > nie mam zadnych ogonkow. Ty masz.
>> =======
>> Ja mam tylko jeden, a ty duzo.
>>
>> waldek
>
>
>Panie Waldku, ze sie tak zwroce, Krysia od zawsze pisze bez jakichkolwiek
>ogonkow a krzaczory pojawiaja sie nie w Krysi wypowiedziach a w Twoich, w
>momencie gdy ona odpowiada na Twoj post pisany z polskimi znakami. Przyjrzyj
>sie dokladniej tej dyskusji i zobaczysz gdzie sa znaki? zamiast liter.
>
>pozdrawiam
>Basia
>> =======
>>
>>
>
co ja moge dodac? chyba tylko HA!
ja sie nauczylam pisac nie po polsku, bo nie mam polskiej
klawiatury. bledy jakiekolwiek sa moja produkacja uboczna -
literowki (ktore zbiera Aniared, kolekcjonerka). ogonkow nie mam,
nie zamierzam miec i nic mnei nie obchodza.

trys, schowany za Basie
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-05 18:24:36

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: "WMA" <w...@t...com> szukaj wiadomości tego autora

W Szwecji to jednak lepiej robic twarozek z filu, keso nie ma w sobie tej
kwaskowatosci niezbedenej w ruskich pierogach. Wyprobowane

Wacek


"Agnieszka Szalewska" <A...@m...umu.se> skrev i
meddelandet news:5.2.0.9.1.20031105083851.043a83a0@molbiol.umu.s
e...
>
> >Witam Szanownych Grupowiczow :)
> >
> >Moj problem z pierogami ruskimi jest miedzykontynentalny. Mianowicie za
> >cholere
> >nie dostane bialego sera.. nigdzie.
> >A na mysl o pierozkach robi mi sie slabo i
> >migotaja mi przedsionki. Czy ktos moze doswiadczenie jakies ma, co zrobic
> >w tak
> >dramatycznej sytuacji ?
> >Jest feta w pudeleczkach po zapalkach, na wage zlota. Jest tofu. Tyle.
>
> a gdzie mieszkasz? nie ma u was cottage cheese, czyli serka farmerskiego w
> pudelkach, czyli to co w Szwecji nazywaja keso? to, co wyglada jak
> styropian w smietanie:))) Po odcedzeniu plynu na sitku twarozek ten nadaje
> sie do pierozkow, wyprobowane.
> Serek ricotta tez sie nadaje, ale on jest malo zdecydowany w smaku. Sernik
> wychodzi z niego bardzo delikatny.
>
> Ostatecznie mozna samemu zrobic twarozek, dokladne przepisy byly
> dyskutowane tutaj jakis czas temu
>
>
> >pozdrawiam niecierpliwie...
> >
> >necach
> pozdrawiam tez, jeszcze z zapasem polskiego twarozku w zamrazarce:)
>
> Agnieszka
> DBDG
>
> --
> Zaloz prywatne forum:
> http://forum.onet.pl
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-05 18:25:19

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: "WMA" <w...@t...com> szukaj wiadomości tego autora

Ale nie wszedzie takie mleko da sie skwasic ;(

Wacek

"waldek" <x...@o...pl> skrev i meddelandet
news:boaegu$sus$1@inews.gazeta.pl...
> > wiesz, nie wszedzie na swiecie sa sklepy z polskim
> > zarciem...straszny to grzech, prawda?
> =======
> Ale mleko jest chyba wszędzie? W przeciwieństwie do trufli.
>
> waldek
> =======
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-05 21:30:14

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: "Ani" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> > nie mam zadnych ogonkow. Ty masz.
> =======
> Ja mam tylko jeden, a ty duzo.

A ja myslałam ze sobie o "ruskich" poczytam a tu ni cholery ;)

Ani.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sos wegierski do spaghetti
[OT] kotek - wyjątkowa przytulanka do oddania
Krokiety ziemniaczane- wrazenia
especialidades de la casa - ma ktos moze przepis na te potrawe?
wątróbka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »